Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха учениците, които предотвратиха опит за грабеж в Сливен

6
Снимка: Стоян Радев

Областната дирекция на МВР Сливен награди с почетни плакети петимата деветокласници, които предотвратиха опит за грабеж над възрастна жена миналата седмица в центъра на града. Нападателят – 21 годишен мъж от село Тополчане бе разкрит от полицията в началото на седмицата. Той е арестуван, а срещу него е повдигнато обвинение за грабеж.

Деветокласниците лично бяха поздравени от директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков. "Наистина се гордеем, че има такива млади хора, които не се поколебаха смело и отговорно да подходят към това деяние", посочи той.  

Момчетата коментираха, че са били водени от гражданския си дълг и не са очаквали медийна слава:  

"Не сме направили кой знае какво толкова много. Просто направихме това, което би направил всеки"

"Нормална човешка постъпка. Всеки би трябвало да постъпи по този начин в такава ситуация".  

Петимата получиха поздравления още от Областния управител Минчо Афузов и Регионалното управление на образованието.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Виолета Коритарова

Министър Коритарова: Засега няма правно основание за премахване на "Подпорната стена" на "Алепу"

На този етап няма правно основание за премахване на изграденото съоръжение на плажа "Алепу", изчаква се окончателното решение на съда. Това съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на изслушване в парламента за т.нар. "Подпорна стена". Делото в Административен съд Бургас е насрочено за 24..

публикувано на 18.07.24 в 14:54

Във Воден днес трябва да започне описването на щетите от пожара

В най-засегнатото село в община Болярово - Воден, ситуацията е сравнително спокойна. По първоначална информация са изгорели около 35 къщи, 20 от тях са необитаеми. Пожарът е овладян, обясни областният управител на Ямбол Николай Костадинов. Според него няма нужда към този момент да бъде обявено бедствено положение в общината, такова е въведено от вчера..

публикувано на 18.07.24 в 11:46

Мъж с тротинетка в Приморско се опита да избяга от полицаи

Мъж е карал тротинетка на   16.07.т.г. около 00.05 ч. на ул. «Черво море» пред бар «Хаван» в Приморско. Служители от Районното управление  подали ясен сигнал за спиране, водачът не се подчинил на разпореждането и след като спрял тротинетката си пред х-л «Дейна», побягнал, съобщават от бургаската полиция. При опита за задържането му, оказал яростна..

публикувано на 18.07.24 в 11:19

Жена беше блъсната и убита от самопотеглил микробус

Около 07.33 ч. днес в района до бл. 110 в к-с “Меден рудник” е възникнал пътен инцидент, съобщват от бургаската полиция. Самопотеглил е микробус “Мерцедес Спринтер”, с бургаска регистрация, който е блъснал 63-годишна жена. Бусът е бил паркиран необезопасен от 32-годишния водач, който слязъл да си купи закуска.  След сблъсъка колата продължила движението..

публикувано на 18.07.24 в 09:43

Министър Калин Стоянов: Голяма част от пожара във Воден, както и покрай него, е овладяна

Сравнително спокойно премина нощта в село Воден. Голяма част от пожара селото, както и покрай него, е овладян. През вчерашния ден ситуацията в населеното място беше изключително тежка, обясни на брифинг служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  Допълнителни трудности създаваше и постоянно обръщаща се посока на вятъра. На терен имаше..

публикувано на 18.07.24 в 08:31

Продължава гасенето на пожара във Воден

И днес продължава гасенето на големия пожар в крайграничната община Болярово. Частично бедствено положение е в сила за селата Воден, Шарково, Малко Шарково, Ситово и Крайново. Около 200 души - пожарникари, горски служители, жандармерия, военнослужещи, тежка техника и военен хеликоптер,  се включиха в гасенето на огъня , който изпепели около..

публикувано на 18.07.24 в 07:43

До 30 септември е в сила забрана за обработването на пасища със селскостопанска техника

По 30 сигнала за пожари и произшествия постъпват на ден в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас. Това каза директорът на институцията старши комисар Николай Николаев. Със заповед на областния управител Мария Нейкова от утре до 30 септември се забранява обработването на пасища със селскостопанска техника в..

публикувано на 17.07.24 в 16:40