Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Казус – може ли съседи да плащат ток по различни тарифи?

Бургазлия сигнализира за нередност при плащане на сметките за електроенергия. Мъжът твърди, че във фактурите са описани различни стойности на дневните и нощните тарифи за апартаменти в съседен вход.

Казусът е от ж. к. „Славейков“, става въпрос за един и същ отчетен период, в един и същи блок. В единия случай, дневната тарифа е таксувана 0.23 ст. за киловат/час, а нощната - 0.17ст.. В съседният вход е 0.20ст. дневната и 11  - нощната. Причината пояснява Крум Косев, говорител на ЕВН:

„Единият клиент получава фактурата си по пощата. Отивайки да плаща на касата на външен доставчик на него му се издава вече не фактура за консумирана електроенергия, а се издава някакъв техен документ. В който е описана само крайната сума за плащане. И тя е еднаква с фактурата. Тук няма разлика. Посочените по долу цени са чисто информативни и нямат отношение към неговата консумация и неговата фактура“, коментира Косев.

Обърнали сме внимание на фирмата да не се допуска издаването на подобни документи, поясни той.

Подробности можете да чуете в прикачения файл.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гинка Герова със снимка на нейнитя баба и дядо

100-годишното Сарафово, създадено с мъката на бежанците, празнува юбилей

Преди 100 години, след месеци и години лутания, част от бежанците от Одринска Тракия започват да се заселват в днешното Сарафово. Първо това правят 56 семейства, разказва Гинка Герова, която е родственик на първите заселници и е част от организационния комитет по честването: „Първите семейства се заселват тук, в местността „Соката“. До..

публикувано на 26.05.22 в 13:12

Бюрото по труда предлага безплатни обучения в 12 специалности

Дирекция „Бюро по труда” Бургас стартира организирането на обучения по няколко специалности. Сред тях са „финансов отчетник”, „офис-мениджър”, „работник обслужване в заведения за хранене и развлечения”, ”снабдител”, „работник в хранително вкусовата промишленост”, „маникюр, педикюр и ноктопластика”, „ресторантьор” „хлебар-сладкар”, „заварчик”,..

публикувано на 26.05.22 в 13:05

ЕВН обезопасява ел.мрежа срещу аварии, след удари на птици в жиците

Вече са започнали предпроектните проучвания за обезопасяване и вкопаване в земята на електропроводи в района на бургаските езера, съобщиха от ЕВН. Целта е да се минимизират авариите, след удари на птици в жиците. Дейностите се извършват по проект  „Безопасна мрежа за Бургаските езера” на Електроразпределение Юг и Българското дружество..

публикувано на 26.05.22 в 12:56

Бургаската библиотека с номинация за зелени награди

Регионална библиотека „Пейо Яворов” е номинирана за наградите IFLA Green Library Award 2022. Инициативата е спонсорирана от De Gruyter Publishing – немско издателство с близо 300-годишна история, с афинитет към научната литература. Библиотеката е единствената от Югоизточна Европа Първоначално беше обявена дълга номинация, включваща 31 библиотеки от..

публикувано на 26.05.22 в 12:34

Психотерапевтът Дора Прангаджийска представя своя книга в Бургас

Психотерапевтът Дора Прангаджийска представя в Бургас книгата си „Не за всичко са виновни родителите ни“. Събитието ще е съпроводено с лекция и дискусия по темата. То ще се проведе днес (26 май) от 18.00 часа в Регионалната библиотека „Пейо К. Яворов“. Организатор на събитието е Зонта клуб Бургас, със специалната подкрепа на Община Бургас и на..

публикувано на 26.05.22 в 11:03

10 украински жители са пожелали да останат в Ямбол след 31 май

До момента 10 украински жители са пожелали да останат в Ямбол след 31 май. Тогава те трябва да напуснат хотела, в който са настанени. Обсъжда се вариант те да бъдат преместени в общински жилища. От началото на войната,  временен статут за пребиваване в ямболска област са получили 140 украински жители, но голяма част от тях са напуснали..

публикувано на 26.05.22 в 10:05

Кръгла маса за историята и археологията на Странджанското Черноморие предстои в Ахтопол

XVII Кръгла маса на Сдружение „Черноморска Странджа“ - Ахтопол ще се проведе от 27 до 29 май. Темата е „Странджанското Черноморие – археология и история“.   По традиция научните доклади ще се изнесат в конферентната зала на научния и културен комплекс „Невен“ в Ахтопол.  Програмата включва докладите и съобщенията на: д-р Калин Димитров (Център по..

публикувано на 26.05.22 в 09:54