Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха двама поморийци, укривали бежанци

При специализирана полицейска операция в Поморие са задържани двама души за подпомагане на нелегално пребиваващи в страната бежанци. В барака към частен дом в ромския квартал на града са открити девет души без документи, които се самоопределят като афганистанци. 

Визуално четирима от тях са непълнолетни, уточняват от полицията. Към момента те са задържани за срок от 24 часа за незаконно преминаване на границата. 

Арестуваните двама мъже са криминално проявени, на 44 и 47 години, от Поморие. Образуваните досъдебни производства са под прякото наблюдение и ръководство на Районна прокуратура- Бургас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар на дюните край Несебър

В 11.50 часа е поучен сигнал за пожар на дюните край Несебър. Два екипа на пожарната са там посочи, началникът на областната служба - старши комисар Николай Николаев.  Горят сухи треви и храсти. На този етап няма опасност огънят да се разпространи. 

публикувано на 19.07.24 в 14:05

Откриха ново затворническо общежитие в Бургас за 1,3 млн. лева

1,3 млн. лева са инвестирани в подобряването на условията за лишените от свобода, които изтърпяват наказанията си в общежитие от открит тип към бургаския затвор. Служебният министър на правосъдието Мария Павлова и директорът на Главна дирекция „Изпълняване на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов откриха реновираното общежитие „Строител“ и..

публикувано на 19.07.24 в 13:44

Петко Бачийски: Не мога да нося отговорност какво правят с яхтите, които съм продал

В отворено писмо до БНР Бургас Петко Бачийски се разграничи днес от информацията, посочена вчера от адвокат Димитринка Радева, в Окръжния съд в Бургас. По думите ѝ, едно от лицата, които са вербували нейния подзащитен да пренесе с яхта от Поморие към Турция наркотици, е било с името „Петко Бачийски“. Яхтата беше задържана край Царево.  Оставиха..

публикувано на 19.07.24 в 13:38
Снимката е илюстративна.

Тежка катастрофа с шестима пострадали на пътя между Ябълчево и Вресово

Тежка катастрофа с шестима пострадали стана на пътя между руенските села Ябълчево и Вресово около 11 часа днес, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева пред БНР Бургас.  Челно са се сблъскали два леки автомобила – румънски и бургаски. Шестимата пострадали са без опасност за живота.  По двама се намират в..

публикувано на 19.07.24 в 13:09

ГДБОП разби наркооранжерия в Нова Загора

ГДБОП разби високотехнологична наркооранжерия в Нова Загора. Задържани са трима души за срок от 72 часа. Днес следобед се очаква да им бъде повдигната постоянна мярка за неотклонение – задържане под стража.  Акцията е проведена съвместно с ОДМВР Сливен под надзора на Районна прокуратура.  Групата е отглеждала канабис в постройка от 100 кв.м. в..

публикувано на 19.07.24 в 12:06

Задържаха 19-годишен плевенчанин за разпространение на наркотици в Слънчев бряг

Задържан е 19-годишен плевенчанин за разпространение на наркотици в Слънчев бряг, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка е района на плажа.  В него са намерени и иззети 17 свивки с канабис с приблизително тегло около 15 грама, 11 таблетки екстази с приблизително тегло около 10 грама, плик с канабис и таблетка във формата на камбана –..

публикувано на 19.07.24 в 11:43

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Средец - Бургас

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Средец - Бургас, съобщават от полицията. Въпреки забранителна маркировка, шофьор от Грузия е решил да предприеме изпреварване.  Навлизайки в лентата за насрещно движение той е блъснал два автомобила. Шофьорите в тях са пострадали при инцидента.  Единият е настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас със счупено..

публикувано на 19.07.24 в 11:36