Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурсът „Мисис Бургас“ подкрепя бежанците от Украйна

Конкурсът „Мисис Бургас“ и тази година ще има благотворителна кауза. Тя е в подкрепа на бежанците от Украйна, установили се у нас, обяви пред БНР-Бургас основният организатор на събитието Ваня Кирова:

"Все пак това е конкурс, в който участват майки и много искаме да помогнем на други майки с деца и сме решили, средствата които ще съберем по време на събитието, да ги дарим в помощ на бежанците от Украйна и то главно на майките с деца, които са дошли тук и имат нужда от подслон, от храна, от дрехи. Ще се обединим с една мото фондация, които съвсем скоро отвориха апартаментите, които отдават под наем за летния сезон, настаниха може би над 30 семейства на жени с деца от Украйна".

Шеснадесет омъжени дами ще се борят за титлата Мисис Бургас 2022-ра.  Претендентките са красиви и различни в своето ежедневие и професионална реализация. Сред тях е медицинска сестра в бургаската болница, която продължава да е на първа линия в ковид-отделението. В надпреварата за титлата се впускат и прима балерина от държавната опера, известна бургаска певица, бизнес дама, координатор в международна корабна компания и още жени с интересни професии.

Конкурсът ще се проведе в навечерието на Благовещение /24- ти март/ от 19.30 ч. в един от големите хотели на Бургас. За настроението на публиката в залата ще се погрижи бургаската изпълнителка Преслава Минасян. Организаторите са подготвили още много изненади и приятни изживявания не само за участничките в конкурса, а и за всички, които са решили на място да подкрепят своята фаворитка.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори

Бургас има двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals, което се проведе в Прага и събра танцьори от цял свят, съобщи Община Бургас.  Двете световни титли са за 16-годишната Ванеса Калчева, която добави към успеха си и една вицешампионска титла. Ванеса е ученичка в Немската езикова гимназия „Гьоте“. Тя е първата световна шампионка за..

публикувано на 13.07.24 в 13:19
Куче на разходка. Снимката е илюстративна.

Царево организира летен кучешки фестивал

Община Царево организира първия по рода си кучешки фестивал на българското Черноморие. Началото му е днес от 9 часа, а програмата включва изложението "Всичко за кучето", викторини и конкурсите "Най-бърз нос" и "Най-лакомото куче". Предвидени са и лекции, които да помогнат на стопаните в отглеждането на четириногите им любимци. От 19.30 ч ще има..

публикувано на 13.07.24 в 09:02

50 години от пресичането на Атлантика от Дончо и Юлия Папазови с лодка

Петдесет години се отбелязват от пресичането на Атлантическия океан от Дончо и Юлия Папазови със спасителна корабна лодка “ДЖУ IV”. Това се случва през лятото на 1974 г., като за първи път в историята на световното мореплаване се преминава океан, използвайки спасителна конвенционална лодка с платна и без кил. Историята на мореплавателите тръгва преди..

публикувано на 11.07.24 в 13:47

Пощенска кутия за приказки започва лятото си турне от Царево

"Пощенска кутия за приказки" отбелязва своята 14- та годишнина с лятно турне. Комедийният формат ще премине през летните театри на Царево, Созопол, Бургас, Варна и Пловдив. Събитието за ценителите е в Царево на 13 юли. "Събираме се хора, които се тук и ни е приятно да се срещнем на сцената. С мен ще бъдат Красимира Хаджииванова, която познавате..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

платена публикация
Как можем да подобрим съня си чрез магнезий и ашваганда

В днешния забързан свят, качественият сън е от съществено значение за поддържане на доброто здраве и благосъстояние. За съжаление, много хора изпитват проблеми със съня поради стрес, напрежение и други фактори. Две природни съставки, които могат значително да подобрят съня ви, са магнезий и ашваганда . Ето как тези добавки могат да ви помогнат да..

публикувано на 10.07.24 в 12:55

Започнаха археологическите проучвания на Акве калиде

Начало на новия археологически сезон, бе дадено в най-прочутите антични и средновековни бани по българските земи – Акве калиде. Те се намират в бургаския квартал „Ветрен”. Проучванията са финансирани и тази година от Община Бургас през Регионалния исторически музей в града. През следващите месеци усилията на научните ръководители доц. д.н.а. Димчо..

публикувано на 10.07.24 в 11:31

Черна чайка долетяла във Варна от остров Свети Иван?

Възможно е черната чайка, която през почивните дни стана хит в социалните мрежи, да е долетяла във Варна от остров Свети Иван. Това коментира за Радио Варна Ивайло Иванов от Българското дружество за защита на птиците. Той обясни, че преди три години на острова е била заснета друга черна чайка. Иванов припомни, че на остров Свети Иван се..

публикувано на 09.07.24 в 13:20