Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художничка с онлайн изложба за 8-ми март

В началото на месец март художничката Даниела Стойкова открива онлайн изложба „За дамите с любов“. Тя е посветена на празника на всички дами 8 март и на настъпването на пролетта.

Експозицията включва свежи и ярки пролетни картини: натюрморт, цветни букети и абстрактни картини с цветя. Изложбата е посветена също така на българските учителки, лекарки, медицински сестри, спортистки и на великите жените от нашето минало и история.

Картините на цветя по традиция са свързани с имената на българките: Теменужка, Роза, Лилия, Маргарита други. Всяка една картина с маслени бои представя различно цвете, по абстрактен или експресивен начин. Акцент в изложбата са картините с лалета, теменужки, кокичета, нарциси, божури, люляци, макове и слънчогледи, а на своята майка – Лилия, художничката Даниела Стойкова поднася букет под формата на картината с лилии "Оранжево настроение".

Чрез творбите си с маслени бои художничката Даниела Стойкова се стреми да зареди хората с позитивна енергия, с ярки цветове и красиви форми. Картините са пъстроцветни, релефни и запомнящи се, създават пролетно настроение и усещането за топлина и хармония. Те се отличават с оригинален и разпознаваем от публиката стил. Всички картини от изложбата са ръчно рисувани чрез пастозна техника с наслояване на боите с шпакла върху платно, което ги прави силно релефни.

Изложбата включва общо 30 маслени картини с цветя и може да бъде разгледана онлайн в сайта на галерията: https://dstoykova.com/izlojba-za-damite-s-lubov




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Примабалерината Красимира Колдамова гостува в Бургас за премиера на книга, вдъхновена от нейния живот

Световната критика я определя като една от най-ярките звезди на балета в Европа за 20 век, а големият български поет и драматург Стефан Цанев я нарича  “Летящият бял символ на цяло едно поколение артисти, музиканти, художници, поети” . Думите са за примабалерината Красимира Колдамова, която ще гостува днес ,19 юли в Бургас.Тя ще бъде специален гост..

публикувано на 19.07.24 в 10:20

Парк фест „Чета и плета" събира творци в Борисовата градинка в Бургас

Петото издание на фестивала "Чета и плета" отново ще даде сцена за изява на млади таланти, ще събере творци от всички поколения и ще се превърне в празник на изкуствата. По покана на организаторите Читалище „Любен Каравелов 1940“ в събитието ще участват над 30 творци, които ще превърнат със своето изкуство лятната вечер в празник. Във фестивалната..

публикувано на 19.07.24 в 10:00

Йордан Камджалов и Плевенската филхармония гостуват в Бургас с "Музикална магия"

Продължава турнето „Музикална магия“ на Плевенската филхармония и маестро Йордан Камджалов, със солист Атанас Маринов, кларинет. Музикантите ще гостуват през следващата седмица в Созопол, Карнобат, Бургас и Несебър. „Нямаше как това турне да спре, защото е една „музикална магия“, която вдигаше публиката на крака във всички..

публикувано на 19.07.24 в 09:10

Дора Славова с арт провокация на тема биоетика

Провокативна изложба, озаглавена „Не докосвай!“ (Dont't Touch), откри в залата на Дружеството на бургаските художници Дора Славова. Биоетиката е голямата тема на проекта, посочи авторката: "Заглавието отговаря на концепцията на изложбата-не докосвайте жената, не посягайте на нея. Пазете я вместо да й налагате рестрикции, унижения, забрани, за..

обновено на 18.07.24 в 15:32

Bass That Sound ще акостира на остров Света Анастасия следващия петък

За първи път досега остров света Анастасия ще бъде озвучен от летни Drum and Bass ритми на 26 юли (петък). Включват се английски и български артисти. Сред тях са  Hugh Hardie,  Kanobie,  Mocks и Konspirator, Mitrev и други. Hugh Hardie  е израснал в Кеймбридж, а за първи път добива популярност през 2015 г. Ранният успех бързо е постигнат с..

публикувано на 18.07.24 в 14:44
архив

Бургаската акустична група „Прегърнат облак“ записа ново видео

„Прегърнат облак“ - бургаската акустична група записа ново видео.  Песента се нарича „Гарване“ и е записана и заснета в реално време в атмосферата на галерията на Дружество на бургаските художници. Песента е изпълнена в колаборация с Детски хор Милка Стоева, с диригент Мариета Секлемова. В изпълнението се включиха още бургаската певица Пени Ставрева..

публикувано на 17.07.24 в 13:50