Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Росенец и Алепу са на вниманието на министрите чрез парламентарния контрол

Превръщаме  знаковите обекти в област Бургас  в питания към министрите и не оставяме самите казуси във въздуха,  довеждаме ги до край. Това заявява депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев.  Не искаме просто да ставаме част от донякъде поомръзналата тема за Росенец,  но това са всъщност корупционните модели, които са проблем за страната, и не трябва да остават в забрава.

Сега Мирчев пита за резултатите от действията на МВР по сигнала му за проверка на законосъобразността на издадените документи, действия на длъжностни лица и нотариуси по регламентирането на собствеността и изграждането на съоръжение – кей за лодки на територията на Лесопарк “Росенец”, в района на нос “Чукалята”, гр. Бургас.

Първо изпратих един сигнал до министър Рашков за организирана престъпна група между  нотариус в Бургас, областни управители, министри, свързани с имотите. По отношение на самите питания всички те са отправени до съответните ресорни министерства и  касаят законността на част от постройките в Росенец и на самото Алепу, тъй като там, при Алепу, предстои събаряне, и ще трябва да се установява каква част може или не може да бъде оставена. Питанията са не случайни, а съвсем нарочни и очакваме резултат от тях. Надявам се до 7 дни да дадат отговорите.

Какви са обхватът и ограниченията на защитената територия, „Аркутино“ също е сред въпросите. В защитена местност „Аркутино“, община Созопол през 1986г. е започнало изграждането на Творчески екологичен комплекс (ТЕК) Ропотамо – център „Знаме на мира“. След 1990г. строителството е спряно и към настоящия момент в УПИ II-979, м. „Аркутино“ съществуват започнати и недовършени сгради.

Ценността ще е в получените отговори  а не в самите въпроси. Знаете много добре, понякога самите отговори са съвсем неудовлетворителни. Ще направим пресконференция в Бургас,  в момента в който получим отговорите от самите министерства, за да кажем на хората какви ще бъдат нашите следващи стъпки по отношение на казусите. Има и  такива свързани със самия град Бургас, които ще вкараме в Народното събрание.

Давайте информация чрез виртуалната приемна, призовава гражданите депутатът. По думите му,  в България нещата работят така- докато не минат през парламента, много трудно някои  институции се задействат.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентската двойка Радев-Йотова встъпва в длъжност за втори мандат

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова днес встъпват в длъжност за втори мандат с тържествена церемония на площад „Свети Александър Невски“ в София. 21 артилерийски салюта и камбанен звън ще отбележат началото на мандата на преизбраната президентска двойка. Президентът Радев ще приеме почетния строй на представителните части на..

публикувано на 22.01.22 в 08:34

Депутатът Деница Николова: С какви темпове работят МРРБ и АПИ за ключови пътни проекти в област Бургас?

„МРРБ и АПИ трябва експедитивно и без забавяне на процедури да положат усилия ключови пътни отсечки в област Бургас да бъдат рехабилитирани. А чрез интегрирани териториални инвестиции в Югоизточен район за планиране да се изградят и нови артерии. Не става въпрос просто за ремонт и асфалт, а за привличане на инвестиции, насърчаване на туризма и подобрява..

публикувано на 20.01.22 в 14:11

Васил Александров встъпи в длъжност като областен управител на Ямбол

Завършване строителството на новата болница в Ямбол и подобряване на пътната инфраструктура са сред приоритетите на новия областен управител Васил Александров. Той официално встъпи в длъжност и се запозна със служителите на администрацията.  Привличането на инвестиции в региона и по-тясно взаимодействие между бизнеса и учебните заведения на..

публикувано на 18.01.22 в 07:35
Министерски съвет

Правителството назначи нови осем областни управители

Министерският съвет прие решение, с което назначи нови 8 областни управители в Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответните длъжности. За областен управител на област Ямбол е назначен Васил Александров . Той е магистър по „Международни икономически отношения“ и..

публикувано на 17.01.22 в 16:50

Стойко Танков ще съдейства за ремонт на мостово съоръжение край Черноморец

Областният управител Стойко Танков посети днес община Созопол, където се срещна с кмета  Тихомир Янакиев и с кмета на град Черноморец Росен Деспов. Поводът за посещението е обезпокоителното положение на пътен участък около Черноморец, за което областният управител беше информиран от кмета на Созопол. По време на срещата, на която присъства и..

публикувано на 17.01.22 в 16:37

ЕК одобри българската схема от 30 млн лв. в подкрепа на туристическия бранш

Европейската комисия одобри българска схема в размер на 15,3 милиона евро (30 милиона лева) в подкрепа на предприятията, извършващи дейност в туристическия сектор, засегнати от пандемията от коронавирус. Мярката беше одобрена съгласно  Временната рамка  за държавна помощ. Помощта по схемата ще бъде под формата на преки безвъзмездни средства. За да..

публикувано на 17.01.22 в 14:00

Нуждаем се от ускорено приемане на Интегрираната стратегия за Югоизточния регион

По време на парламентарния контрол народната представителка  Деница Николова попита министъра на МРРБ Гроздан Караджов какви усилия полага ресорното министерство и новото правителство за бъдещи, ключови   проекти за Бургас и региона.Докъде е стигнало приемането на проекта за Интегрирана териториална стратегия за развитието на Югоизточен район..

публикувано на 14.01.22 в 11:29
Подкасти от БНР