Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 23 декември

Снимка: БГНЕС

75 лв. бонус към пенсията за всички възрастни, които се имунизират или си поставят трета доза. Това анонсира днес премиерът, цитиран от БНР. И уточнение – че няма да има неваксиниран, който да не получи бонусът. След като разиграхме часовниците и ваучерите за храна, вече минаваме към директни кеш-стимулации. Обаче… Дали няма да се отвори бизнес-ниша? Защото нашите пенсионери са в двете крайности – или са изключително предприемчиви, или мятат хилядарки през балкона.

„Властите в Словения задържаха мъж, за когото са установили, че се е ваксинирал срещу COVID-19 седем пъти в рамките на два месеца. Той се ваксинирал вместо четири други лица, за да може те да получат COVID сертификати“, пише флагман.бг

И направо си представям как държавният бюджет, дето още го няма, изтича през ваксинационната кампания, която аз бих кръстил (по примера на Форбс) „75 над 65“.

Докато видим как ще стартира новата инициатива, дойде времето за предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Мариян – Райнов и Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – срещаме ви с успели хора от региона, които вдъхновяват със своите успехи: Деница Георгиева, която тази година отвори собствена пекарна в Бургас; Маргарита Колева - отличена с наградата „Селекционер на годината“; Венилин Русинов за четвърта година е определен за най - добър треньор по джу джицу в страната

-  В коментарната ни рубрика – за евтиното филе преди Коледа и скъпата сол след Нова година или как пазарува българинът по празници?

-  Как и кога изникна басейн на скалите в Синеморец? Тема с продължение

-  И още – Дядо Коледа пристигна в бургаския зоопарк.

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за свободните работни места.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Само с 5 минути закъсня влака на София- Бургас с новите вагони

С около 5 мин. закъснение пристигна в Бургас бързия влак от София с новите рециклирани немски вагони, които БДЖ получи. Около 12.15 ч служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков слезе на гара Бургас. Закъснението е заради ремонтните дейности по железопътната инфраструктура, която на места ограничава значително движението на влаковете...

публикувано на 22.06.24 в 13:34

Търси се строител на южния обход на жк „Меден рудник“

Стартът на дългоочаквания южен обход на жк. "Меден рудник" е вече факт с обявяването на обществена поръчка за изграждането му. С този проект, ще облекчим трафика към "Меден Рудник" и ще подобрим връзките към Южното Черноморие. Това съобщи народният представител Жечо Станков във фейсбук профила си. Обществената поръчка е обявена на 20 юни и е..

публикувано на 22.06.24 в 11:36

Първият влак с модернизирани вагони у нас отпътува от София за Бургас

Днес по линията София-Бургас тръгна първата композиция с модернизираните вагони, които бяха доставени на БДЖ в края на миналия месец. С него ще пътува и транспортният министър Георги Гвоздейков, който ще присъства в Бургас на представянето на новите вагони за родните железници.  Композицията се очаква да пристигне в Бургас в 12:10 часа, като пътуването..

обновено на 22.06.24 в 10:27

Промяна в движението около траурния парк за "Черешова задушница"

Еднопосочно ще бъде движението на автомобили в района на траурния парк от 7:30 часа на 22 юни/събота/, съобщават от полицията.  Причината е провеждането на т.нар. "Черешова задушница". Промяната в организацията ще е в сила до нормализиране на трафика, като автомобилите ще влизат през източния вход и ще излизат през южния, на ул. "Транспортна"...

обновено на 22.06.24 в 08:15

Калин Стоянов: 75% спад на мигрантския поток на българо-турската граница

Шестото издание на Българските туристически награди се проведе по изключение в Царево. Общината стана домакин на събитието по идея на кмета Марин Киров, след като спечели на миналото издание на призовете признанието за вътрешна дестинация.  Този път с него бе отличена община Приморско - първата у нас, разработила и лансирала цяла съвременна лого..

обновено на 21.06.24 в 17:39

И Сливен получи финансиране от МРРБ

Отпускат близо 6 милиона лева за физкултурни салони на две гимназии и водоснабдяването на сливенското село Градско, съобщи Общината.  Кметът Стефан Радев и министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова-Касабова подписаха споразумения по важни за Община Сливен проекти. За реализирането им Министерството на регионалното развитие ще осигури..

публикувано на 21.06.24 в 15:42

Избраха Нина Терзиева за зам.-председател на еврокомисията към НСОРБ

Заместник-кметът на Община Болярово Нина Терзиева бе избрана за един от заместник-председателите на Постоянната комисия по европейски и национални фондове, механизми и инструменти на НСОРБ. Сред важните приоритети, по които ще работи през настоящия мандат Постоянната комисия по еврофондове са продължаване на тенденцията общините да бъдат един от..

публикувано на 21.06.24 в 15:33