Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Сметки над 600 лв. за ток получиха семейства от бургаския небостъргачИзненадващо високи сметки за ток получиха живеещите в недостроения небостъргач в бургаския комплекс „Меден рудник“. Причината е, че домакинствата там плащат промишлен ток, тъй като сградата няма акт 16. Всъщност преди 10 дни небостъргачът е получил акт16, но само за електрическата мрежа, съобщи синдикът на сградата адв.Владимир Вакрилов.

Сметки над 600 лева получиха за декември месец семейства, които живеят в недовършения небостъргач, сигнализира Десислава Фотева

Най-високо плати едно семейство с малко бебенце имаха 630 лв ток за декември, като останалите съседи повечето имат сметки между 300 и 500 лв. Причината е, че цената на киловата непрекъснато расте. Този месец беше 0,69 лв.“

До края на април началото на месец май небостъргачът ще има акт 16, потвърди за пореден път синдикът адв. Вакрилов.

„Имаше държавно-приемателна комисия преди 10 дена. Аз бях в нея и тя  прие захранването електрическото, трафопоста,  кабели 330 метра и цялата електрическа мрежа“

Сагата с недовършения небостъргач продължава вече 8 години. Нека да припомня, че фирмата, която построи сградата обяви фалит и след това обекта беше поет от синдик. А сметките за ток на живеещите там започнаха да нарастват след месец юли, когато фирмите преминаха на свободния пазар.

Повече чуйте в звуковия файл: 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят частично бургаската улица "Места"

Част от бургаската улица "Места" в "Лазур" ще бъде затворена частично за месец, съобщават от Общината.  Превозните средства няма да могат да преминават между бл. 21 и кръстовището до бл. 16. Причината е извършването на ремонтни дейности по дъждовната канализация.  Временната организация на движението ще бъде въведено на 19 май от 9:00 часа до 17:00..

публикувано на 18.05.22 в 15:40

Без нарушения премина матурата в Ямболска област

Без сигнали за нарушения премина полагането на първия държавен зрелостен изпит в Ямболска област. От 651 допуснати ученици, 35 не са се явили. 616 ученици са се явили на зрелостния изпит по литература в областта, като  заявления за полагане на матура са подадени от 748 завършващи, обясни началникът  Регионалното управление на..

публикувано на 18.05.22 в 15:33

"Булевард Демокрация" - на 18 май

Не остана. Само до 1 юли трябва да постискаме и тогава влизат в сила антикризисните мерки. Нулевото ДДС на хляба като че ли се явява панацея за кризата. Откакто цената му започна да расте, от сутрин до вечер слушам как българинът не сядал без хляб на масата и без хляб не се храни. Аз, лично, с известни изключения, не употребявам такъв от няколко..

публикувано на 18.05.22 в 14:58

Проект помага на уязвимите групи в Смядово, Ветрино и Болярово

Община Болярово започна изпълнението на проект „Въвеждане на интегрирани мерки в подкрепа на уязвимите групи в общините Смядово, Ветрино и Болярово“, финансиран по процедура BGLD-3.002 „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите“ на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи“ чрез..

публикувано на 18.05.22 в 13:51

УМБАЛ Бургас започна акция по кръводаряване за пострадала от пожар бургазлийка

От кръвопреливане ще се нуждае 64-годишната жена от Бургас, която пострада след като се   възпламени газова бутилка в апартамента й. Инцидентът стана по време на готвене. Бургазлийката е откарана за лечение във ВМА -Варна.  Установено е, че тя е   с над 40 % изгаряния по тялото и главата.  Към този момент не можем да кажем какво количество кръв е..

публикувано на 18.05.22 в 12:48

Повече от 2 часа продължи частичната блокада на улица „Крайезерна“ в Бургас (ОБНОВЕНА)

Повече от 2 часа продължи частичната блокада на улица „Крайезерна“ в Бургас. Десетки товарни автомобила, таксиметрови коли и микробуси се включиха в протеста на превозвачите.  Междуселищният транспорт в областта спря в 10 часа.  Тогава микробус с надпис протест блокира и едното платно на улицата, но автомобилите се пропускаха през..

обновено на 18.05.22 в 12:40

16 нови площадки за подземно сметосъбиране в Созопол

16 нови площадки за подземно сметосъбиране вече са изградени в Созопол. Съоръженията вече са в експлоатация и се ползват от живущите, съобщиха от местната администрация. Подземните контейнери могат да се отварят чрез педал, като така се улеснява изхвърлянето на отпадъци, без да се налага ръчно повдигане на капака. Според..

публикувано на 18.05.22 в 12:04