Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В четвъртък играят "Сватба със закъснител" в НХК

В четвъртък,  от 19.00 часа в Културен дом НХК представят комедията "Сватба със закъснител".
Събитието ще се проведе в съответствие с издадените от здравните власти заповеди за противоепидемични мерки.


"Броени минути до сватбата! Да имаше как времето да се върне назад, защото всичко е с главата надолу, следователно - с краката нагоре. Под брачното легло на Бил цъка истинска бомба със запалителна смес от заплетени ситуации, изненадващи обрати, неочаквани събития и експлозивен хумор. Кой от всички герои пръв ще запали искрата? Бил, който заедно с ергенския си живот, може да се раздели и с истинския? Рейчъл, която от постоянна съпруга може да се окаже временна? Том, чиято приятелка е „тук”, вместо да е „там”? Или камериерката Джули, която всички бъркат с момиче на повикване?

Ако се възползвате от сватбената покана и дойдете с приятели, съпрузи или бъдещите си годеници на една от най-дълго играните британски комедии, проверете всеки ъгъл на хотелската стая, в която ги е събрал авторът Робин Хаудън. Стъпка встрани може доведе до бракоразводно дело, или до… оглушителен смях.

И изобщо може ли нещо да се обърка преди сватбата и дали ще има сватба или не? Това ще ви разкажат Филип Аврамов, Мая Бежанска и Тони Минасян. Режисьор на спектакъла е Николай Гундеров.


Поради наложените противоепидемични мерки ще бъдат допускани лица с документ за ваксинация, негативен антигенен или пср тест (направен не по-дълго от 48 часа преди провеждане на събитието) и документ за преболедуване (регистрирано) от не повече от 12 месеца.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сливен празнува с шествие и фолклор

Празничното шествие на ученици от сливенските училища започва в 11 ч. Градската градина до площад „Хаджи Димитър“, където след шествието, около 11,30, ще се проведе тържествената церемония за празника. От 12 часа, също на площада, ще бъдат наградени ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси. Тогава на сцената..

публикувано на 24.05.22 в 09:32

Богата културна програма за празника в Ямбол

С празнично шествие, благодарствен молебен и богата културна програма  Ямбол отбелязва  24 май.  Днес официално ще бъдат връчени и наградите на Община Ямбол за принос в  образованието. Шествието ще потегли от двора на факултета „Техника и Технологии“ на Тракийския университет, където по-рано ще бъде отслужен благодарствен молебен и ще бъдат..

публикувано на 24.05.22 в 08:39

С празнично шествие и Сунгурларе отбелязва 24 май

В 9:30 започва празничното шествие в Сунгурларе, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. То стартира от СУ „Христо Ботев“ и продължава до площад „Св. Св. Кирил и Методий“, където слово ще изнесе кметът Георги Кенов.   В 10:30 ще започне празничен концерт, а от 11..

публикувано на 24.05.22 в 08:31

Отличиха изявените творци и институции в Бургас (ГАЛЕРИЯ)

21 личности от сферата на културата и изкуството, както и бургаски институции, бяха отличени в навечерието на 24 май от Община Бургас. Церемонията се състоя в двора на експозиционния център "Флора". Празнично послание отправи кметът Димитър Николов: "Искам да благодаря на всички читалищни, музейни работници, галерии, театри,..

обновено на 24.05.22 в 07:11

Публицистът - краевед Стефан Апостолов с почетно отличие от Съюза на независимите български писатели

В навечерието на празника на светите братя Кирил и Методий публицистът-краевед Стефан Апостолов е награден с почетния медал "Съюз на независимите български писатели". Отличието му се дава от ръководството на Съюза на независимите български писатели - София, по случай 70 - годишния му юбилей и за цялостното му литературно творчество. Инж. Стефан..

публикувано на 23.05.22 в 13:15

Изложбата „Френска гравюра от ателиетата на Лувъра“ гостува в Бургас

Колекцията старинни гравюри от фонда на Градска художествена галерия – Пловдив оправдано буди интерес и възхищение всеки път, когато се показва пред публика. Най-представителната част от нея ще гостува в Бургас. Експозицията ще бъде официално открита на 1 юни от 18.00 часа в Културен център „Морско казино”, зала „Ал.Г.Коджакафалията”. Цялата..

публикувано на 23.05.22 в 13:01

Археологическото лято започва в Деултум през юли

В Националния археологически резерват Деултум се подготвят за археологическия сезон. Тук конкретните проучвания ще започнат през юли. Очакваме да бъдат одобрени проектите ни и да получим финансиране от Министерството на културата и започва работата по обектите, съобщи директорът на НАР - Деултум Красимира Костова: " Резултатите очакваме в края..

публикувано на 23.05.22 в 11:35