Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Теодосий Спасов пее в новия си албум

Теодосий Спасов
Снимка: БГНЕС


Всички сме чували звука на кавала на Теодосий Спасов, но не всеки може би го е чувал как пее. Той понякога прави това на своите концерти. Поредица от такива изпълнения и един нов запис излизат в албума „Теодосий Спасов пее“.  Той включва 9 негови вокални изпълнения, записани през годините в различни музикални издания и с различни състави. От къде идва идеята Теодосий  Спасов да се представи в ново амплоа?

"Това беше идея на моя приятел и продуцент Иван Минчев. Беше харесал песните, които хоставям в албумите си с инструментална музика. Беше ми навик по една песен да изпявам. Иван Минчев реши да събере от девет албума девет песни, разбира се повече албуми съм издал и повече песни има, но той се спря именно на тези песни, които на него му харесват. и така се получи един вокален албум и както на представянето в София казах, вече станах и певец".

Теодосй Спасов споделя още, че няма претенции да е голям певец, но пеенето идва, като едно продължение на музиката от кавала.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тази вечер е галапремиерата на "Петя на моята Петя"

Филмът, вдъхновен от живота и творчеството на Петя Дубарова, ще бъде представен премиерно в Бургас . Прожекцията на „Петя на моята Петя“ е от 17 часа в дома на НХК. Част от екипа също пристига в морския град, за да се срещне със зрителите. Историята не е биографична за Петя Дубарова. Тя е за младо момиче, което живее в нашето съвремие и..

публикувано на 16.01.22 в 12:53

Виктор Божинов, режисьор: Реалист оптимист съм за българското кино

„Чамкория“ е изключително сложен проект, той няма как да се състои без държавна подкрепа. Това каза в Деня на българското кино пред БНР-Бургас режисьорът Виктор Божинов, чийто филм "Голата истина за група Жигули" оглави класацията на най-гледаните родни ленти за изминалата година. Преди дни стана ясно, че екранизацията по едноименния роман на..

обновено на 13.01.22 в 18:49

Национален литературен конкурс "Море" за стих и есе

Конкурс за стихотворения и есе на морска тематика обяви читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”. Националният литературен конкурс "Море" се провежда от 2003 г.  Конкурсът е явен и в него могат да участват всички желаещи на възраст от 15 до 25 години. Крайният срок за подаването на творбите е 12 април на електронния адрес на читалището..

обновено на 13.01.22 в 14:42

Представят балетния спектакъл "Страната на сладките" в Дома на НХК

Балетният спектакъл "Страната на Сладките" ще бъде представен днес в Бургас. В него участват ученици на Балетна Школа "Лебед" и той е вдъхновен от класическия балет „Лешникотрошачката“ с музика на П. И. Чайковски.  Ще се включат и гости професионални балетисти - Христо Тракийски, Павлина Вълканова, Албина Анастасова, Анастасия Къневa, Емил Милков,..

публикувано на 13.01.22 в 10:20

Играят "Сватба със закъснител" в Бургас

Спектакълът „Сватба със закъснител“ ще бъде представен в Бургас в края на месеца. Зрителите на комедия по Робин Хоудън могат да очакват много смешни ситуации на сцената, каза Филип Аврамов, който е в една от главните роли, заедно с Мая Бежанска:   „ Аз съм младоженецът, който се лута между десетки въпроси, но дали ще има сватба или не ще..

публикувано на 12.01.22 в 09:50

Читалище "Пробуда" в село Извор опазва странджанския фолклор

Диск с 10 автентични странджански народни песни ще запише фолклорна група „Дъбравка“ към народно читалище „Пробуда 1929“ в село Извор. Предвидено е и неговото популяризиране и разпространение, съобщи секретарят на читалището Екатерина Стоянова: „ Целта на нашия проект е да запазим странджанската автентична песен, да достигнем до..

публикувано на 12.01.22 в 09:30

И тази година очакваме силен фестивален август

Културни организации, творци упражняващи свободна професия в сферата на културата от община Бургас, могат вече да подават своите проектни предложения за финансиране от новия общински   фонд „Култура“. Средствата ще се предоставят след провеждане на конкурс по реда и при условията на Правилника на фонда. Именно подадените чрез новия..

публикувано на 11.01.22 в 10:53
Подкасти от БНР