Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха 23-ма бургаски социални работници по повод професионалния им празник

Снимка: Община Бургас

Общо 23 социални работници от почти всички бургаски социални услуги бяха отличени днес на официална церемония по повод професионалния им празник днес – Световния ден на социалната работа.

Социалните работници получиха от името на кмета на Бургас Димитър Николов грамоти и ваучери за посещение на остров „Света Анастасия“. Отличията бяха връчени в 9 различни категории в социалната сфера от заместник-кмета по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева.

„От името на вашите потребители ви благодаря за вашата всеотдайна работа и за това, че сте хора с огромни сърца, които се стремят да окажат помощ на всички, които са в нужда. Бъдете все така неуморни и даващи на хората подкрепата, от която имат нужда. Вашият труд е незаменим и ви благодарим за високия професионализъм. Продължавайте да вярвате в доброто, което правите в полза на нуждаещите се“, каза заместник-кметът Йорданка Ананиева в своя поздрав към присъстващите.

Отличените социални служители бяха номинирани от социалните услуги, в които работят, според приноса си в своята сфера през изминалата календарна година. Тазгодишната тема на Деня на социалната работа е „Съвместно изграждане на нов екологичен и социален свят“.

На събитието присъстваха още директорът на общинската дирекция „Здравеопазване и социални дейности“ Мая Казанджиева, Адриана Христова – началник на отдел „Социални дейности“, директори и социални служители от социалните услуги в Община Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Васил Вълчев, генерален консул в Истанбул

Всички 166 избирателни секции в Турция вече са запечатани

Всички 166 избирателни секции в Турция вече са запечатани успешно и са готови за утре, съобщи за БНР генералният консул на страната ни в Истанбул Васил Вълчев. Подготовката на изборите в Турция протича спокойно, благодарение на опита натрупан при предходните пет вота за Народно събрание от 2021 година насам, обясни Васил Вълчев: "Не очаквам да има..

публикувано на 08.06.24 в 20:20

Подготовката в Сливен за вота е безпроблемна, но смените в секционните комисии продължават

Безпроблемно протича раздаването на изборни книжа и документи и подготовката на машините за гласуване в Сливенска област, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия Галя Хачатурян. Продължават обаче смените в секционните комисии. В Сливенска област в изборите за парламент право на глас имат 171 387 гласоподаватели, а за Европейски..

публикувано на 08.06.24 в 16:29

В четири секции в Турция ще може да се гласува и за евродепутати

В четири секции в Турция българските избиратели ще могат да гласуват не само за народни представители в бъдещия ни 50-и парламент, но и за евродепутати. Една от тях е в Истанбул, където двойният обем работа е забавил подготовката за утрешния изборен ден, но към момента във всички секции в югоизточната ни съседка тя протича без напрежение - съобщи..

публикувано на 08.06.24 в 15:57

Кметът Тихомир Янакиев даде началото на инициативата "Созопол в стихопейки"

Инициативата  „Созопол в стихопейки“ – част от проект за облагородяване на градската среда, стартира  до фонтана в градската градина на Созопол.  Кметът Тихомир Янакиев постави първите стихове и те са на автора на химна на Созопол Ради Кисьов. Близо 200  автори изпратиха своите произведения за конкурса. Всички, които отговарят на условието..

обновено на 08.06.24 в 14:56
Румен Радев се включи в почистването на морското дъно край о. Света Анастасия.

Радев: Гласувайте, така сами определяте своята съдба

Важно е хората да гласуват, за да определят сами своята съдба. Това коментира президентът Румен Радев, който днес се включи в почистването на  морското дъно в акваторията на остров Света Анастасия край Бургас. Държавният глава пристигна в морския град заедно със съпругата си Десислава и се включи в инициативата на  сдружение "Приятели на морето" по..

публикувано на 08.06.24 в 12:47

"Ти броиш" ще събира сигнали за нередности, свързани с изборите

За седми път гражданската платформа “Ти броиш” ще събира сигнали за нередности на изборите, съобщиха инициаторите ѝ. Те следят за прозрачното и законно протичане на изборния ден. Освен в България, ще изпратят свои застъпници и членове на избирателни комисии в рискови секции в Турция. Целта на създадената през 2021 г. инициатива е да..

публикувано на 08.06.24 в 11:09

Водолази отново ще почистват морското дъно край остров Света Анастасия

Водолази от бургаското сдружение „Приятели на морето“ се събират за10-ти пореден път в събота (8 юни), за да почистят от отпадъци акваторията около остров Света Анастасия. Предстои и освещаване на едноименния параклиса, който беше потопен през ноември миналата година, отново от СНЦ “Приятели на морето - Бургас“, обясни Стоян Димитров, един от..

обновено на 08.06.24 в 10:37