Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гледат делото срещу Илко Тонев за жестокия побой над млада жена

Бургаският окръжен съд ще заседава по делото срещу Илко Тонев, подсъдим за жесток побой над млада жена.  Случаят е от юни 2017 година в гориста местност край Китен, като се е опитал умишлено да я умъртви. 

Травмите след побоя над Маргарита са толкова жестоки, че е била с опасност за живота. Нанасяни са ѝ удари по главата и тялото с парче дърво. Според разследващите, подсъдимият Илко Тонев се е занимавал и с проституция в Нидерландия. Момичето е било наето за работа в търговски обект в Хага, но попада при сводника. Според Иво Ханджиев, адвокат на Маргарита:


"Подсъдимият се е занимавал с незаконна дейност в Нидерландия, за тях е търпял и ефективни присъди в Нидерландия, но също и във Франция, занимавал се е с проституция. 

Паралелно се води и разследване в Нидерландия и за други престъпления извършени от него, където също има пострадали жени. 

В случая с Маргарита почти всеки ден са ѝ нанасяни побои, последният е бил толкова жесток, че е била с опасност за живота.", посочи адв.Ханджиев.


Заседанието на съда е насрочено за 10:00 часа днес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха 29 нелегални мигранти в тайници на камион край Бургас

6-ма нелегални мигранти в тежко състояние със задух са приети в областната болница в Бургас, след като на КПП на входа на града е спрян товарен автомобил, пълен с млади мъже от Афганистан. Те са открити в тайници на автомобила, а кола на бургаската дирекция на „Гранична полиция“ е преследвала товарния автомобил от странджанското село Крушевец.  29..

публикувано на 11.09.24 в 14:37

Локализиран е пожарът в депото за отпадъци край Равадиново

Пожарът, възникнал в депото за неопасни отпадъци край Равадиново, е локализиран, съобщават от Община Созопол. Той е възникнал в нощта на 9 срещу 10-и септември. Огънят не е стигнал до гората в съседство. Продължават да тлеят отпадъците, които са депонирани в клетката, която в момента се използва. Очакват се указания от РИОСВ как да продължи..

публикувано на 11.09.24 в 13:02

Поредна жертва на телефонна измама хвърли почти 5 хил. лева през терасата

30-годишен мъж е установен от полицията, след като е взел хартиена торбичка, хвърлена през терасата от 69-годишна бургазлийка. Иззетата сума е 4 750 лева. Случаят е от 4 септември на бул. "Мария Луиза".  Жената е станала жертва на телефонна измама по механизма "плащане за получаване на важни документи".  Мъжът, взел торбичката,..

публикувано на 11.09.24 в 10:44

Пиян велосипедист катастрофира самостоятелно в Бургас

40-годишен велосипедист самокатастрофира на бургаската улица "Одрин" до бл. 57 в к-с "Братя Миладинови", съобщават от полицията.  Инцидентът е от снощи малко след полунощ. Мъжът губи контрол и пада на велоалеята.  Той е с фрактура на левия крак. Прегледан е в болница и е освободен за домашно лечение.  Велосипедистът е тестван за употреба на алкохол,..

публикувано на 11.09.24 в 10:25

Стрелбите на огневи комплекс "Батмиш" край Сливен започват от днес

Планираните за месеца стрелби на „Батмиш“ започват днес. Център за подготовка на специалисти обяви датите на планираните за септември стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен.  Ученията ще се провеждат на 11, 12, 25 и 26 септември от 8.30 до 13.30 часа. Призовават се живеещите в този район да спазват предупредителните табели...

публикувано на 11.09.24 в 07:24

Седмица на пожарната безопасност стартира в Бургас

Професионалният празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР е на 14 септември. По този повод пожарната в Бургас организира мероприятия през цялата седмица. До 15 септември има дни на отворените врати в сградата на РДПБЗН-Бургас. Демонстрация на пл. „Конт Андрованти“ пред сградата на община..

публикувано на 10.09.24 в 11:29
Снимката е илюстративна

Апартамент изгоря в Бургас

Снощи около 00:25 часа е получено съобщение за пожар, възникнал в частно жилище на кооперация в бургаския квартал "Сарафово".  Апартаментът е на третия етаж в кооперация на ул. "Рибарска" №2 , като в него е живял 38-годишен мъж.  По негови данни огънят възникнал в кухненския кът, откъдето бързо се разпространил и опожарил апартамента.  От инцидента са..

публикувано на 10.09.24 в 08:14