Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пристанище Бургас и "Фрапорт" подписаха споразумение за сътрудничество (ГАЛЕРИЯ)

10
Снимка: Свобода Атанасова
Споразумение за сътрудничество в областта на икономическото развитие на Черноморския регион подписаха ръководствата на Пристанище Бургас и "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“. Церемонията се състоя в Магазия 1, където след  подписването на меморандума ръководствата на двете дружества си размениха макети на кораб и самолет. 

Двете дружества ще работят и по съвместни проекти  по създаване на стратегия за развитие на морския и въздушния транспорт в региона, каза Диян Димов, изпълнителен директор на Пристанище Бургас:"Поставили сме си две цели след подписването на това споразумение. Първата е в рамките на Алианца за подпомагане на туристическия бизнес по Черноморието, като пристанището и летището в Бургас са част от този бизнес. Тези две дружества имат за цел пътниците, които кацат на летището да ползват пристанището като отправна точка."

Според Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на летищата във Варна и Бургас:"Всеки старт има магия в себе си. Още на първата среща основна тема на нашите разговори беше реновираната програма за всички круизи, които ще стартират през следващата 2022 година. Като летище ще подпомогнем този процес чрез Алианц българско Черноморие. Това ще бъде старт на нещо много специално. Смисълът на 21 век е да свържем цялата инфраструктура чрез връзката море-въздух. Имаме нужда и от по-добра инфраструктура в пътищата, но това е друга тема. Ще направим всичко възможно да подкрепим Пристанище Бургас, като тази дейност надявам се да бъде взаимна."

Двете страни ще работят и по проекти в областта на дигитализацията, зелената трансформация и иновациите, както и за провеждане на съвместни мероприятия за жителите и туристите в Бургас.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради кризата – скок в търсенето на соларни панели

Завишено търсене на соларни панели отчитат от бизнеса след кризата с цената на електроенергията. 4 пъти са се увеличи поръчките към нас, коментира Атанас Чепъков, търговски директор на бургаска фирма, която работи в този сектор. Покрай затрудненията заради пандемията и увеличеното търсене, има и ограничено предлагане на качествени панели на..

публикувано на 21.01.22 в 12:13
Жечо Станков

Станков: Цената на природния газ може да падне, нужна е помощ за бизнеса

Цената на природния газ може да падне през февруари. Това прогнозира пред БНР-Бургас депутатът от ГЕРБ Жечо Станков. Възможно е да се намали с 15-20%, но това ще стане ясно в края на януари месец, тъй като тя се влияе от динамични фактори, посочи той. Относно цената на електроенергията, Станков коментира, че бизнесът трябва да бъде подпомогнат и..

обновено на 21.01.22 в 08:17

Режим на уличното осветление е въведен в община Болярово

Режим на уличното осветление е въведен в община Болярово, съобщи  кметът Христо Христов. Причината е шоковото поскъпване на електроенергията. В сравнение със септември и октомври, когато сметките бяха около 22 000 лв., последната фактура е за 50 000 лв., коментира Христов. Разчетите показват, че при сегашните цени на електроенергията на общината са..

публикувано на 20.01.22 в 15:02

Пътят от Созопол до Царево ще бъде ремонтиран

Уверенията за реконструкцията на пътния участък   от Созопол до град Царево  идват от МРРБ. Общинският съветник Емил Пейчев припомни проблемите и протестите. Информацията му от министър Гроздан Караджов е, че направлението ще бъде цялостно обновено, а не просто изкърпено, преди сезона. Задвижени са процедурите, свързани с обществените поръчки. От..

публикувано на 19.01.22 в 13:05

Природозащитници срещу изграждането на фотоволтаичен парк в Айтоската планина

Ценни природни местообитания в защитена зона "Айтоска планина" са под заплаха, алармират от коалиция „За да остане природа в България“  По техни данни две фирми са внесли инвестиционно предложение за изграждане на фотоволтаичен парк на територия от 140 хектара   в защитена зона  "Айтоска планина".  Изграждането на фотоволтаични..

публикувано на 19.01.22 в 11:26

Община Поморие предприема мерки заради повишената цена на тока

Спешни действия за ограничаване потреблението на електроенергия в община Поморие разпореди кметът Иван Алексиев. Причината са драстичното повишаване на цената на електроенергията и високите сметки за улично осветление, които се налага Общината да плаща, както и неангажираността на държавата да помогне в тази трудна ситуация, посочват от местната..

публикувано на 18.01.22 в 12:07

Над 14 хиляди са получили персонален код от НАП Бургас

Над 14 хиляди души през миналата година са поискали и получили своя персонален идентификационен код от бургаския клон на  Националната агенция за приходите. Чрез него те могат да се възползват от електронните й услуги,  каза говорителят на местния офис Христо Узунов  „ Все повече бургазлии предпочитат дистанционно да изпълняват своите..

публикувано на 16.01.22 в 16:52
Подкасти от БНР