Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Димитър Николов, кмет:

Годината беше трудна, но Бургас продължава да се развива

| обновено на 06.12.21 в 10:04

„Никулден е най-бургаският празник! Ден, в който отправяме благодарност към всички, които са помогнали Бургас да се придвижи напред. Годината беше трудна, но Бургас продължава да се развива." Това заяви пред БНР-Бургас кметът Димитър Николов:

Съвсем скоро ще приключи реконструкцията на улица „Алеко Константинов“, къщата на Димитър Бракалов-Етнографския музей. Ще продължи изграждането на парка и спортния комплекс в „Меден рудник“. Очакваме в първите месеци на новата година да приключи и отвори врати новата спортна зала. В очакване сме да получим одобрение по Норвежката програма за реконструкцията на зала „Младост“, която се утвърди като една перфектна зала за тренировки. Тя е дом на волейболистите, художествената гимнастика и много други спортове.“

Зависим от големия републикански бюджет, така че сме в очакване и да се състави ново правителство и да се отварят новите оперативни програми, за да видим какви ще бъдат насоките и критериите, по които ще се кандидатства, добави градоначалникът: 

"Непоправим оптимист съм! Продължавам да вярвам, че Бургас трябва да отделя средства и да инвестира в образование, здравеопазване, дигитални технологии, да развива здравната инфраструктура." 

Николов съобщи, че общината ще се бори следващата година за атестация за факултет по дентална медицина, а защо не и по фармация.  

Празничната програма днес е редуцирана, защото от РЗИ са категорично против да има голям градски концерт заедно с паленето на елхата. В годините са се събирали и по 6 000-8 000 души. Затова програмата ще е по-пъстра и шарена с по-малки събития, поясни кметът на Бургас. За празника той пожела:

Нека нашият закрилник бди над нас и ни дава сили, нека ни избави от тази черна напаст глобалната пандемия и нека даде нови стартови възможности за нови проекти на Бургас, които да го изведат от тези кризисни моменти.“

Повече чуйте в звуковия файл.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разпознаха младежите, съборили пътен знак в Сливен, чака ги глоба до 500 лв

Глоба о т 100 до 500 лева грози двамата младежи, съборили на земята пътен знак в Сливен. Полицията вече е установила извършителите на вандалската прояви, съобщават днес от общината. Това стана след сигнал на гражданка, която предостави видеозаписи. Общината е възстановила съборения знак.

публикувано на 16.01.22 в 15:09

Татяна Султанова: Недопустимо е Сливен да няма пречиствателна станция за питейни води

Непрозрачно управление на ВиК Сливен и големите загуби на питейна вода, които гражданите плащат, лошата инфраструктура във вилната зона, безопасността по републиканската пътна мрежа и безработицата в региона са били част от темите на първата приемна в Сливен на депутатите от „Продължаваме промяната“ Татяна Султанова и Настимир Ананиев. Това обявиха..

публикувано на 16.01.22 в 11:28
Снимката е илюстративна

Въвеждат нови противоепидемични мерки от днес в община Созопол

Нови мерки ще бъда въведени от днес в община Созопол. Причината е усложнената епидемична обстановка в област Бургас. Това се посочва в Заповед на кмета Тихомир Янакиев. Мерките ще са в сила до 25 януари. Преустановяват се посещенията в пенсионерските клубове, детските центрове и места, където се провеждат организирани групови почасови..

публикувано на 16.01.22 в 10:18
Снимка: Архив

Нова локация за културни събития в Бургас от пролетта

Нова локация за провеждане на културни събития ще заработи в Бургас от пролетта. Това е ремонтираната наскоро уличка, в близост до площада „Св. св. Кирил и Методий“, посочи зам. -кметът по култура, спорт и туризъм Диана Саватева.  „Част от май, може би около 11 и 24, не случайно посочвам тези две дати, които са свързани със светите братя..

публикувано на 15.01.22 в 15:12
архив

Акция по засаждане на елхи в Бургас

Акция по засаждане на живи коледни елхи ще се проведе в Бургас. Тя се организира за пета поредна година от Сдружението „Зелена Странджа“ и трябваше да се проведе миналата събота, но заради лошото време бе отложена за днес. Всеки желаещ може да се включи в инициативата, която тази година ще е в двора на училището по компютърно програмиране в..

публикувано на 15.01.22 в 09:07
Снимката е илюстративна

Общините очакват помощ от държавата заради скъпия ток и газ

Очаква се на свое заседание днес Националното сдружение на общините да поиска компенсации от държавата в помощ на местните власти. Причината са повишените им разходи за ток и природен газ . Целта е да се осигури непрекъсваемост на основните публични общински услуги.  220 процента е скочила сметката за енергоносители на община..

публикувано на 14.01.22 в 14:37

Булевард Демокрация на 14-ти януари

Темите в предаването днес : Как бургазлии коментиран новия план на правителството за овладяване на поредната ковид вълна. В анкета обобщаваме  тяхната позиция. Високи сметки и разходи в община Карнобат  заради увеличението на тока и газа, как ще се справи администрацията, ще чуем кмета Георги Димитров. За завързаните очи на Темида и един главен..

публикувано на 14.01.22 в 13:45
Подкасти от БНР
/radiobulgaria/history/list ۚRrM5x 0 ]v.p]v.]v.]v.Xv.]v.Традиции-size:1ڟ[foot]v.]v.8^v.p]v.^v./radiobulgaria/traditions/listqSQ.,ժgBP_Lли^v.^v.8_v.8^v.^v./var/www/html/bnr/app/Modules/News/View/Details/partials/gallery_inner.html п\Μeܽ)елP_v.8_v._v.^v._v.35d367308d7b41296ddb6bfd159a4c618dee3112квૐ_"