За 11-та година в несебърското село Кошарица се проведе празник на домашната наденица. За жителите и гостите бяха подготвени 100 килограма суджук. Присъстващите споделиха:
„Утвърди се като празник. Хубаво е да се събираме да хапнем, да пийнем. Всяка къща прави домашен суджук, но не всеки има смелостта да се конкурира. За да излезе на състезание суджукът трябва да е сух…
„Дойдохме специално за празника. Всичко е много вкусно…
„Въпреки пандемията, която е малко против нас, виждате колко хора са се събрали…“
Като част от празника се проведе и конкурс за най-добър майстор на домашната наденица. Конкуренцията пребори 39-годишният Марин Михалев, който бе признат за най-добър в приготвянето на суджука в несебърското село.
Кметът на Кошарица Валентин Станчев е убеден, че с празника са поставили началото на една традиция, която се харесва и от местните жители и от гостите на селото.
„Луканка се прави с любов, с хубави подправки. Славата на Кошарица е, че тук сме на хубаво място, под гората, става течение и суджуцитие съхнат добре. Човек като се постарае, като сложи качествено месо и правилните подправки и нещата се получават“
Всички опитаха от вкусния суджук, който се печеше на място, дегустираха и от руйното вино.
Повече в звуковия файл:Естествената обстановка в дома е най-добрият декор за коледната фотосесия. Това са тенденциите през последните години, коментира популярният бургаски фотограф Виолета Пефтичева. По думите й вече не се харесва това всички да се обличат в пижами и да се снимат в заучени пози. Тук важна роля играе и добрият фотограф, който трябва да умее да..
Черният Петък има дълга и интересна история, която започва с хаоса по улиците и се превръща в глобално събитие, очаквано от милиони хора. Днес той е не само възможност за изгодни покупки, но и за осъзнат избор – да инвестираме в това, което наистина има значение. В Ability SPA вярваме, че Черният Петък е не само време за пазаруване, но и за инвестиция..
В навечерието на бургаския празник Никулден, в града - „Вечен като морето”, за втора поредна година учениците от XI А и XII А специалност „Екскурзоводско обслужване“ в СУ „Епископ Константин Преславски” ще влязат в ролята на екскурзоводи заедно с техния преподавател по теория и практика Николина Димитрова. Те ще разкажат на жителите и гостите на града..
Бургас се подготвя за Коледа. Украсата тази година ще бъде още по-красива и мащабна, в момента се поставят светещите елементи по централната улица „Александровска“, доукрасява се елхата на пл. Тройката. Обновяват се и светещите елементи по главните пътни артерии на града. "И тази година целта е тук да е най – красивата празнична украса в..
Има ли съкровища в Сливенския край? В миналото много хайдути са бродили в района и много злато и оръжие има заровено. Най-известна е местността Злостен, котелско. За нея се носят какви ли не легенди - за Вълчан войвода и неговото несметно богатство, за монетарници и за хайдушки съкровища. Всичко това поражда и нуждата да бъде намерено. Много иманяри..
Родителите често се изправят пред дилемата как да изберат най-доброто за своите деца, особено когато става въпрос за облекло. Качествените детски дрехи не само изглеждат добре, но и осигуряват комфорт и издръжливост, важни за активния живот на малчуганите. Но как да разпознаем истински качествените стоки сред морето от опции на пазара? Нека..
Извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Миклош Борош през тази седмица специално посети Бургас, за да се включи в инициативата на Регионалния музей "Езикът на кухнята: дипломация, история, култура". Дипломатът е от една година в България. Той сподели, че любимият му сладкиш е с ванилов крем, като тестото му е доста подобно..
Бургас се подготвя за Коледа. Украсата тази година ще бъде още по-красива и мащабна, в момента се поставят светещите елементи по централната улица..
В навечерието на бургаския празник Никулден, в града - „Вечен като морето”, за втора поредна година учениците от XI А и XII А специалност „Екскурзоводско..
Естествената обстановка в дома е най-добрият декор за коледната фотосесия. Това са тенденциите през последните години, коментира популярният бургаски..