Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешна среща в Бургас заради мини в Черно море, рибарите са предупредени

Спешна среща с държавните институции се свиква днес в Областната администрация в Бургас във връзка с информациите, че морски мини, поставени на плажа в Одеса, са били отнесени от буря и плуват в Черно море, представлявайки заплаха за плавателните съдове.

Днес през целия ден ИАРА следи развитието на новините. „Уведомил съм рибарите от двете най-големи сдружения у нас – „Черноморски изгрев“ и Асоциация на производителите на рибни продукти „БГ Фиш“, по възможност да не влизат в морето до пълното изясняване на проблема“, коментира Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов.

Междувременно започва постоянно следене на морските ни граници и на курсовете на всички съдове в екваторията на Черно море. Има готовност за организиране на обезопасителни операции, ако това се наложи. Призовава се населението в областите Добрич,Варна и Бургас да проявят бдителност. При констатирането на подозрителни сферични обекти във водата или на брега, гражданите да сигнализират на телефон 112.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Високите атмосферни и водни температури променят живота в Черно море

"Наистина температурите, които наблюдаваме, както на атмосферата, така и на водата, са екстремални през последните години и близки до тропичните. Не е нормално, като проследим през последните години, че организмите са се адаптирали при други условия, това е един вид стрес, който предизвиква физиологични смущения и нерядко смърт при организми, които..

публикувано на 26.08.24 в 16:46

Община Самоков дари дървесина за пострадалите от пожарите във Воден и Крайново

Дарение от фасонирана дървесина за пострадалите от огненото бедствие във Воден и Крайново пристигна днес в община Болярово. Помощта идва  от община Самоков. Доставената дървесина е 28 куб.м., от гласуваните 100 кубика дървен материал за направа на покриви. Дължината на дъските е 2 м., с дебелина 2,5 см. Дарението  е в изпълнение на  решение на..

публикувано на 26.08.24 в 16:39

50-годишна жена загина при катастрофа на входа на Карнобат

50-годишна жена от Клисура е починала при катастрофа на входа на Карнобат откъм Петолъчката малко преди 2 часа този следобед, съобщават от бургаската полиция.   Пътният инцидент, който затвори пътя I-6 София – Бургас в района на Карнобат е между лек автомобил и бус.  Жената е пътувала в колата, а 60-годишният водач на буса е откаран с екип на..

обновено на 26.08.24 в 16:19
архив

Иван Иванов, СЕК: Какъв е наличният обем на язовирите „Камчия“ и „Ясна поляна“

Питане е постъпило в Общински съвет - Бургас  - какъв е наличният обем на язовирите „Камчия“ и „Ясна поляна“. Питането е от Иван Иванов, общински съветник от ПП„Средна европейска класа“ и е от средата на август. Основният мотив е продължителната суша, придружена с високи температури през летните месеци, както и загуби през водопреносната мрежа на ВиК..

публикувано на 26.08.24 в 15:46

Ограничават движението заради Международна колоездачна обиколка

Във връзка с провеждането на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България на 27-28 август на територията на област Бургас ще бъде въведена временна организация на движението. Утре около 15:30 ч. участниците в колоездачната обиколка да преминат на територията на област Бургас. Автомобилното движение ще започне да се ограничава..

публикувано на 26.08.24 в 15:21
Снимката е илюстративна.

Предлагат поставяне на паметник на цар Фердинанд I пред Конгресния център в Бургас

Предложение за поставяне на бюст-паметник на цар Фердинанд I на територията на пристанище Бургас е внесено за разглеждане в местния парламент. Докладната записка е на общинския съветник Тодор Ангелов. В мотивите си той посочва, че това ще е знак на признание към усилията на Фердинанд I за модернизация и европеизация на страната ни в края на 19 и..

публикувано на 26.08.24 в 13:21

Бургазлийка с голяма награда от Международен конкурс

Александра Георгиева от Бургас спечели голямата награда на 23-ото издание на Международния конкурс "Речни ноти", който се проведе в Тутракан. Наградата ѝ беше връчена от председателя на журито, композитора Хайгашод Агасян, съобщават организаторите за БТА. Тази година в конкурса участваха над 100 млади изпълнители от цялата страна, Полша, Румъния и..

публикувано на 26.08.24 в 12:58