Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Определиха ресорите на зам.-областните управители на Бургас

Пламен Янев и Тодор Иванов вече встъпиха в длъжност като зам.-областни управители на Бургас. Това стана след заповеди на премиера Кирил Петков.

Като зам.-областен управител Тодор Иванов ще отговаря за провеждането на държавната политика в областта на отбраната, транспорта и съобщенията, информационните технологии, културата, енергетиката, физическото възпитание и спорта, околната среда, както и ще осъществява общ контрол върху дейността на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“. Той e завършил две магистратури – машинен инженер по специалността „Транспортна техника и технологии“ и „Индустриален мениджмънт“ във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт в Техническия университет София.  Тодор Иванов заема позицията на зам.- областен управител от квотата на ПП „Има такъв народ“.

Като зам.-областен управител Пламен Янев ще отговаря за провеждането на държавната политика в областта на публичните финанси, социалната политика, образованието и науката, здравеопазването, икономиката и туризма, развитието на растениевъдството и животновъдството, както и ще осъществява общ контрол върху дейността на Дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“. Той също е магистър по икономика. Завършил е магистратура „Застраховане“, има две бакалавърски степени „Застраховане и социални дейности“ и „Стопански и финансов контрол“ от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов.  Пламен Янев заема позицията на зам.- областен управител от квотата на ПП „Продължаваме промяната“.

Със заповеди на премиера Кирил Петков от петък (21.01.2022) постовете на зам.- областни управители освободиха Божан Божанов и Асен Бонджев, които бяха назначени от служебното правителство.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 25-ти май

Темите в предаването " Булевард Демокрация" днес: Бетонът постепенно превзема защитената по „Натура 2000“ местност „Поляните“ в Синеморец. Въпреки протестите на еколози и екологични организации, преди месец там започна поредното строителство. До две частни вили е проправен и чакълиран път. Кой, защо и как строи провери Даниела Костадинова Част от..

публикувано на 25.05.22 в 14:09

Стартира сайтът по проект „Безопасна мрежа за Бургаските езера”

Стартира официалният сайт по проект „Безопасна мрежа за Бургаските езера” (LIFE Safe Grid for Burgas). Страницата   съдържа информация за проекта и организациите, които го реализират; детайли за планираните технически дейности по електроразпределителната мрежа; подробности за програма LIFE на Европейския съюз; информация за застрашените..

публикувано на 25.05.22 в 11:54

Обновиха стара сграда в Бургас

Обновиха бургаска сграда построена през 1919 - 1926 г. Тя се намира  на ул. „Хан Крум“ №13 и до днес не е била ремонтирана сериозно. Община Бургас е издала удостоверение за въвеждане в експлоатация. Там е направено топлинно изолиране на външни стени, обновен е покривът, подовата конструкция, подмяна на прозорци и външни врати с нови с PVC профил,..

публикувано на 25.05.22 в 11:41

Карнобатското село Церковски без вода до обяд

ВиК авария се отстранява в момента в карнобатското село Церковски. По тази причина населеното място е без вода до 13 часа, съобщават от водното дружество в Бургас. От 13:30 до 16:30 часа ще бъде спряно водоподаването и в бургаския к-с „Славейков“ – в района на бл. 36 и спортния център в близост до него.

публикувано на 25.05.22 в 09:35

Инж. Христин Илиев: 9% ДДС би намалило сметките за парно, но само за този сезон

Коригирането на ДДС ставката на парното на 9% би довело до намаляване на сметките на абонатите, но спрямо настоящия сезон. А за следващия се предвижда увеличение на цената на парното, което ще влезе в сила от 1 юли. Мнението е на изп. директор на на „Топлофикация“ Бургас инж. Христин Илиев. „При всички положения ДДС-то, тия 9%..

публикувано на 25.05.22 в 08:20

Многолюдно шествие за 24 май в Созопол

За първи път от много години насам Созопол отбеляза 24 май с празнична манифестация. Ученици от всички училища в общината и малчугани от двете детски градини в Созопол шестваха в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в морския град. Многолюдното шествие тръгна от СУ „Св.св...

публикувано на 24.05.22 в 17:15