Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Нефтохимик 2010“ и "Дея спорт“ се класираха за 1/4 финалите за Купата на България

Волейболистите на „Нефтохимик 2010“ се класираха на четвъртфинали на турнира за Купата на България. Воденият от Николай Желязков тим надигра като гост „Берое 2016“ (Стара Загора) с 3:0 (28:26, 25:13, 25:16) в осминафинална среща от надпреварата, изиграна в града на липите.

Най-резултатен за победителите беше Юлиус Фиркал с 20 точки, 14 точки добави Николай Учиков.

Така в четвъртфиналите „Нефтохимик“ ще срещне „Монтана“.

Другият бургаски волейболен тим – „Дея спорт“, също е четвъртфиналист, след като в петък победи като домакин „Сливнишки герой“ (Сливница) с 3:0 (25:23, 25:20, 25:20). Момчетата на Венцислав Симеонов ще срещнат ЦСКА, който победи пловдивския „Локомотив“.

Финалната фаза на Купата на България ще се проведе в зала „Младост“ в Бургас, като четвъртфиналите са насрочени за 29 януари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски тенесист спечели турнир до 12 г. в Испания

Бургаският талант Даниел Стоянов триумфира с титлата при момчетата, а Мая Мичева стана вицешампионка при момичетата на сингъл на турнир до 12 г. от първа категория на Тенис Европа в Испания. Във финала при момчетата Стоянов победи с 6:3 и 7:5 Федерико Гарберо от Италия. Така Дани спечели титлата с пет поредни победи при само два загубени сета. С..

публикувано на 07.08.24 в 11:19

Четирима българи на Игрите днес

Представители в четири спорта ще има България в сряда, 7 август, на олимпийските игри в Париж. В 10:30 часа наше време в сериите на каяка на 500 метра стартира Йоана Георгиева. Тя е в откриващата серия, а първите две състезателки от шестте серии се класират директно на полуфинал. Останалите до седмо място ще продължат на четвъртфиналите. В 11:00 часа..

публикувано на 07.08.24 в 09:18

Борислав Пенков от ФК „Звезденбург” подписа с италианския ФК „Торино”

Младия играч Борислав Пенков от  ФК „Звезденбург” подписа с италианския  ФК „Торино” в италианската Серия “А”. Той е роден през 2008 г.  Контактът с „биковете“ е бил осъществен със съдействието на мениджъра Пламен Пейчев. Така Боби е бил изпратен на проби в края на миналата година. Отличното му представяне пред скаути, треньори и директора на..

публикувано на 05.08.24 в 16:02

Кирил Милов открива участието на борците ни в Париж

Кирил Милов пръв от българските борци ще излезе на олимпийския тепих в Париж. Той е единственият ни спортист на Игрите днес, 5 август. 27-годишният дупничанин ще се изправи срещу чилиеца Ясмани Акоста в категория до 130 килограма в класическия стил след 16 часа наше време. При успех Милов ще продължи на четвъртфиналите довечера, а в понеделник са и..

публикувано на 05.08.24 в 08:16

Два български финала в осмия ден на олимпийските игри

В осмия ден на Олимпийските игри в Париж в състезанията ще участват петима българи. Българското участие стартира с гребеца Кристиан Василев . Той се класира на 14-то място на скиф на Олимпийските игри в Париж, след като завърши на втората позиция във финал C. Василев се движеше трети в първите 1500 метра, но направи много силна атака във..

публикувано на 03.08.24 в 14:04

Нов нестандартен спорт прохожда в Бургас

Обособяването на първото официално диск голф игрище в България започва днес. То ще се намира в Бургас, парк „Езеро“, зад сградата на Здравната каса. От Българската Диск Голф Асоциация организират открити демонстрации с подкрепата на Общината. Те ще се проведат в неделя, понеделник и вторник вечер, след 19:00 ч., на коша за тренировки срещу..

обновено на 03.08.24 в 13:22

Министерството на спорта с позиция преди двубоя на Каменова с Ю-тин

Министерството на младежта и спорта изрази притеснение преди двубоя на Светлана Каменова от четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Олимпиадата в Париж срещу Лин Ю-тин (Тайван).  Ю-тин има мъжки белези, но е допусната до участие в олимпийските състезания при жените. Азиатката стартира днес с категорична победа над Ситора..

публикувано на 03.08.24 в 11:53