Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пламен Синков е новият председател на Апелативния съд Бургас

Пламен Синков е новият председател на Апелативен съд – Бургас. Той беше избран след проведено събеседване и след като членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет гласуваха единодушно „за“ неговата кандидатура.

Съдия Синков има над 23 години стаж в съдебната система. Преминал е през всички нива на кариерно развитие от младши съдия, районен, окръжен и съдия в апелативен съд. Бил е заместник-председател на Районен съд – Бургас, а от 2016 г. е заместник-председател на Апелативен съд – Бургас и ръководител на наказателно отделение. С решение на СК на ВСС от 01.09.2020 г. е определен за и.ф. административен ръководител на Апелативен съд – Бургас.

Кандидатурата му за председател е издигната от Общото събрание на съдиите при Апелативен съд – Бургас. В Концепцията си за стратегическо управление като мотиви за участие в конкурса съдия Синков е посочил доверието и избора на Общото събрание на магистратите, както и дългогодишния си професионален опит на съдия и на заместник-председател. Като част от управленския екип на институцията до момента, заявява намерения да запази постигнатите положителни резултати в работата на съда и да ги надгради, с ясното съзнание, че за това са необходими общите усилия на целия колектив.

По време на изслушването пред членовете на Съдийската колегия съдия Синков очерта най-спешните за решаване проблеми на Апелативен съд – Бургас - кадровата криза и прекомерното натоварване на съдиите титуляри. Според него необходимите действия за едно добро административно управление следва да са насочени към: подобряване на качеството и запазване на срочността на работа; прозрачно управление; ефективна работа на съда и съдилищата в апелативния район; грижа и отговорност за колектива; непрекъсното повишаване на квалификацията чрез обучения на съдии и служители; осигуряване на кадрова обезпеченост и засилване общественото доверие в дейността на Апелативен съд – Бургас.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха 38-годишен бургазлия за забитите кирки в украински коли (видео)

Полицията задържа 38-годишен бургазлия за съпричастност към вандалските прояви по забиване на кирки в коли с украинска регистрация . Акцията е извършена преди минути от служители от отдел “Криминална полиция” и “Специализираните полицейски сили” в централната част на града.   Първият такъв случай в Бургас бе на 4 май, когато лек автомобил,..

публикувано на 16.05.22 в 09:29
Снимката е илюстративна

Четирима в болница след челен сблъсък на пътя Драганци-Драка

Четирима души са настанени в бургаската болница с различни наранявания след челен сблъсък на две коли на пътя Драганци-Драка снощи.   Ударът настъпва след неправилно изпреварване на 32-годишен шофьор от Карнобат, съобщават от полицията. Той навлиза в насрещното платно и блъска челно кола, управлявана от 57-годишен карнобатлия.  По-младият..

публикувано на 16.05.22 в 08:38

Пуснаха под домашен арест задържаните за изнудване

Районният съд в Бургас взе мерки за неотклонение „домашен арест“, с електронно наблюдение, спрямо тримата обвиняеми за изнудване, задържани при полицейска акция на 11 май. Задържаните за изнудване тормозели и непълнолетни Прокуратурата поиска по-строга мярка „задържане под стража“, но магистратите прецениха, че тримата могат да се приберат..

публикувано на 14.05.22 в 07:52

Катастрофа по пътя Елхово - Лесово

Временно движението по пътя Елхово – ГКПП "Лесово" в района на Елхово се осъществява двупосочно в една лента поради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".   Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.  Трафикът в района се регулира от "Пътна полиция"

публикувано на 13.05.22 в 16:48

Оставиха в ареста сириец обвинен в трафик на хора и смърт на пътя

Апелативния съд в Бургас потвърди решението на Окръжен съд Сливен за ареста на сирийския гражданин Канан Талал, обвинен в незаконен трафик на мигранти, и като причинител на катастрофа, при която е загинал друг сирийски гражданин. По-рано Окръжен съд Сливен му постанови постоянна мярка „задържане под стража“, която той обжалва.  На 1 май,..

публикувано на 13.05.22 в 15:54

Задържаните за изнудване тормозели и непълнолетни

Четирима от общо задържаните 8 лица в понеделник при акция на полицията в Бургас,  са с повдигнати обвинения за изнудване, а на подбудителя на престъпната дейност и за принуда, каза прокурор Георги Чинев. За четирима прокуратурата иска вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която се очаква да се гледа следобед...

публикувано на 13.05.22 в 11:55

Взеха книжките на учениците правили гонки по "Демокрация" (ВИДЕО)

Слушатели ни сигнализираха за шофьори с опасно поведение на пътя.  Видеа показват два автомобила, които правят гонки и дрифтове по един от най-натоварените булеварди в Бургас “Демокрация”. Рисковото каране не само е опасно за водачите, но и за останалите участници в движението.  От ОД на МВР Бургас информират, че шофьорите са трима. Те са..

обновено на 12.05.22 в 15:50