Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветници с декларация настояват той да се оттегли

Емил Пейчев: Няма да напускам общинския съвет на Царево

Съветникът от Царево Емил Пейчев няма да напуска общинския съвет. С декларация днес част от колегите му на редовно заседание го призоваха да го направи, тъй като заради негови сигнали различни държавни институции проверяват общинската администрация, съветници и собственици на имоти.

Преди дни в Царево се проведе общоградско събрание, на което бяха дискутирани проблеми, породени от жалбите. Те са свързани със събиране на т.нар. „дарения“ и изграждане на незаконни къмпинги в земеделска земя около "Арапя", "Делфин", "Юг", включително за незаконни постройки в местността  "Грънчаря". В същото време  Пейчев пише и до здравния министър за  бъдещия медицински център в Царево, който ще работи съвместно с болница "Пирогов". /https://bnr.bg/burgas/post/101562335/

 Емил Пейчев бе пуснал уведомление до председателя на съвета, че му се налага да отсъства. 

Зам.-председателят на съвета Даниел Николов прочете декларацията, част от мотивите са:

Използването на специализирани държавни органи се превърна в репресивен способ за въздействие на мирни граждани. Собствените амбиции за властови постове и лично облагодетелстване не може да бъде причина за системно погазване на правата на жителите на общината.

Считаме, че със своето поведение общинският съветник Емил Пейчев погазва всички морални и етични норми, преследвайки свои собствени цели.

Стела Кюмюрджиева обясни:

Той твърди, че е стожер на някаква борба за справедливост. Революционерът застава с лицето си пред хората и говори, а не пуска жалби.

 Станислав Добрев отбеляза:

Трябваше да изчакате той да бъде тук,има уважителна причина поради която го няма. Не искам да бъда негов защитник, искам обективно да погледна цялата ситуация.Ние трябва да уважаваме колегите си.За жалбите -никъде не видях да има конкретна жалба пусната срещу конкретен собственик.това, че той показа един проблем, нагнетявал се повече от десетилетие нашата община, не го прави виновник за проблема.

Димитър Гочев заяви: 

Той е намерил правно,това, което му дава законът, да го използва.Дали е целесъобразно, дали на готварски език прекалено пресолява манджата, народът, гласоподавателят, суверенът, както обичат да казват някои, ще покаже на изборите.

Георги Лапчев поясни:

Декларацията е право на всяка политическа партия.

Спрете с този популизъм. Ние трябва да се борим за Общ устройствен план.Това е най-правилният начин.Община Царево не е възложител на ОУП. Регионалният министър е този, който възлага. Екоминистърът допълва със задължителната ОВОС. Престанете да вменявате н обществото, че Общината е против ОУП. Не е против, но не е и факторът, който може да контролира тези процеси.

 Прокуратурата, Специализираната и другите органи, са стигали  до решението, че няма престъпление, че няма нарушение.Производствата са прекратени.

Потърсихме за коментар по телефона Емил Пейчев, той беше категоричен, че няма да подава оставка :

Няма как те да ми искат оставката, аз съм на избираема длъжност. Това, че те се възмущават на моето поведение, то е провокирано от тях. Многократно входирам искания чрез общинския съвет, до г-т кмета, да получа информация за казусите.Никаква информация не ми се дава.Нормално е тогава тази информация да я поискаме през областна управа, през прокуратурата, през други институции.Аз не съм тръгнал да се саморазправям, аз съм тръгнал по законовия път.

Емил Пейчев уточни, че не е обжалвал решенията на прокуратурата по приключилите проверки, защото е видял в каква посока са те, ще дойде момент, когато нещата ще станат ясни, посочи още той.

Какво се случва с реализацията на проекта за медицински център в Царево ,очаквайте повече от кмета Георги Лапчев утре в програмата на БНР Бургас.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още доброволци се включват да помагат в опожареното село Воден (ОБНОВЕНА)

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна. Една част от тях ще бъдат включени в разчистването на опожарените къщи, други ще бъдат в гасителните действия.   Младежите са от различни градове на страната. Тони Ангелов от Бургас и неговия приятел Атанас донесоха с личния си автомобил храни, дрехи и вода. Идеята им е след това..

обновено на 21.07.24 в 11:57

Почти 6000 лв са дарени до момента на пострадалата крайгранична община Болярово

Вълна от съпричастност към пострадалата крайгранична община Болярово.  Само за часове в обявената дарителска сметка за пострадалите жители  на общината са събрани почти 6000 лв. Освен това са дарени стотици литри вода, храна и пакетирани хранителни стоки. От Общината изказват своята благодарност към дарителите: “БЛАГОДИМ ВИ за съпричастността!..

публикувано на 21.07.24 в 08:16

Допълнителни автобуси през уикенда за фестивала в бургаските “Минерални бани”

Допълнителни курсове на автобусите по линия №3 ще има в късните часове в събота и неделя. Освен с редовния курс в 22.35 часа от кв. "Банево", ще има и извънредни автобуси, информират от ОП "Бургасбус". Причината е провеждащия се фестивал  Metalhead Beer Fest в бургаския парк “Минерални бани”.  Общо 19 пивоварни от България, Германия,..

обновено на 20.07.24 в 12:14

За село Еркеч разказват в Етнографския музей на Бургас

В двора на Етнографския музей на Бургас на улица „Славянска“ №69 ще бъде представена книгата „Година – живот – история“. Това е второто издание на труда на етномузиколога проф. д-р Горица Найденова. Книгата е резултат от единадесетгодишно задълбочено изследване  на традиционната култура на село Еркеч.  В него музиката присъства в контекста на..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Приключи ремонтът на две улици в Айтос

Приключи ремонтът на две улици в Айтос. Финансирането е осигурено от Програмата за развитие на селските райони за периода. Градът вече има и нов Плувен комплекс.  1906 кв.м. улични и 899 кв.м. - тротоарни настилки са изградени по общинския проект „Реконструкция на ул. „Даме Груев“ и ул. „Зюмбюл“. Общата стойност на дейностите е в размер на 214..

публикувано на 20.07.24 в 12:00

Локализиран е пожарът, обхванал село Воден

Големият пожар, обхванал село Воден, е локализиран, съобщи кметът на община Болярово Христо Христов. Ситуацията остава изключително тежка. Много от жителите на селото останаха без покрив, след като огнената стихия погълна къщите им. Радев в Болярово: Все още е време за действия! Има време за доклади и за анализи "В момента има нужда от много..

публикувано на 20.07.24 в 10:52
Една от изгорелите къщи в село Воден.

Събират дрехи и чакат помощ за ремонт на къщите за хората без дом във Воден

Кампания в помощ на хората с опожарени домове в село Воден поде Калина Калчева от Ямбол, израстнала във Воден.  Нейният пост в социалните мрежи достигна до хиляди хора в цялата страна. Тя призова строителни фирми, които имат възможност да подкрепят възстановяването на домовете на пострадалите, защото по думите й те "в момента най-много имат нужда от..

публикувано на 20.07.24 в 09:05