Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболният "Черноморец" се изправя срещу лидера "Рилски спортист"

архив
Снимка: facebook.com/blacksharksburgas

Баскетболният "Черноморец" се изправя срещу лидера "Рилски спортист" в 16-ия кръг в НБЛ. Мачът между третия във временното класиране и първенеца от Самоков, който не познава вкуса на загубата досега, е днес в зала "Бойчо Брънзов", а началният час е 19.00.

Прогнозите на специалистите сочат, че се очаква супердерби и истинско баскетболно шоу! Всички зрители, желаещи да го видят и да подкрепят бургаските баскетболисти, трябва да притежават зелен сертификат. Масовите билети за вход са на цена от 5 лева, а ученици и пенсионери ще влизат срещу 2 лева. Капацитетът на зала "Бойчо Брънзов" може да се напълни до 50 %, съгласно заповед на РЗИ - Бургас във връзка са пандемията от КОВИД-19.

Двубоят ще се излъчва пряко по спортните канали. "Черноморец" заема трето място в класирането с 11 победи, 3 загуби и 25 точки, но и мач по-малко.

"Рилски спортист" е лидер с пълен актив от 30 точки - 15 победи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Български боксьор е на победа от олимпийски медал

Българският боксьор Рами Киуан е на победа от олимпийски медал, след като се класира за четвъртфиналите в категория до 71 килограма в Париж. При достигане до полуфинал той ще си осигури минимум бронзово отличие. Киуан надигра категорично поставеният под номер 1 Шанън Дейви от Австралия с 5-0 съдийски гласа пред погледа на председателя на БОК..

публикувано на 31.07.24 в 14:35

Нов нестандартен спорт прохожда в Бургас

Обособяването на първото официално диск голф игрище в България започва този уикенд – 3 август. То ще се намира в Бургас, парк „Езеро“, зад сградата на Здравната каса. От Българската Диск Голф Асоциация организират открити демонстрации с подкрепата на Общината. Те ще се проведат в неделя, понеделник и вторник вечер, след 19:00 ч., на коша за..

публикувано на 31.07.24 в 11:35

Цанко Цанков се подготвя в Царево за следващите си състезания

Община Царево ще подкрепи световния шампион по плуване Цанко Цанков в покоряването на Ocean 7 – седемте най-трудни плувни маратона в света, както и в поставянето на световен рекорд за 100 км плуване по река Дунав, съобщи администрацията.  Цанко Цанков вече преплува успешно три от тези плувни маратона – протока Гибралтар (между бреговете на Испания и..

публикувано на 31.07.24 в 09:42
Хавиер Ибаниес ше боксира довечера в Париж

Четирима българи на олимпийските игри днес

Общо четирима българи ще участват на олимпийските игри днес.  Джудистът Ивайло Иванов ще открие родното участие в Париж днес с двубой срещу представителя на Ливан Карамноб Сагайпов в категория до 90 кг. Двубоят е първи от програмата при мъжете и започва в 10:00 часа. Малко след това на гребния канал ще стартира и полуфиналът на Десислава Ангелова в..

публикувано на 31.07.24 в 08:32
Любомир Епитропов

Четири стотни не достигнаха на Епитропов за финал на 200 м бруст

Българският плувец Любомир Епитропов не успя да се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри. Той зае деветото място в полуфиналите с време 2. 09.93 и ще бъде първа резерва за участие във финала. Само Четири стотни не достигнаха на българина за осмото място, което заема Джошуа Йънг, който завърши в първия полуфинал с време..

публикувано на 31.07.24 в 07:45

Йоана Илиева спря на осминафиналите в Париж

Единствената българска представителка във фехтовката на 33-ите олимпийски игри в Париж Йоана Илиева отпадна на осминафиналите на сабя. Осмата поставена отстъпи неочаквано на унгарката Вираг Лука Сюч, която е №24, с 10:15 туша. Двубоят започна отлично за Илиева, която поведе с 4:1, но след това допусна негативна серия и загуби първия период с 4:9. Във..

публикувано на 29.07.24 в 16:33

Йоана Илиева победи японка на старта на сабя

Йоана Илиева се класира за осминафиналите на сабя на олимпийския турнир в Париж. В „Гран пале“ осмата поставена българка отстрани Риза Такашима от Япония с 15:10. В края на първата част азиатката водеше с 8:7 туша. Но във втората Илиева беше безкомпромисна и спечели с краен резултат 15:10. Следващата съперничка на Йоана днес е унгарката Вираг Лука..

публикувано на 29.07.24 в 15:13