Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодосий Спасов пее в новия си албум

Теодосий Спасов
Снимка: БГНЕС


Всички сме чували звука на кавала на Теодосий Спасов, но не всеки може би го е чувал как пее. Той понякога прави това на своите концерти. Поредица от такива изпълнения и един нов запис излизат в албума „Теодосий Спасов пее“.  Той включва 9 негови вокални изпълнения, записани през годините в различни музикални издания и с различни състави. От къде идва идеята Теодосий  Спасов да се представи в ново амплоа?

"Това беше идея на моя приятел и продуцент Иван Минчев. Беше харесал песните, които хоставям в албумите си с инструментална музика. Беше ми навик по една песен да изпявам. Иван Минчев реши да събере от девет албума девет песни, разбира се повече албуми съм издал и повече песни има, но той се спря именно на тези песни, които на него му харесват. и така се получи един вокален албум и както на представянето в София казах, вече станах и певец".

Теодосй Спасов споделя още, че няма претенции да е голям певец, но пеенето идва, като едно продължение на музиката от кавала.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четири концерта представят в Бургас модерната класика

Четири концерта ще предложат на почитателите на класическа музика в Бургас, изтъкнати български музиканти и известните Павел Берман и Ромен Гариу.  Най-новият проект е на фондация "Арденца", подкрепен от НФК в партньорство с Община Бургас и НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. Той съчетава майсторски класове с известните Павел Берман – цигулка и Ромен Гариу –..

публикувано на 16.07.24 в 13:42

Танцова формация „Петлите“ тръгва на турне по Южното Черноморие

„Танцът е магия“ – под това заглавие популярната бургаска танцова формация „Петлите“ тръгва на турне. Началото ще постави спектакъл в Созопол на 25-ти юли на сцената на амфитеатъра. Летните концерти ще продължат в още пет града по Южното ни Черноморие, каза основателят на ансамбъла Георги Димитров. Той посочи и какво включва програмата...

обновено на 16.07.24 в 13:26

Мила Роберт с премиера в Бургас на „Солени същества“

Специална премиера на анимационния клип „Солени същества“с Мила Роберт в Бургас. Видеото ще бъде представено н а 19 юли (петък) от 22.00 часа в бара в Морската градина под Летния театър от неговите автори. По музика на Мила Роберт и Явор Карагитлиев и текст на Мариана Сърбова, песента е създадена специално за филма на Българска фондация..

публикувано на 16.07.24 в 13:14

Deep Zone Project с музикално шоу на остров Света Анастасия

Музикално шоу на остров Света Анастасия са подготвили от Deep Zone Project на 19 юли (петък). Те ще представят “Златни БГ Хитове” в ремиксирани модерни версии. На сцена под звездите публиката ще се забавлява с DJ Dian Solo, Eva Maria (vocal), Danny Dimitroff (guitar). Организаторите обещават  танци под звездите с едни от най-обичаните български песни...

публикувано на 16.07.24 в 10:49

Мария Статулова ще е първият гост в нова иницитива на Международния филмов фестивал в Бургас

Над 40 заглавия събира програмата на Международния филмов фестивал Бургас тази година. Деветото издание е от 19 до 25 юли. Прожекциите ще са с вход свободен в културния дом на НХК и на откритата сцена Охлюва. Фестивалният директор Емил Ованесов съобщи в студиото на БНР-Бургас: "Приготвили сме богата програма от заглавия..

обновено на 15.07.24 в 14:08

Мащабният спектакъл „Корсар“ очаква почитателите на балета в Летния театър

Спектакъл на най-новото заглавие на балетната трупа на Бургаската опера – „Корсар“, ще бъде представен  от 20:30 часа на сцената на Летния театър. Представлението е третото от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“. Те се осъществяват за седемнадесети пореден път от Държавна опера – Бургас и  Община Бургас. Балетът е по музика на..

публикувано на 15.07.24 в 13:47