Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите на Нефтохимик 2010 се класираха за полуфиналите

Снимка: НВЛ / startphoto.bg

Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) продължават напред към полуфиналните плейофи в Супер Волей лигата. Момчетата на Николай Желязков обърнаха и се наложиха много трудно като гости на ЦСКА с 3:1 (20:25, 25:20, 25:22, 25:23) във втората среща от 1/4-финала помежду им, игран снощи в зала "Васил Симов" в столицата.

Най-полезен за Нефтохимик бе Юлиус Фиркал с 20 точки (2 аса, 64% ефективност в атака и 57% позитивно посрещане - +12) за победата. Николай Учиков пък се отчете с още 17 точки (2 аса и 54% ефективност в атака - +10) за успеха.


По този начин бургазлии спечелиха плейофната серия с 2-0 победи и се класираха за полуфиналите. Там Нефтохимик ще очаква победителя от 1/4-финалната серия между Монтана и Левски, като към момента "сините" водят с 1-0 успеха. На полуфиналите ще се играе до 3 победи от 5 мача, като сериите ще започнат на 13 април (сряда).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Международен лагер по таекуон-до GTF се проведе в Ахелой

Участници от девет държави от три континента се включиха в първия по рода си Международен лагер по таекуон-до GTF(International Taekwon-do GTF Summer Camp), който завърши с OPEN Европейско първенство по таекуон-до GTF (Open European Taekwon-do GTF Championship 2024), съобщават организаторите. Таекуондисти от САЩ, Норвегия, Ирландия, Сърбия,..

публикувано на 02.09.24 в 12:46

Бургаски каратисти с медали от Европейско първенство в Унгария

Шестима каратисти от клуб „Сансай“ представиха Бургас и България на 14th WSF EUROPEAN CHAMPIONSHIP за всички възрасти, който се проведе в град Тата – Унгария, съобщават от Община Бургас. Те изиграха 5 финала, като спечелиха 3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала във възрастовите групи за мъже, кадети и деца. Така България се нареди на 5-о място в..

публикувано на 02.09.24 в 11:36

Успешен старт за българския тим по водна топка в Бургас

До 7 септември Бургас е домакин на Европейското първенство по водна топка, което се провежда в басейн „Парк Арена“. Участват състезатели от 16-те водещи отбора от контитента. „Победа за българския национален отбор срещу Словения в първия мач от Европейското първенство по водна топка за младежи до 19 години в Бургас“, написа кметът Димитър Николов..

публикувано на 01.09.24 в 22:35
Снимката е илюстративна

16 отбора ще се борят за европейската титла в първенството по водна топка в Бургас

16 отбора ватерполисти ще се борят за европейската титла за младежи до 19 години. Първенството ще се проведе от днес до 7 септември в басейн „Парк Арена“ в Бургас.  Входът е свободен. В Бургас се събират едни от най-силните млади ватерполисти от Европа, сред които отбора на Унгария, който е рекордьор по олимпийски титли...

обновено на 01.09.24 в 12:36

Парична награда за бургаската лекоатлетка Илиана Мичевска

Двойната златна медалистка от Световното първенство по лека атлетика за глухи Илиана Мичевска ще бъде наградена с парична награда. Предложението за това беше на съветниците от „Възраждане“, което беше подкрепено единодушно в общинския съвет на Бургас.  „През месец юли, в Тайпе, се проведе Световното първенство по лека атлетика за глухи. На него,..

публикувано на 31.08.24 в 16:10

13-годишният Алекс Жеков от Камено е новият световен шампион по кикбокс

13-годишният Алекс Жеков от Камено е новият световен шампион по кикбокс за юноши младша възраст.  Новината съобщиха от община Камено. Той завоюва златния медал във финалния ден на Световното първенство по кикбокс, което се провежда  в Будапеща. Състезателят ни победи убедително своя опонент от Великобритания, демонстрирайки изключителна техника и..

публикувано на 31.08.24 в 13:18

11 двойки от 8 държави на Световното първенство по шоу програми латино танци в Бургас

11 танцови двойки от 8 държави ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци, което започва в Бургас в събота.  На следващия ден ще се проведат и Международни турнири по спортни и латинотанци. Атрактивните надпревари са в спорна зала „Арена Бургас“.  Конкуренцията за световната титла по шоу..

публикувано на 29.08.24 в 12:18