Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вечер на руския шансон със Сергей Порт

Вечер на руския шансон предстои на 11-ти декември в „Модрен театър“ в Бургас. Своя авторска музика ще изпълни Сергей Порт от Узбекистан. Той има издадени 9 албума, като много от песните в тях са се превърнали в хитове. Те се публикуват постоянно в компилации по целия свят. Не отдавна Сергей Порт се мести  да живее за  постоянно  в България. Какво ще предложи на бургаската публика:

"Аз ще изпея песни от моите девет албума, които са разпространени в целия свят. Песните са от душата за душата, песни за любов, за отношение към майка, към баща, към родители, към любима, към семейство и за всички онези неща, които вълнуват човека. За отношенията между хората, за тревогите, които човек изпитва в живота си, за проблемите, които му се налага да разреши, това е моето творчество".

Сергей Порт е награден с орден за развитие на руския шансон в Русия. Както и със Златен херцог в номинацията „Поезия“ за текстове от последните години. Два от неговите албуми са публикувани в Америка в поредицата "Легенди на всички времена" и "Кралете на руския жанр".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Мери бойс бенд" с нова песен за първия си концерт на остров Света Анастасия

"Голямо Богородица е светъл празник, не само за имениците, но и за всички християни. Именият ден е важен. Името не си избираме ние, но то ни съпътства през целия живот. Името Мария безапелационно те води към това, че си християнин и това, че си избран по някакъв начин. Смисълът на името е много красив-на обичан, желан. Отгоре на всичкото 15 август е и..

обновено на 15.08.24 в 13:11

Откриват националната изложба за съвременно българско изобразително изкуство „Приятели на морето 2024" в Бургас (СНИМКИ)

Биеналето за съвременно българско изобразително изкуство Национална Изложба „Приятели на морето“ 2024 г. ще бъде открито днес в Бургас. Това е най-старата извън столична национална изява. Тя се провежда от 1968 на всеки две години. Изложбата е прекъсната през 1984 и възстановена през 2004 година. 151 са участниците в това издание...

публикувано на 15.08.24 в 09:40

Премиера на комедията „Молба за напускане“ в Летния театър на Бургас

Комедията „Молба за напускане“ от Алексей Клас ще бъде играна днес в Бургас.  Постановката е вдъхновена от абсурдните и същевременно реалистични аспекти на корпоративния живот, каза актьорът Руслан Мъйнов, който е в една от ролите: "Ние представяме пет отделни мини пиеси, които разказват сюжети с различни конфликти, които се случват на..

публикувано на 15.08.24 в 09:10

"Солени ветрове" - фестивалът на бардовете, на поетите с китара

На 23 и 24 август в Бургас ще се проведе „Солени ветрове“ - фестивалът на бардовете, на поетите с китара. Мястото е открита сцена „Охлюва“, началото и през двата дни е 17:30 часа.  За 16 поредна година той привлича изпълнители от цяла България. Очаква се да пристигнат 26 индивидуални изпълнители и пет дуетни формации, а международните участници са от..

публикувано на 14.08.24 в 16:47
снимката е илюстративна

Девет читалища в Сливен получават общинска субсидия от 17 хиляди лева

Общинска субсидия за близо 17 хиляди лева бе разпределена за финансиране на проектите на читалища в община Сливен. Това е втория транш от субсидирането на културните средища.  Девет народни читалища ще получат общинската субсидия. Според комисията проектите им са подадени в необходимите срокове и отговарят на изискването за финансиране. Сред..

публикувано на 14.08.24 в 14:41

Teen Boom Fest 2024 казва „Избери доброто“

Младежкият фестивал „Тийн Буум Фест“ акостира на Морска гара Бургас този уикенд със своето пето издание. Всяка година участниците във форума имат определена кауза. Тази година се обединяват Община Бургас, Агенция Митници и Националната Агенция за приходите с две големи кампании. Срещи с инфлуенсъри и концерти са част от програмата на двата..

публикувано на 14.08.24 в 14:20

Фестивалът "С книга на плажа" започва в Бургас

Десетото издание на фестивала “С книга на плажа“ започва днес в Бургас. 31 издателства ще се представят в рамките на културния форум, който се провежда на открито пред експозиционния център „Флора“. Над 30 срещи с автори предвижда програмата. Детски книги, книги-игри,  художествена и научна литература, книги на български автори и поезия са..

обновено на 14.08.24 в 10:56