Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бургаската болница отчита 120 по-малко родени бебета през миналата година

"С традиционния  ритуал по миене на ръце, но без гости, лекари и акушерки отбелязваме Деня на родилната помощ", каза за БНР Бургас д-р Антонио Душепеев, началник на родилното отделение в УМБАЛ Бургас. Всичко това се случва, разбира се при спазване на всички противоепидечични мерки.

За изминалата 2021-ва година с около 120 новородените са по-малко в сравнение с предходната 2020 година. 

     1546 са новородените бебета през 2021 година в УМБАЛ Бургас


"Запазва се тенденцията да се раждат повече момчета, отколкото момичета. Добрата новина е, че е спаднал и процентът на недоносените бебета, коментира още раждаемостта",  д-р Антонио Душепеев.




Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата в част от "Меден рудник"

Днес ще бъде спряно водоподаването в комплекс „Меден Рудник“ - висока зона: в селото - района между улиците "Захари Стоянов", "Миньорска", "Кооператор" и "Мургаш", местността Шилото, Върли бряг, фирма "АВЕС" и кариера "АНДЕЛА" . Засегнати са и част от жилижните блокове в района -  високата зона на блокове 23, 24, 25, 26, 26А, 27, 27А. Водата ще..

публикувано на 16.05.22 в 07:51
снимката е илюстративна

Колокритеруим за купа "Бургас" в "Меден рудник"

Във връзка с провеждане на традиционния колокритериум „Купа Бургас“ днес до 15:30 часа се налага затваряне на улица „Георги Попаянов“ в участъка от ул. „Апостол войвода“ до ул. „Петрова нива“ в к-с „Меден рудник“.  Община Бургас призовава водачите на превозни средства да използват алтернативни маршрути.

обновено на 15.05.22 в 11:23

Украинците масово напускат страната

"До 31 май хотелите трябва да бъдат освободени и украинските бежанци да бъдат транспортирани до други места за настаняване. В момента в хотели са настанени над 63 000 жители на Украйна. Над 33 000 са потвърдените места за настаняване в общински ведомствени бази . Част от украинците са заявили, че желаят да напуснат страната, друга част излизат на..

публикувано на 15.05.22 в 10:20

Фестивал на хвърчилата днес край Банево

Фестивал на хвърчилата ще има днес край Банево. Второто издание отново се провежда на хълмовете над квартала, носещи името Трите сестри.  "Мястото е благоприятно за пускането на хвърчила. В същото време изкачването до него представлява лек пешеходен преход, а от самия връх има много красиви гледки към целия Бургаски залив, града и околните села,"..

публикувано на 15.05.22 в 09:44

Благотворителен концерт под надслов „Гласът на мира“ в Летния театър

Благотворителен концерт под надслов „Гласът на мира“ ще се проведе днес в Бургас. В него ще участват български и украински изпълнители. Целта е да се съберат средства в помощ на украинските деца. Концертът ще се проведе от 18.00ч.в Летния театър в града. В Летния театър ще бъдат поставени кутии за дарения, в които всеки ще може да остави средства, а..

публикувано на 15.05.22 в 09:08
Инж. Георги Лапчев, кмет на община Царево приветства присъстващите на празника

Община Царево бе домакин на "Фестивала на зелениката"

Всяка година, през май месец, когато е цъфтежът на рядкото и красиво растение – странджанска зеленика, на територията на природен парк "Странджа" се организира едно от най-значимите събития за района – „Фестивалът на зелениката“.  Тази година домакин на събитието е красивото странджанско село  Бродилово. Официалното откриване на 18-тото..

публикувано на 15.05.22 в 07:31

С голям събор отбелязаха 220 години от основаването на Камен връх

Двеста и двадесет години от основаването на Камен връх и 151 години от построяването на православния храм „Свети Атанасий“ честваха на днешния 14 май в боляровското село. А освен това своите 70-годишнини отбелязаха съвместно и три набора – родени тук през 1950, 1951 и 1952 г. „Повече от 60 години не бях се връщал. Семейството ми се премести в..

публикувано на 14.05.22 в 22:38