Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Социалната дейност през 2022 година е приоритет за Община Приморско

Снимка: Свобода АтанасоваТрудна година заради ковид кризата изпрати Община Приморско, но финализирайки финансовите резултати за 2021 година, тя е добра. Въпреки трудностите имаме много реализирани проекти, каза за БНР Бургас кметът Димитър Германов:

"Не сме стигнали нивото от 2020 година преди пандемията, но вследствие на положените  усилия от страна на общинското ръководство, на Общинския съвет и на туристическия бранш, е една сравнително добра година. Имаме и проекти, които успяхме да приключим въпреки трудностите в бюджета. Основните, които реализирахме са кръговото движение в град Приморско. Това кръгово кръстовище беше много необходимо, разтовари до голяма степен трафика на моторните превозни средства. През последните две години е факт това, че българите преоткриха община Приморско, в този случай разбирайте Приморско и Китен, като голяма част от туристите идваха със своите коли. 
Друго, което приключихме е улица "Урдовиза" в град Китен. На финала сме с проекта за детска градина в Приморско, друг проект е свързан с морските отпадъци, мостът на река Дяволска в село Ясна поляна. Това показва, че работим независимо от трудностите. 
Предвидили сме през тази година инвестиционни намерения, свързани с неща, които не са могли да се случат във времето. Например пътят Приморско-Писменово, брегоукрепването в гр.Китен и др.  Мислим със собствени средства да финансираме брегоукрепването на река Дяволска, в рамките на гр.Приморско.

На първо място е социалната дейност, която е задължителна и винаги е била водеща при нас.
Става дума за хора, които нямат достатъчно средства, защото имат по-труден социален статус, финансиране на културни и спортни дейности. 

В зависимост от финансовия ресурс се надяваме да се случи всичко това, което изброих. Времето е показало, че когато имаме готови проекти успяваме и да ги реализираме.
През 2016 година станахме собственици на пристанището в Приморско, след като направихме и проучвателни дейности вече сме в процедура по проектиране на такова пристанище", сподели още Димитър Германов. 
През декември в сайта на общинската администрация бе публикуван и идейният проект за разширение на рибарското пристанище.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентската двойка Радев-Йотова встъпва в длъжност за втори мандат

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова днес встъпват в длъжност за втори мандат с тържествена церемония на площад „Свети Александър Невски“ в София. 21 артилерийски салюта и камбанен звън ще отбележат началото на мандата на преизбраната президентска двойка. Президентът Радев ще приеме почетния строй на представителните части на..

публикувано на 22.01.22 в 08:34

Депутатът Деница Николова: С какви темпове работят МРРБ и АПИ за ключови пътни проекти в област Бургас?

„МРРБ и АПИ трябва експедитивно и без забавяне на процедури да положат усилия ключови пътни отсечки в област Бургас да бъдат рехабилитирани. А чрез интегрирани териториални инвестиции в Югоизточен район за планиране да се изградят и нови артерии. Не става въпрос просто за ремонт и асфалт, а за привличане на инвестиции, насърчаване на туризма и подобрява..

публикувано на 20.01.22 в 14:11

Васил Александров встъпи в длъжност като областен управител на Ямбол

Завършване строителството на новата болница в Ямбол и подобряване на пътната инфраструктура са сред приоритетите на новия областен управител Васил Александров. Той официално встъпи в длъжност и се запозна със служителите на администрацията.  Привличането на инвестиции в региона и по-тясно взаимодействие между бизнеса и учебните заведения на..

публикувано на 18.01.22 в 07:35
Министерски съвет

Правителството назначи нови осем областни управители

Министерският съвет прие решение, с което назначи нови 8 областни управители в Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответните длъжности. За областен управител на област Ямбол е назначен Васил Александров . Той е магистър по „Международни икономически отношения“ и..

публикувано на 17.01.22 в 16:50

Стойко Танков ще съдейства за ремонт на мостово съоръжение край Черноморец

Областният управител Стойко Танков посети днес община Созопол, където се срещна с кмета  Тихомир Янакиев и с кмета на град Черноморец Росен Деспов. Поводът за посещението е обезпокоителното положение на пътен участък около Черноморец, за което областният управител беше информиран от кмета на Созопол. По време на срещата, на която присъства и..

публикувано на 17.01.22 в 16:37

ЕК одобри българската схема от 30 млн лв. в подкрепа на туристическия бранш

Европейската комисия одобри българска схема в размер на 15,3 милиона евро (30 милиона лева) в подкрепа на предприятията, извършващи дейност в туристическия сектор, засегнати от пандемията от коронавирус. Мярката беше одобрена съгласно  Временната рамка  за държавна помощ. Помощта по схемата ще бъде под формата на преки безвъзмездни средства. За да..

публикувано на 17.01.22 в 14:00

Нуждаем се от ускорено приемане на Интегрираната стратегия за Югоизточния регион

По време на парламентарния контрол народната представителка  Деница Николова попита министъра на МРРБ Гроздан Караджов какви усилия полага ресорното министерство и новото правителство за бъдещи, ключови   проекти за Бургас и региона.Докъде е стигнало приемането на проекта за Интегрирана териториална стратегия за развитието на Югоизточен район..

публикувано на 14.01.22 в 11:29
Подкасти от БНР