Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Поставиха кутия с храни за бедни в “Меден рудник“Безплатни хранителни продукти от първа необходимост са на разположение на хора в нужда в Бургас. Те могат да се вземат от кутия, разположена на дърво в комплекс „Меден рудник“. Инициативата е на млад бургазлия. 

Илия Бошев прилага идеята в Бургас след като гледа телевизионен репортаж за подобна инициативата в Благоевград. Не се замисля и поставя кутия с продукти до бл. 187 в „Меден рудник“. В нея има основни  храни, които нуждаещи се хора могат да вземат.

В началото аз я захранвах, но в момента гледам, че и доста други хора поставят продукти. Наблюдавам, че постоянно се сменят нещата вътре. В магазина съм оставил продукти и ако момичетата, които са вътре видят, че кутията е празна могат да ги заредят. Доста хора ми казаха, че купуват и слагат, което много ме радва“ 

Бошев вече има идея за втора подобна кутия – тя ще е отново в "Меден рудник". Готов е да предостави кутия, която да се постави и на други места в града. Готов е и да я захранва с продукти. Единственото условие е в близост до нея да има видеонаблюдение, за да не бъде подложена на вандалски прояви.

„Нека да помогнем поне покрай Коледа да стават чудеса, защото има много хора в нужда. При положение, че всичко става страшно скъпо, всички цени се вдигат, нека да зарадваме такива хора“, призовава младият мъж.

Който желае да последва добрият пример на Илиян може да се свърже с него чрез фейсбук.

Повече чуйте в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сливен отбелязва 144 години от своето Освобождение

Сливен днес отбелязва 144 години от Освобождението на града от османско иго. Заради усложняващата се пандемична обстановка нямаше официална церемония в квартал „Клуцохор“, мястото, от което в града са влезли освободителните войски. Венци и цветя в знак на признателност на мемориалната плоча на пл. „17-ти януари“бяха поднесени от кмета Стефан Радев,..

обновено на 17.01.22 в 16:58
Сийка Ангелова, след кохлеарната имплантация

Лекари от УМБАЛ Бургас върнаха слуха на жена от Царево

След 40 години, прекарани в тишина, 42-годишна жена от Царево чу гласовете на децата си за първи път. Сийка Ангелова отново се учи да говори, да разбира как звучат думите, да разпознава обичайните шумове на ежедневието. През май миналата година лекари от УНГ-отделението на УМБАЛ Бургас връщат слуха й с кохлеарна имплантация – операция, при която..

публикувано на 17.01.22 в 11:55
Сградата на Община Ямбол

Ямбол отбелязва 144 години от Освобождението си

Днес Ямбол отбелязва 144 години от Освобождението си от османско владичество. Церемонията, тази година, ще се проведе пред Паметника на героите срещу Военния клуб в града. Честването ще започне с тържествен ритуал и благодарствен молебен, като в церемонията ще участва представителна военна част от Ямболския гарнизон. За атмосферата ще допринесат..

публикувано на 17.01.22 в 08:10

Разпознаха младежите, съборили пътен знак в Сливен, чака ги глоба до 500 лв

Глоба о т 100 до 500 лева грози двамата младежи, съборили на земята пътен знак в Сливен. Полицията вече е установила извършителите на вандалската прояви, съобщават днес от общината. Това стана след сигнал на гражданка, която предостави видеозаписи. Общината е възстановила съборения знак.

публикувано на 16.01.22 в 15:09

Татяна Султанова: Недопустимо е Сливен да няма пречиствателна станция за питейни води

Непрозрачно управление на ВиК Сливен и големите загуби на питейна вода, които гражданите плащат, лошата инфраструктура във вилната зона, безопасността по републиканската пътна мрежа и безработицата в региона са били част от темите на първата приемна в Сливен на депутатите от „Продължаваме промяната“ Татяна Султанова и Настимир Ананиев. Това обявиха..

публикувано на 16.01.22 в 11:28
Снимката е илюстративна

Въвеждат нови противоепидемични мерки от днес в община Созопол

Нови мерки ще бъда въведени от днес в община Созопол. Причината е усложнената епидемична обстановка в област Бургас. Това се посочва в Заповед на кмета Тихомир Янакиев. Мерките ще са в сила до 25 януари. Преустановяват се посещенията в пенсионерските клубове, детските центрове и места, където се провеждат организирани групови почасови..

публикувано на 16.01.22 в 10:18
Снимка: Архив

Нова локация за културни събития в Бургас от пролетта

Нова локация за провеждане на културни събития ще заработи в Бургас от пролетта. Това е ремонтираната наскоро уличка, в близост до площада „Св. св. Кирил и Методий“, посочи зам. -кметът по култура, спорт и туризъм Диана Саватева.  „Част от май, може би около 11 и 24, не случайно посочвам тези две дати, които са свързани със светите братя..

публикувано на 15.01.22 в 15:12
Подкасти от БНР