Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Проверяват сливенски учител за агресия срещу ученик

Майката Станимира Господинова

Регионалното управление на образованието в Сливен извършва проверка срещу учител от Основно училище "Христо Ботев“ за употреба на физическа сила срещу петокласник. Прави се и вътрешна проверка, каза директорът на училището. Инцидентът е станал в часа по математика.

До агресията се е стигнало, след като ученикът е щракал с химикалката си в час, разказва майката на петокласника Станимира Господинова: 

"Просто се е засилил, изгърмял му е един силен шамар, който е изплющял в цялата стая. Оттам му бута с ръка главата и му дърпа двете уши, надигайки го от стола."

След инцидента момчето е преживяло стрес и е освидетелствано от лекар. Майката се закани, че ще съди учителя.  

Директорът на училището Денко Делчев обяви, че вече е разговарял с учителя, който е дал обяснения за поведението си:

"На 31 януари приключва проверката на регионалното управление. В рамките на законоустановения срок съгласно Кодекса на труда ще бъде наложено съответното наказание".  

Делчев каза още, че учителят в момента е на работа и преподава в онлайн среда. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четвъртокласниците решават 25 задачи по математика по време на НВО

В 10:00 часа започва Националното външно оценяване по математика за четвъртокласниците.   Изпитът ще продължи един час.  Учениците ще трябва да решат 25 задачи, има и една с практическа насоченост.  Обявяването на резултатите ще бъде на 7 юни.

публикувано на 27.05.22 в 09:27

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” обучи студенти и изследователи за мониторинг на Черно море

Бургаският университет „Проф. д-р Асен Златаров“  финализира обучение на студенти и изследователи за извършване на мониторинг и защита на водите и морската среда в Черно море, съобщи висшето учебно заведение  Обучението бе по Проект „Създаване на учебна мрежа за консолидиране на усилията за съвместен контрол и мониторинг на околната среда в..

публикувано на 27.05.22 в 07:15
Христо Симеонов

Нови учебни програми за учениците, предстои обществено обсъждане

Учебните програми за учениците предстои да се преработят, като преди това бъдат представени за обществено обсъждане. Това каза за БНР-Бургас депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Симеонов. Това е и един от проблемите, поставени в пилотно проучване, инициирано от него, за образованието в областта: „Съдържанието, което свалихме..

публикувано на 24.05.22 в 16:27

Учителка от Несебър е отличена с грамота "Неофит Рилски" от МОН

Несебър отбеляза 24 май с тържествено награждаване на учители и културни дейци от цялата община и концерт. Събитието се състоя на площад „Жулиета Шишманова“ на сцената пред Центъра за култура и образование „Артиум“, а множество жители присъстваха на празника в чест на създателите на азбуката ни - светите братя Кирил и Методий.  С грамота..

публикувано на 24.05.22 в 15:14

Бургас отбелязва 24 май с шествие

В Бургас след двугодишно прекъсване заради ковид пандемията днес ще има празнично шествие на детски и учебни заведения, и на културните институти, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.  Над 6 500 деца и учители ще се включат в шествието, което ще потегли в..

публикувано на 24.05.22 в 07:10

250 студенти от випуск 2022 на БСУ получиха дипломите си

250 студенти от випуск 2022 на Бургаския свободен университет получиха своите дипломи на тържествена церемония в атриума на висшето учебно заведение. Те са от 42 специалности , като най-много са завършилите право и предучилищна и начална педагогика.  „Ние оставаме верни на това да сме Университета на Бургас и Университета на..

публикувано на 23.05.22 в 13:27

Над 700 студенти учат педагогика и филология в университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Над 700 студенти са избрали да учат педагогически специалности и филология в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Това съобщиха от ВУЗ-а в навечерието на празника на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Педагогическите специалности в университета са наследник на богатата история на Учителския институт „Христо Ботев“ в..

публикувано на 23.05.22 в 11:59