Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Сигнализираха областния управител за лошия път от Приморско и винетките за "Узунджата"

Лошото състояние на пътя за южното Черноморие и плащането на винетки на жители от “Узунджата” бяха поставени пред областния управител по време на сесия в Приморско. Съветникът Стоян Василев използва посещението на Мария Нейкова, за да алармира за тези проблеми. 

Пътят, по който минават хиляди и милиони туристи, само се кърпи, а не се ремонтира основно, посочи Стоян Василев. И постави проблема на жителите от “Узунджата”, че трябва да плащат винетки, за да стигнат до Приморско:

“Има хора в Приморско с глоби над 2 000 лв., защото те ежедневно, по няколко пъти, минават през тази камера. И всеки ден тя им пуска по 70 лв. глоба. Има коли в Приморско, които подлежат на конфискация, защото колите не струват колкото глобите”, посочи Василев. 

Кметът Димитър Германов контрира, че причината за проблема с винетките е, че пътната агенция би освободила този участък от събиране на такса, ако общината го стопанисва:

“А това означаваше една отсечка от моста на р. Дяволска до края на урбанизираната част на Узунджата. При анализа, който се направи, средствата, които се отделят за поддържане на този път са стотици хиляди левове, а когато става дума за 40 винетки или 50, по 100 лв., някакси не е сериозно”, коментира Германов. 

Мария Нейкова коментира, че въпросът с инфраструктурата е проблемен, но държавата се опитва да навакса нещо, пропуснато с години. 

Репортаж по темата можете да чуете в прикачения файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаската болница отчита 120 по-малко родени бебета през миналата година

"С традиционния  ритуал по миене на ръце, но без гости, лекари и акушерки отбелязваме Деня на родилната помощ", каза за БНР Бургас д-р Антонио Душепеев, началник на родилното отделение в УМБАЛ Бургас. Всичко това се случва, разбира се при спазване на всички противоепидечични мерки. За изминалата 2021-ва година с  около 120 новородените са..

публикувано на 21.01.22 в 10:01

Депутатите гласуват окончателно удължаване на действието на Бюджет 2021

Депутатите ще гласуват окончателно удължаване действието на законите за държавния бюджет, на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване за 2021 г. до края на март тази година. Очаква се те да подкрепят предложението за компенсация на пенсионерите, които през януари получиха по-ниски доходи спрямо декември. С окончателното гласуване на..

публикувано на 21.01.22 в 08:49
архив

1546 са новородените бебета през 2021 година в УМБАЛ Бургас

1546 бебета са се родили в отделението на бургаската болница за изминалата 2021-ва година. Това е с около 120 новородени по -малко в сравнение с предходната година. Добрата новина е, че е спаднал и процентът на недоносените бебета, коментира раждаемостта началникът на родилното отделение д-р Антонио Душепеев. "Продължаваме да сме..

публикувано на 21.01.22 в 08:34

Производителите на картофи, лук и чесън доказват реализираната си продукция до 31 януари

 Държавен фонд „Земеделие“ напомня, че до 31 януари  земеделски производители, кандидатствали по схемата за обвързана подкрепа за картофи, лук и чесън за Кампания 2021, трябва да подадат декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция, съгласно чл. 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 г...

публикувано на 21.01.22 в 08:00

Скъпият ток реже от капиталовите разходи на общините

В общините Руен и Камено засега не се обмисля въвеждане на режим на уличното осветление. Кметовете обаче са категорични, че до крайната мярка ще се стигне, ако сметките за ток продължават да са толкова високи и следващите два месеца и държавата не реагира .  Около 50 000 лв. плаща община Камено за енергоносители на месец - около 35..

обновено на 20.01.22 в 17:27

Непосилните сметки за ток и газ са голям проблем за хората в Ямболска област

Повишените разходи за газ и електричество, както и непрекъснато растящите цени на стоките вече са не само неприятна изненада за жителите на по-малките градове, но и на общинските администрации също. Появяват се множество проблеми, поставени пред тях. Правителството обсъжда мерките за овладяване на енергийната криза Зеленчуковият..

публикувано на 20.01.22 в 17:19

Има ли хале за ремонт на лодки в Крайморие и защо е нужна помпа за сантинни води

Рибари от местни сдружения в Крайморие искат от Община Бургас да изгради хале за ремонт на лодките им, както и да се закупи помпа за сантинни води (отпадъчни води, в резултат на корабоплавателна дейност, съдържащи нефтени отпадъци) . Общински съветници по време на заседанията на постоянните комисии се наложи да уточняват с вносителите на..

публикувано на 20.01.22 в 15:19
Подкасти от БНР