Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цигуларката Лора Маркова ще свири в проекта "Млада Европа"

В четвъртък, 24 март, от 18:30 ч. в зала Сливен е Моцартовият концерт, част от новия проект на Симфоничен оркестър-Сливен “МЛАДА ЕВРОПА”, със  солисти Аарон Леунг /флейта/ и Лора Маркова /цигулка/, под диригентството на Цанислав Петков.

Веднага след като имаше изява в най голямата зала в Базел, Швейцария, 18-годишната българка ще стане част от вълшебството на този момент.  За нея изкуството  е един безкраен свят от идеи, мисли и емоции. Сред постиженията й е това, че е най-младият концертмайстор на професионален оркестър на (16 годишна възраст), воден от Йордан Камджалов.

Повече в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

DJ Christian Craken кани на парти на Острова за рождения си ден

Едно от известните имена на световната клубна сцена, Christian Craken се подготвя за зрелищно парти на остров Света Анастасия тази вечер. Диджеят ще спази и традицията да празнува рождения си ден на любимия остров от залез до изгрев слънце. Организаторите са подготвили още една изненада – гост от Бразилия – очарователната и талантлива Fernanda..

публикувано на 24.08.24 в 14:15

Представят „Кармен“ на тракийското светилище Бегликташ

Операта „Кармен“ от Жорж Бизе ще бъде представена  на откритата сцена на тракийското светилище Бегликташ, под палката на маестро Сунай Муратов. Представлението ще бъде последното от фестивала „Опера на светилището“ 2024, осъществяван за пета година от Държавна опера - Бургас и Община Приморско.  Именитото мецосопрано Даниела Дяковa ще бъде в..

публикувано на 24.08.24 в 13:39

Бургаските фотографи представят днес и утре изложбата "Море"

За девета поредна година Бургаската фотографска общност се включва в летния културен календар на Бургас с традиционната си изложба на въже "Море".  14 фотографи представят над 50 свои снимки на морска тематика. Изложбата ще бъде подредена на централната алея в Морската градина - от Гъбката към Културен център "Морско казино".  Бургазлии и гостите на..

публикувано на 24.08.24 в 11:00

Фестивал на меда се провежда в Несебър

До 8 септември Несебър ще бъде домакин на XXIII-то издание на Националия фестивала на меда „Кирил Киров“. Форумът, който носи името на основателя си, се организира с подкрепата на Община Несебър и ежегодно събира пчелари от цялата страна. Пространството около площад „Месамбрия“ в Стария Несебър отново ще се изпълни с производители на продукти от..

обновено на 24.08.24 в 09:47

Наши и световни рап легенди се качват на сцената на "Егаси феста" в Бургас

TURBO B, Downlow, La mazz, C-Block, Румънеца и Енчев, Гумени глави - Мишо Шамара, Братя Мангасарян, КОНСА, RBR, Спенс, F.O. & Peeva, Young BB Young, Рап Нация и още много от легендите на световната и българската сцена  ще се качат на сцената на фестивала "Егаси феста". Културният живот на Бургас продължава и този уикенд с два фестивала,..

обновено на 23.08.24 в 13:58

Шопенови дни на клавирното изкуство предстоят в Бургас

Един от най-популярните изпълнители на Шопен -  Павел Мазуркевич пристига в морския град, за да изнесе концерт и предаде опита си по време на майсторски клас. Полският пианист идва по покана на друг световен музикант – бургазлията Иван Дочев, който от години живее и работи в Рим.   "Маестро Павел Мазуркевич ще представи една изключително..

обновено на 23.08.24 в 11:19

Проф. Здравка Василева представя в Бургас изложбата си “Deja vu”

20 картини  живопис и смесена техника  представя в най-новата си експозиция проф. Здравка Василева, ръководител на катедра „Живопис” и зам.ректор по художественотворческата дейност на Националната художествена академия. Изложбата носи усещане за познати обекти, претворени спомени, внушения и усещания, обединени в концепцията на..

обновено на 23.08.24 в 10:58