Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Депутатите от 47-ото Народно събрание започват работа

Снимка: Ани Петрова

 47-ото Народно събрание ще бъде открито днес с тържествено заседание.То ще бъде председателствано от от най-възрастния депутат - д-р Силви Кирилов, избран от името на партията „Има такъв народ“. Депутатите ще положат  клетва да спазват законите и да се ръководят от интересите на народа. Очаква се изявление на  президента Румен Радев. Представители на  седемте политически сили ще представят в декларации своите приоритети.

Пред парламента еко акция организира „Грийнпийс“. Активисти  ще връчат на народните представители  „Въглищна вода“. Акцията е призив за законодателна дейност за опазване на водоемите на страната.

Българското национално радио ще предаде пряко тържественото откриване на новоизбраното 47-ото Народно събрание.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стоян Грозев

Съветници оспорват последната сесия в Бургас пред областния

Общински съветници от две партии оспорват взетите решения на последната сесия на общинския съвет в Бургас. Причината са сериозни технически проблеми по време на дискусията и гласуванията по време на заседанието, което се проведе онлайн. Жалбата на Стоян Грозев е подкрепена от неговите съпартийци от Движение „България на гражданите“ и „Средна..

публикувано на 27.01.22 в 12:22
зам.-председател на Народното събрание

Кристиян Вигенин в Ямбол: Ситуацията на границата между Русия и Украйна се драматизира

Ситуацията на границата между Русия и Украйна се драматизира повече от необходимото, заяви зам.-председателят на парламента Кристиян Вигенин в Ямбол. Според него насроченото за утре извънредно заседание на Народното събрание е било излишно.  "Нека направим това изслушване, но според мен няма причина за тази извънредност, която лъха от тези искания и..

публикувано на 25.01.22 в 15:04

Пламен Янев ще е заместник-областен управител

Пламен Янев ще е единият заместник-областен управител, научи БНР-Бургас. Пред медията, Янев потвърди за бъдещото назначение.  Той е от квотата на "Продължаваме промяната" и е член на Управителния съвет на "Средна европейска класа".  Пламен Янев е бургазия, има магистърска степен по икономика. Досега е работил само в частния сектор, в областта на..

обновено на 24.01.22 в 09:15

Президентската двойка Радев-Йотова встъпва в длъжност за втори мандат

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова днес встъпват в длъжност за втори мандат с тържествена церемония на площад „Свети Александър Невски“ в София. 21 артилерийски салюта и камбанен звън ще отбележат началото на мандата на преизбраната президентска двойка. Президентът Радев ще приеме почетния строй на представителните части на..

публикувано на 22.01.22 в 08:34

Депутатът Деница Николова: С какви темпове работят МРРБ и АПИ за ключови пътни проекти в област Бургас?

„МРРБ и АПИ трябва експедитивно и без забавяне на процедури да положат усилия ключови пътни отсечки в област Бургас да бъдат рехабилитирани. А чрез интегрирани териториални инвестиции в Югоизточен район за планиране да се изградят и нови артерии. Не става въпрос просто за ремонт и асфалт, а за привличане на инвестиции, насърчаване на туризма и подобрява..

публикувано на 20.01.22 в 14:11

Васил Александров встъпи в длъжност като областен управител на Ямбол

Завършване строителството на новата болница в Ямбол и подобряване на пътната инфраструктура са сред приоритетите на новия областен управител Васил Александров. Той официално встъпи в длъжност и се запозна със служителите на администрацията.  Привличането на инвестиции в региона и по-тясно взаимодействие между бизнеса и учебните заведения на..

публикувано на 18.01.22 в 07:35
Министерски съвет

Правителството назначи нови осем областни управители

Министерският съвет прие решение, с което назначи нови 8 областни управители в Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответните длъжности. За областен управител на област Ямбол е назначен Васил Александров . Той е магистър по „Международни икономически отношения“ и..

публикувано на 17.01.22 в 16:50
Подкасти от БНР