Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

От понеделник учениците в Сливен и Нова Загора ще учат онлайн

Снимка: Стоян Радев

Учениците от 1 до 12 клас в общините Сливен и Нова Загора от понеделник следващата седмица ще учат онлайн. Това реши Областният кризисен щаб по повод високите нива на заболеваемост през последните дни в областта и особено в тези две общини. Учениците от общините Котел и Твърдица ще учат присъствено. 


Изпълняващият длъжността директор на РЗИ Сливен д-р Николина Иванова обяви, че през последните дни рязко са се увеличили заболелите ученици и учители и мярката цели овладяване на ситуацията. 

"Това касае седмицата от 24.01 до 31.01. После те са във ваканция една седмица и след допълнително заседание на щаба ще решим, какви мерки ще предприемем по отношение дали ще се продължи мярката."

В областта ще бъде спрян плановия прием в болниците и свижданията от 31 януари до 25 февруари."

Затварят се и кварталните пенсионерски клубове. 

"Това е по предложение на общините, но с превантивна цел за един месец. Обръщаме внимание на търговските центрове, магазините, МОЛ и общинските пазари, че следва да работят само при условие, че се спазва еднопосочност на движението на хора." 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Симеонов

Нови учебни програми за учениците, предстои обществено обсъждане

Учебните програми за учениците предстои да се преработят, като преди това бъдат представени за обществено обсъждане. Това каза за БНР-Бургас депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Симеонов. Това е и един от проблемите, поставени в пилотно проучване, инициирано от него, за образованието в областта: „Съдържанието, което свалихме..

публикувано на 24.05.22 в 16:27

Учителка от Несебър е отличена с грамота "Неофит Рилски" от МОН

Несебър отбеляза 24 май с тържествено награждаване на учители и културни дейци от цялата община и концерт. Събитието се състоя на площад „Жулиета Шишманова“ на сцената пред Центъра за култура и образование „Артиум“, а множество жители присъстваха на празника в чест на създателите на азбуката ни - светите братя Кирил и Методий.  С грамота..

публикувано на 24.05.22 в 15:14

Бургас отбелязва 24 май с шествие

В Бургас след двугодишно прекъсване заради ковид пандемията днес ще има празнично шествие на детски и учебни заведения, и на културните институти, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.  Над 6 500 деца и учители ще се включат в шествието, което ще потегли в..

публикувано на 24.05.22 в 07:10

250 студенти от випуск 2022 на БСУ получиха дипломите си

250 студенти от випуск 2022 на Бургаския свободен университет получиха своите дипломи на тържествена церемония в атриума на висшето учебно заведение. Те са от 42 специалности , като най-много са завършилите право и предучилищна и начална педагогика.  „Ние оставаме верни на това да сме Университета на Бургас и Университета на..

публикувано на 23.05.22 в 13:27

Над 700 студенти учат педагогика и филология в университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Над 700 студенти са избрали да учат педагогически специалности и филология в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Това съобщиха от ВУЗ-а в навечерието на празника на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Педагогическите специалности в университета са наследник на богатата история на Учителския институт „Христо Ботев“ в..

публикувано на 23.05.22 в 11:59
БСУ

БСУ връчва днес дипломите на Випуск 2022

Бургаският свободен университет ще връчи днес дипломите на Випуск 2022 на тържествена церемония. Тя ще се състои  в атриума на висшето учебно заведение от 10:00 часа. Веднага след края на церемонията ректорът проф. д-р Милен Балтов ще представи със своя екип програмата и целите на ръководството в новия мандат, както  и партньорството на университета..

публикувано на 23.05.22 в 08:40

Четвърта студентска научна конференция се състоя в Бургас

С представяне на доклади по актуални теми, на много високо равнище, премина Четвъртата студентска научна конференция на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Организатори на форума са Факултет по обществено здраве и здравни грижи, Медицински факултет и Медицински колеж към бургаския ВУЗ. В рамките на ден бяха представени 28 доклада, по които са..

публикувано на 21.05.22 в 13:24