Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Разпознаха младежите, съборили пътен знак в Сливен, чака ги глоба до 500 лв

Снимка: БНР

Глоба от 100 до 500 лева грози двамата младежи, съборили на земята пътен знак в Сливен. Полицията вече е установила извършителите на вандалската прояви, съобщават днес от общината. Това стана след сигнал на гражданка, която предостави видеозаписи. Общината е възстановила съборения знак.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

Разширяват зоните ограничаващи скоростта до 30км/ч в Бургас

До 2024 година е заложено от Общинския съвет да приеме зони в централната част на града с ниски емисии. Това включва разширение на вече съществуващи улици с ограничение на движението на автомобили до 30 км/час . До тази мярка се стига след изменение в нормативната уредба, както и по настояване на граждани, каза днес по време заседанието..

публикувано на 17.05.22 в 16:22

Транспортните фирми в Бургас в готовност за протест утре

Над 100 транспортни фирми от Бургас и региона се очаква да се включат в протеста на превозвачите утре в морския град . Планирано е блокиране на на ул. "Крайзерна" за товарни автомобили във времето от 9 до 17 часа.  От фирмите декларират, че няма да пречат на зрелостниците да стигнат навреме за матурите в Бургас.  Транспорните фирми в..

публикувано на 17.05.22 в 13:57
Сливен

"Панаир на Европа" ще се проведе в Сливен

"Панаир на Европа" ще се проведе днес на фонтан "Кълбото" в Сливен .  Събитието цели широката общественост в града да се запознае с възможностите, които предоставят различните институции и организации, които ще имат информационни щандове с рекламни материали. Ще се организират различни работилници.  В рамките на мероприятието от 10:30 ч ще се..

публикувано на 17.05.22 в 09:19

Отбелязваме 146 години от бунта в ямболското село Бояджик

Днес се навършват 146 години от бунта в ямболското село Бояджик. Пред паметника на загиналите ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност . Пред паметникана Априлци, издигнат в края на селото, ще бъде отслужена и заупокойна молитва. На 17 май 1876 година в Бояджик са избити над двеста души , припомня историкът Христина Дженкова: "Започва..

публикувано на 17.05.22 в 08:52
Общински съвет - Бургас, заседание

Общинските съветници в Бургас заседават днес

33 точки са включени в проекта на дневен ред в 37-то заседание на общинските съветници. Сред тях са промени в Наредбата за платено и безплатно паркиране на превозни средства в определени зони в града, генерален план за организация на движението, както и  изграждането на детска болница.  Общинският съвет се очаква да разреши на кмета на Бургас..

публикувано на 17.05.22 в 08:00

Община Средец къса споразумението с АПИ за улица "Никола Попов"

Община Средец къса споразумението си с агенция „Пътна инфраструктура“ за поддръжката на улица „Никола Попов“ . Става дума за участъка в града от пътя, заради който местните хора протестираха преди седмица. Пред БНР-Бургас кметът Иван Жабов заяви: Близо 50 души протестираха срещу лошото състояние на пътя Средец -Ямбол "В свое..

обновено на 16.05.22 в 19:57

БЧК зарадва деца от Болярово и Стефан Караджово

Деветдесет и девет ученика от СУ „Д-р Петър Берон“ – Болярово и още петдесет и един от ОУ „Стефан Караджа“ – Стефан Караджово днес получиха образователно-творчески пакети от Българския червен кръст. Инициативата е част от мащабната програма „Дейности в отговор на COVID-19“, която се финансира от Американската агенция за международно развитие..

публикувано на 16.05.22 в 15:56