Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Татяна Султанова: Недопустимо е Сливен да няма пречиствателна станция за питейни води

Непрозрачно управление на ВиК Сливен и големите загуби на питейна вода, които гражданите плащат, лошата инфраструктура във вилната зона, безопасността по републиканската пътна мрежа и безработицата в региона са били част от темите на първата приемна в Сливен на депутатите от „Продължаваме промяната“ Татяна Султанова и Настимир Ананиев. Това обявиха народните представители след срещите с граждани и казаха, че всички сигнали ще бъдат насочени по компетентност към институциите за решаването им. 

Татяна Султанова коментира, че за нея е недопустимо Сливен да няма пречиствателна станция за питейни води и да не е ясно каква вода пият сливенските граждани.  

"Не е допустимо да са усвоени средства за изграждането на пречиствателната станция, а тя все още да не функционира и това е притеснително"  

Настимир Ананиев се ангажира да се срещне с директора на Агенция „Пътна инфраструктура“ за решаването на проблема с кръговото движение при село Тополчане на главния път София – Бургас и немаркираните пътни участъци в областта.  

"Когато направя срещата ще попитам Тодор Василев от АПИ всъщност, какво се случва и защо, след като е нещо новоизградено, защо няма маркировка"  

Татяна Султанова съобщи още, че започва работа по казуса с обгазяването на Нова Загора с неприятни миризми от централата за биогаз. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нестинарски игри в село Българи на 3 юни

В царевското село Българи ще отбележат празника на св. св. Константин и Елена на 3 юни/ по стар стил /. Тогава са и традиционните нестинарски игри. В петък сутринта от 10 до 12 часа ще се проведе традиционен нестинарски обред. След това от 13 часа  до 19 се има прожекции на документалния филм „Стъпки в огъня“ и автентична фотоизложба на нестинарския..

публикувано на 27.05.22 в 20:17

Над 400 борци от 9 държави идват в Руен за празника на общината

Конни надбягвания, мотокрос, концерти са част от празничната програма по случай 43 години от създаването на община Руен . Проявите са на 28 и 29 май. Кулминацията са народни борби, в които ще се включат над 400 състезатели от 9 държави. Откриването им е от 13,30 часа в неделя. „За първи път тази година ще се проведе..

публикувано на 27.05.22 в 14:45

Платно с кирилицата и глаголицата дари мюсюлманин на „Желязната църква“

Дарение на платно, от животинска кожа, на което са изобразени кирилицата и глаголицата, направи строителният предприемач Турхут Исмаил. Мюсюлманинът, който е ремонтирал и изградил редица православни храмове, го дари на църквата „Свети Стефан“ в Истанбул. „Това е една сарашка, телешка кожа, груба, много здрава. Върху която са изобразени..

публикувано на 27.05.22 в 13:49

Булевард Демокрация на 27-ми май

Темите в предаването днес: ОЗБГ и Групата на групите в Бургас заявиха, че се подготвя нов прайд в града и категорично се противопоставиха на неговото провеждане, репортаж на Елена Димитрова. С колко ще се покачат парното и топлота вода в Бургас, коментар на директора на бургаската топлофикация инж. Христин Илиев. Форум на социални работници се провежда..

публикувано на 27.05.22 в 13:31

Отново се задава напрежение около прайда

За недопускане провеждането на Бургас „Прайд 2022" се обявиха от "Организацията за закрила на българските граждани" и "Групата на групите" в морския град. По информация на организаторите такъв се планира за средата на месец юли. От ОЗБГ се заканиха, че и тази година, както миналата, на същата дата те ще организират парад на..

публикувано на 27.05.22 в 13:26

В Средец социални работници дискутират за отношенията между деца и родители

80 социални работници от цялата страна участват в национална работна среща в Средец. Включват се психолози, педагози, логопеди, терапевти и ръководители на социални услуги от  Разград, Сливен, Хасково, Свиленград, Несебър, Поморие, Созопол и др. Форумът е част от инициативата „Заедно можем повече“, в която се споделят добри практики от..

публикувано на 27.05.22 в 13:10

Благоустрояват мястото, където ще се намира паметникът на Коджакафалията

Община Бургас обяви къде ще бъде поставен паметникът  на Александър Георгиев – Коджакафалията . Той ще се намира в непосредствена близост до училището, което носи неговото име. Преди няколко години с градата на сиропиталището там бе преобразена в учебно заведение. Са мо на десетина метра се намира т.нар. километричен камък. В края на 19 и..

публикувано на 27.05.22 в 12:51