Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Двама обвиняеми за смъртта на жена от Нова Загора остават в ареста

Тричленен състав на Бургаския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Сливен, с което са задържани под стража двама души, обвинени в умишлено убийство на жена от гр. Нова Загора.

Обвиняемите са мъж и жена, те  обжалват пред въззивната инстанция наложената мярка за неотклонение. Двамата са подведени под наказателна отговорност за това, че на 20-ти септември миналата година в съучастие, чрез нанасяне на множество удари по цялото тяло, умишлено са умъртвили жена като смъртта е настъпила на 28.09.2021г. в София.

Апелативният  съд в  Бургас е намерил жалбата им за неоснователна.

Втората инстанция подчертава в акта си, че произнасянето на съда по въпроса за мярката за неотклонение, която обвиняемите следва да търпят на съответния етап от развитие на наказателното производство, няма отношение към крайния акт в процеса, решаващ въпроса за вината на всяко от лицата.

След проверка законността на задържането, апелативните съдии са преценили, че събраните до момента доказателства обосновават предположението за евентуална съпричастност на лицата към деянието, за което са обвинени. Съдът е приел, че доколкото те са привлечени като обвиняеми за престъпление, предвиждащо наказание „лишаване от свобода“ за повече от 10 години, е реална възможността да се опитат да се укрият или да извършат престъпление. Разпитани са множество свидетели, които са били очевидци на нанесения побой. Според свидетелски показания двамата са проявили дръзко и агресивно поведение спрямо пострадалата жена. Въззивният състав е намерил за правилен извода на първонстанционния съд, че съществува опасност обвиняемите да въздействат на разпитаните свидетели в насока промяна на техните показания, в случай че са с по-лека мярка за процесуална принуда.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици гостуваха на районната прокуратура в Деня на отворените врати

Ученици и прокурори обсъдиха по време на инициативата „Ден на отворените врати“ на Районна прокуратура - Бургаснаказателната отговорност на непълнолетните извършители на престъпления.  Младежите и девойките, които са в девети клас на  ПГРЕ „Г.С. Раковски“ в Бургас , бяха посрещнати от прокурор Иван Кирков - административен ръководител на Районна..

публикувано на 23.05.22 в 13:18

Засилен полицейски контрол заради баловете в Слънчев бряг и в Бургас

Засилено полицейско присъствие ще има ще има в районите на училищата и местата, където се събират и празнуват абитуриентите, съобщиха от Областната дирекция на МВР Ще бъдат обезпечени и маршрутите им.  Баловете ще са основно в Слънчев бряг.  Извършват се проверки на местата, където ще се организират тържествата от служители на Районното..

публикувано на 23.05.22 в 12:19

Пуснаха под парична гаранция задържаните в Сливен за контрабанда и пране на пари

Трима от задържаните в Сливен, обвинени в пране на пари и контрабанда, излизат от ареста с мярка парична гаранция. Четвъртият задържан е с мярка подписка, реши Окръжен съд Сливен. Мъжете бяха задържани при акция на сектор Борба с организираната престъпност и Окръжна прокуратура Сливен, след като при обиск в домовете и офисите им бяха намерени пари, злато..

публикувано на 22.05.22 в 09:30

Опушват срещу комари в Поморие

Днес след 22.30 часа ще се извърши опушване срещу комари на територията на град Поморие., съобщиха от общината. Препаратът е безопасен за хората и животните. Препоръчва се вратите и прозорците на домовете да са затворени.

публикувано на 21.05.22 в 14:19

Движението по пътя Сарафово-Бургас се осъществява в четири ленти

От днес  за улеснение на трафика през  летния сезон по пътя  кв.Сарафово – Бургас  се възстановява движението в четири ленти. Заради строителството на обходния път до момента трафикът в отсечката се осъществяваше в две ленти – в една лента във всяка посока на движение. В момента от и за Сарафово се пътува във всички съществуващи ленти.      Необходимо..

публикувано на 21.05.22 в 13:16

Тримата обвиняеми за изнудване отиват в ареста

Окръжният съд в Бургас отмени определението на районните магистрати спрямо тримата обвиняеми за изнудване, хванати преди дни до Новата поща и им наложи мерки за неотклонение „задържане под стража“. Пуснаха под домашен арест задържаните за изнудване Делото бе гледано по протест на държавното обвинение срещу определението на..

публикувано на 20.05.22 в 16:01
Гроздан Караджов

Министър Караджов обсъди с областния управител мерките срещу пътните инциденти в Айтос

Реализиране на мерки по успокояване на движението в конфликтните пътни участъци в Айтос обсъдиха на среща областният управител Стойко Танков и вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов , който е на посещение в Бургас. Министър Караджов посочи, че МРРБ вече е одобрило редица мерки в тази посока и..

публикувано на 20.05.22 в 15:25