Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Шест населени места в Бургаско остават без вода днес

Снимка: pixabay

Шест населени места остават без вода днес. Поради ремонт на централен водопровод ще бъде спряна водата в Камено, Българово и селата Равнец и Свобода. По същата причина без вода ще е днес и бургаския квартал Ветрен. Заради направа на нови ВиК връзки за два дена – днес и утре прекъсване на водоподаването ще има и в Равда. То ще е за времето от 8 до 17 часа.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 26-ти май

Темите в предаването днес: Синдикалната федерация на служителите в системата на МВР  подновява протестите в началото на следващия месец. В момента се водят и съвместни разговори с представители на синдикатите на служителите в затворите за общи действия. Подробности  от  Генади Тенев от бургаската синдикална  структура. Регионалната екоинспекция в..

публикувано на 26.05.22 в 14:32

През юни ще има нови полицейски протести

Синдикалната федерация на служителите в МВР  подновява протестите в началото на юни месец. В момента се водят и съвместни разговори с представители на синдикатите на служителите в затворите за общи действия. Фиксирани са две дати, каза за БНР Бургас Генади Тенев от регионалната синдикална  структура: „Бяхме принудени за пореден..

публикувано на 26.05.22 в 14:28
архив

Морската гара в Бургас става буферна зона за украинци

Сградата на Морската гара в Бургас ще бъде пригодена за дневна буферна зона, реши на свое заседание Областният кризисен щаб. В нея украинците ще изчакват транспортирането си до хотели и бази във вътрешността на страната. Досега гарата  беше използвана за Областен кризисен център. На Областния кризисен щаб са обсъдени транспортни схеми за..

публикувано на 26.05.22 в 13:57
Гинка Герова със снимка на нейнитя баба и дядо

100-годишното Сарафово, създадено с мъката на бежанците, празнува юбилей

Преди 100 години, след месеци и години лутания, част от бежанците от Одринска Тракия започват да се заселват в днешното Сарафово. Първо това правят 56 семейства, разказва Гинка Герова, която е родственик на първите заселници и е част от организационния комитет по честването: „Първите семейства се заселват тук, в местността „Соката“. До..

публикувано на 26.05.22 в 13:12

Бюрото по труда предлага безплатни обучения в 12 специалности

Дирекция „Бюро по труда” Бургас стартира организирането на обучения по няколко специалности. Сред тях са „финансов отчетник”, „офис-мениджър”, „работник обслужване в заведения за хранене и развлечения”, ”снабдител”, „работник в хранително вкусовата промишленост”, „маникюр, педикюр и ноктопластика”, „ресторантьор” „хлебар-сладкар”, „заварчик”,..

публикувано на 26.05.22 в 13:05

ЕВН обезопасява ел.мрежа срещу аварии, след удари на птици в жиците

Вече са започнали предпроектните проучвания за обезопасяване и вкопаване в земята на електропроводи в района на бургаските езера, съобщиха от ЕВН. Целта е да се минимизират авариите, след удари на птици в жиците. Дейностите се извършват по проект  „Безопасна мрежа за Бургаските езера” на Електроразпределение Юг и Българското дружество..

публикувано на 26.05.22 в 12:56

Бургаската библиотека с номинация за зелени награди

Регионална библиотека „Пейо Яворов” е номинирана за наградите IFLA Green Library Award 2022. Инициативата е спонсорирана от De Gruyter Publishing – немско издателство с близо 300-годишна история, с афинитет към научната литература. Библиотеката е единствената от Югоизточна Европа Първоначално беше обявена дълга номинация, включваща 31 библиотеки от..

публикувано на 26.05.22 в 12:34