Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Читалище Изгрев" с празнични инициативи преди Коледа

Кулинарно предизвикателство към децата, дарителска кампания за книги и нова песен с участието на група "Изгревчета"

| обновено на 10.12.21 в 09:07



Три коледни инициативи провежда читалище „Изгрев“. Едната е кулинарно предизвикателство към децата, другата е специална песен, която ще е подарък за бургазлии по повод Рождество Христово и третата е дарителска кампания за осигуряване на нови книги за библиотеката на читалището. 

Предизвикателството „Празници в рецепти“ тази година е под надслов "Децата готвят!".  Те могат да изпратят рецепта, снимка или идея за празнична трапеза, съобщи секретарят на читалището Кристина Атанасова: 

"Празниците са време да общуваме в непринудена и творческа обстановка и ние предизвикваме децата да изпълнят заедно със своите майки и баби семейна рецепта заедно. Срокът е до 17 декември. Очакваме рецепти и снимки на лично съобщение или с коментар под поста на нашата фейсбук страницаНие ще ги персонализираме и превърнем в поздрав!"

Читалището провежда и дарителска кампания „Дядо Коледа е щедър“ с цел набавянето на нови книги за библиотеката. В партньорството на две книжарници всеки, който желае може за закупи книга и да я дари на читалището. За участниците са предвидени награди. Инициативата се провежда за седма поредна година.

Подготвя се и специален музикален поздрав за бургазлии – коледна песен, която участват Тони Димитрова  и четвъртокласникът от музикалното училище Божидар Неделчев и вокална група "Изгревчета". Текстът на песента е на д-р Джина Дундова, а автор на музиката е Стефан Диомов. Песента се казва "Коледа в Бургас" и тази неделя предстои заснемането на видеоклипа й.  

повече може да чуете в звуковия файл:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Крафт бира с вкус на пица и ванилия предлага петия фестивал в Минералните бани

18 пивоварни са част от петото издание на фестивала на крафт бирата, който ще се проведе събота и неделя традиционно в парк Минералните бани. Домакин е пивоварната в парка. Тази година има и международно участие с производители от Холандия, Германия, Кипър и Румъния. Общо над 70-80 вида бира могат да опитат посетителите, каза Ганчо Кожухаров,..

обновено на 20.07.24 в 16:53

Фестивалът на виното продължава и през уикенда

На десето място   по производство на вино в Европа застава България. В световен мащаб сме на 25-о място .  Това каза в Бургас Софи Палас от Международната организация по лозата и виното (OIV). Тя бе сред официалните гости за откриването на 12-ото издание на фестивала за вино и спиртни напитки. Събитието събира над 40 български и чуждестранни..

публикувано на 20.07.24 в 15:28

Канят на фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа" следващия уикенд

В Малко Търново следващия уикенд ще се проведе фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа". Той се организира за 14 – та поредна година. Целта му е да бъде показано нематериалното наследство на Странджанския край в автентичен вид, съобщи Милена Дренчева, секретар на НЧ "Георги Попаянов 1914",организатор на..

публикувано на 20.07.24 в 13:00

Бургазлийка е двойна шампионка на световно първенство по танци

16-годишната Ванеса Калчева стана двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals в Прага. Престижният формат събира близо 10 000 танцьори от цял свят, което е само с 500 по-малко от състезателите на Олимпиадата. Бургаското момиче е първата световна шампионка за България в категория „Шоу“. В категорията за дуети Ванеса и партньорката ѝ Габриела..

публикувано на 19.07.24 в 14:40

Над 40 винарни от цял свят пристигат в Бургас

12-ото издание на Wine and Spirits Fest Burgas  обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки. Тази година събитието е с нова локация, а именно Международен конгресен център Бургас , зала Черноморие, на Морската гара в града.  Фестивалът се провежда в..

обновено на 19.07.24 в 11:24

Етнокухнята на музея ще представи на 19 юли специалитет от шопския край

Този път в Етнокухнята на музея ще приготвят специалитет, характерен за шопската софра.  Така продължава традицията да се представят в музея традиционни, но лесни ястия. Как се прави шопски хайвер ще покаже в Етнокухнята на бургаския музей журналистката Диана Фъртунова , която е и ненадминат майстор кулинар по отношение на традиционните български..

публикувано на 17.07.24 в 11:10

платена публикация
DARA ще се срещне с феновете си в Бургас на 18 юли

В разгара на лятото поп-идолът DARA ще срещне с феновете си в Бургас на по сладолед. Изпълнителката ще обърне внимание на всеки за специален личен момент, снимка и автограф на 18 юли в магазина на Kauflandв кв. Славейков. Фенсрещата ще е с начален час 18 часа. Тя е част от мащабната социална кампания „Дари с DARAи Kaufland”, в рамките на която..

публикувано на 16.07.24 в 16:00