Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Акция по засаждане на елхи в Бургас

архив

Акция по засаждане на живи коледни елхи ще се проведе в Бургас. Тя се организира за пета поредна година от Сдружението „Зелена Странджа“ и трябваше да се проведе миналата събота, но заради лошото време бе отложена за днес.

Всеки желаещ може да се включи в инициативата, която тази година ще е в двора на училището по компютърно програмиране в ж.к. „Меден рудник“. Целта е празничните дръвчета да продължат своя живот, обясни Владимир Димитров от Сдружението. „След като ги засадим, те наистина ще могат да оцелеят и да станат големи дървета, радвайки хората наоколо и пречиствайки въздуха. Много ползи има от градската растителност. Крайната цел е в местата, където живеем, да има повече дървета, повече зеленина и въздухът да бъде по-чист“, допълни той.

При акцията днес на мястото ще бъдат осигурени инструменти за засаждане, ще се включат и специалисти с професионални съвети. Началото е в 11.00 ч.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 70 творби на деца от Украйна показаха в Бургас

Изложбата ,,Мечтите на децата от Украйна“ беше представена в Културен център „Морско казино“. Събитието постави финал на арт проект, създаден в подкрепа на най-малките, емигрирали от войната и намерили подслон в населените места по Южното ни Черноморие. „В програмата взеха участие повече от 50 деца, които за два месеца нарисуваха повече от..

публикувано на 23.05.22 в 19:01

Над 80 бургаски учители бяха наградени за постигнати успехи

В навечерието на 24 май десетки преподаватели от бургаските детски градини и училища получиха признание за труда си и постигнатите професионални успехи.  По време на официална церемония, която се проведе в Конгресния център до Морска гара, над 80 учители бяха отличени с грамоти от кмета на града Димитър Николов.  "Бургас винаги е бил един от..

публикувано на 23.05.22 в 16:31

Тази вечер започват баловете в Ямбол

От тази вечер започват абитуриентските балове в Ямбол. Сред завършващите са и трима младежи, настанени в Центъра от семеен тип.   И тримата завършват гимназията по туризъм "Алеко Константинов" с профил готварство. Георги и Костадинус са близнаци и живеят в центъра от семеен тип повече от 7 години. Ще търсят работа по специалността си: "Тук..

публикувано на 23.05.22 в 16:04

Кметът на Болярово връчи традиционните награди за 24 май

Кметът Христо Христов връчи традиционните награди на Община Болярово, които се присъждат по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Официалната церемония се състоя днес. Най-високите отличия на Община Болярово получиха учители и изявени читалищни дейци за техния..

публикувано на 23.05.22 в 15:29

"Булевард Демокрация" - на 23 май

Нещо пак се бъгна, да използвам тази хубава българска дума, системата. Уж всички знаеха, че програмата за настаняване на бежанци срещу 40 лв. на ден свършва в края на месец май, а май никой не очакваше и не беше подготвен. Украинци от хотели ги преместиха в държавни бази, на „Ученически отдих и спорт“, ама ще трябва да ги местят от там, като..

публикувано на 23.05.22 в 14:51

ИАРА провери сигнал за мъртъв делфин от вида „Муткур“

Във връзка с подаден сигнал на телефон 112 за мъртъв делфин, служители на ИАРА, съвместно със служител на РИОСВ Бургас, извършиха проверка. При нея беше установено, че на брега на Черно море в района на плаж „Смокиня“, с GPS координати 42.22.29 и 27°. 42. 37., е открит мъртъв делфин от вида „Муткур“ (Phocoena phocoena), в начален стадий на разлагане,..

публикувано на 23.05.22 в 14:25

БЧК, Общината, УМБАЛ Бургас и болница „Сърце и Мозък“ с кампания по кръводаряване

Община Бургас, Българският червен кръст, УМБАЛ Бургас и болница „Сърце и Мозък“ стартират кампания по кръводаряване по повод наближаващия Световен ден на кръводаряването, 14 юни. Тя е насочена към здрави хора, които са на възраст между 18 г. и 65 г. Организаторите на кампанията по кръводаряване припомнят, че н а всеки 2 секунди някой се нуждае от..

публикувано на 23.05.22 в 14:18