Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 27-ти януари

Снимка: Ани Петрова

Темата ни днес е регионална и е свързана с казуса на живущите в небостъргача в к-с "Меден рудник". Те получиха сметки за ток от над 600лв. защото ползват промишлен ток, тъй като сградата е без акт 16 и така вече 8 години. Строителната фирма обяви фалит,  а след това обекта беше поет от синдик,  който ще чуем в предаването. Увеличената цена промишления ток лавинообразно доведе до увеличаването цената на редица неща като лекарства и зеленчуци, а сега е ред и на хляба. С колко и кои видове хляб ще поскъпнат най-вече ще научим след малко. Освен това ще отскочим до Болярово, за да проверим как там се справят с ковид-19 и какви мерки и икономии предприема общината заради високите сметки за ток. Икономии и пестене на средства предприемат и в Созопол, какви са те очаквайте подробностите. В коментарната рубрика - заведенията заплашват с гражданско неподчинение заради новите ограничителни мерки и отказват да ги спазват, също както и депутатите отказват да влизат в Народното събрание със Зелен сертификат. Минутите за култура са също във втория час на предаването, както и спортните новини и любопитните коментари от социалната мрежа. За финал е рубриката Бюро по труда. Продължаваме до 18 часа, телефонът за връзка е 82 59 95, с код 056, може да ни пишете и на нашата Фейсбук страница. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира сайтът по проект „Безопасна мрежа за Бургаските езера”

Стартира официалният сайт по проект „Безопасна мрежа за Бургаските езера” (LIFE Safe Grid for Burgas). Страницата   съдържа информация за проекта и организациите, които го реализират; детайли за планираните технически дейности по електроразпределителната мрежа; подробности за програма LIFE на Европейския съюз; информация за застрашените..

публикувано на 25.05.22 в 11:54

Обновиха стара сграда в Бургас

Обновиха бургаска сграда построена през 1919 - 1926 г. Тя се намира  на ул. „Хан Крум“ №13 и до днес не е била ремонтирана сериозно. Община Бургас е издала удостоверение за въвеждане в експлоатация. Там е направено топлинно изолиране на външни стени, обновен е покривът, подовата конструкция, подмяна на прозорци и външни врати с нови с PVC профил,..

публикувано на 25.05.22 в 11:41

Карнобатското село Церковски без вода до обяд

ВиК авария се отстранява в момента в карнобатското село Церковски. По тази причина населеното място е без вода до 13 часа, съобщават от водното дружество в Бургас. От 13:30 до 16:30 часа ще бъде спряно водоподаването и в бургаския к-с „Славейков“ – в района на бл. 36 и спортния център в близост до него.

публикувано на 25.05.22 в 09:35

Инж. Христин Илиев: 9% ДДС би намалило сметките за парно, но само за този сезон

Коригирането на ДДС ставката на парното на 9% би довело до намаляване на сметките на абонатите, но спрямо настоящия сезон. А за следващия се предвижда увеличение на цената на парното, което ще влезе в сила от 1 юли. Мнението е на изп. директор на на „Топлофикация“ Бургас инж. Христин Илиев. „При всички положения ДДС-то, тия 9%..

публикувано на 25.05.22 в 08:20

Многолюдно шествие за 24 май в Созопол

За първи път от много години насам Созопол отбеляза 24 май с празнична манифестация. Ученици от всички училища в общината и малчугани от двете детски градини в Созопол шестваха в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в морския град. Многолюдното шествие тръгна от СУ „Св.св...

публикувано на 24.05.22 в 17:15
Мариана Тошева

За три дни трябва да се преместят над 30 000 бежанци

В последните дни на месеца се очаква да е най-масовото преместване на украински бежанци. Това коментира в Бургас председателят на Агенцията по бежанците Мариана Тошева, която е на работно посещение в града. Тя не посочи в кои държавни бази ще бъдат настанени, но това ще се случи само за най-нуждаещите се. 165 хотела са се включили по..

обновено на 24.05.22 в 15:38

"Булевард Демокрация" - на 24 май

Българите много обичаме да се делим. „Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят“, бе казал Иречек. Така сме и на националните празници – спорим дали сме обединени, дали сме съединени, дали сме освободени… Делим се на фили и фоби, замесвайки Путин и Сорос в дните, в които трябва поне малко да се радваме и да се гордеем...

публикувано на 24.05.22 в 15:03