Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължават противоепидемичните мерки за учениците в област Сливен

Със една седмица се удължава срокът на допълнителните противоепидемичните мерки за учениците в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.

До 27 февруари учениците ще учат на седмична ротация – обучението на 50% от паралелките ще е присъствено, а на останалите ще е онлайн. За периода от 21 до 25 февруари присъствен учебен процес ще има за учениците от 5, 7, 10 и 12 клас.

До 27 февруари няма да се  провеждат организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др. Преустановяват се и  заниманията по интереси, с изключение на тези в рамките на целодневната организация, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки. 

Няма да се допускат групови посещения в езикови и образователни центрове, центрове за подкрепа на личностното развитие и др., школи за танцово и музикално изкуство, клубове и др., представляващи организирани групови услуги за деца и ученици.

Решението е  на Областния кризисен щаб. При излизане на Сливенска област от червената зона на картата на заболеваемостта, мерките  ще бъдат  преразгледани.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас строят модерна сграда за нов Факултет по фармация

В Бургас ще бъде разкрит нов Факултет по Фармация към Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Той ще се помещава в изцяло нова модерна сграда, която с прилежащите площи ще се простира на 153 декара в близост до Медицинския факултет на ВУЗ-а. Днес именно там бе представен архитектурният проект за изграждането на новия факултет. На..

публикувано на 22.05.24 в 17:44

86 бургаски учители бяха отличени от община Бургас

86 учители от бургаски детски градини и училища бяха отличени днес от община Бургас. За първи път награди получиха и работещи в детските ясли. Бургаският изпълнител Стефан Илчев бе водещ на събитието и поздрави учителската общност като изпълни „Върви, народе възродени“. Сред присъстващите се  оказаха и двама негови любими учители-..

обновено на 22.05.24 в 16:20
Министър Галин Цоков говори пред медиите в Министерския съвет. Вдясно от него е председателят на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова.

Увеличават заплатите на всички преподавателите с по 290 лева

С 290 лева ще се увеличи заплата на всеки представител на преподавателския състав в  държавните висши училища, съобщи Министерството на образованието и науката след среща между министъра проф. Галин Цоков, представители на синдикатите и на Съвета на ректорите. Миналата седмица МОН преведе по сметките на университетите 39 милиона лева от бюджета,..

публикувано на 21.05.24 в 19:08

Нов творчески полет на клуб "За хвърчащите хора"

"Това са талантливи деца. Чувам една нова поезия. Една огромна надежда сте". С тези думи известният бургаски режисьор, драматург, поет и преподавател  Симеон Димитров се обърна към представителите на клуб "За хвърчащите хора". Те представиха петия брой на създаденото от тях списание " За хвърчащите хора" в новата библиотека...

обновено на 21.05.24 в 19:02

Сигнали на зрелостници и от Ямбол за лош запис на матурата по английски

Зрелостници и от Ямбол подадоха оплаквания в Регионалното управление на образованието за проблеми при полагането и на втория зрелостен изпит. Учениците се оплакаха, че по английски език записът е бил лош и неразбираем.  Четири жалби след матурата по английски в Бургас (обновена) Днес Георги и Светлан от езиковата гимназия официално входираха..

публикувано на 21.05.24 в 17:03

МОН дава 4 точки на всички ученици заради проблемната задача в матурата по български

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 10:17

1,5 милиона лева за обновяване на Колежа по туризъм към университет „Проф. д-р Асен Златаров”

Бургаският държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще инвестира целево около 1,5 милиона лева в обновяване на базата и инфраструктурата на Колежа по туризъм, който се намира в парк „Езеро”.  Тя включва и х-л „Парк”, който също ще бъде преобразен. Ректорът на висшето училище проф. д-р Христо Бозов посочва, че сградният фонд не е..

публикувано на 21.05.24 в 08:55