Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургазлийката Илиана Илиева представи свои творби в Лос Анджелис

Бургаската художничка Илиана Илиева представи свои творби на престижния форум за съвременно изкуство The Other Art Fair в Лос Анджелис, САЩ. 

Две от работите й влизат в специалната селекция “Best of Fair”, други нейни картини намират място в седмичните колекции на Saatchi Art. 


Концептуалната инсталация “Теория на всичко” предизвиква голям интерес както у публиката, така и сред местните режисьори, продуценти и дизайнери, получавайки заслужен отзук в специализираната медиа за изкуство LA Art TV. Към момента Илиана работи и върху първата си самостоятелна изложба, която ще бъде подредена през май.

На изложението са участвали 140 артисти от цял свят. Събитието бе уважено от Генералния Консул на Република България Бойко Христов и съпругата му.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мария Статулова ще е първият гост в нова иницитива на Международния филмов фестивал в Бургас

Над 40 заглавия събира програмата на Международния филмов фестивал Бургас тази година. Деветото издание е от 19 до 25 юли. Прожекциите ще са с вход свободен в културния дом на НХК и на откритата сцена Охлюва. Фестивалният директор Емил Ованесов съобщи в студиото на БНР-Бургас: "Приготвили сме богата програма от заглавия..

обновено на 15.07.24 в 14:08

Мащабният спектакъл „Корсар“ очаква почитателите на балета в Летния театър

Спектакъл на най-новото заглавие на балетната трупа на Бургаската опера – „Корсар“, ще бъде представен  от 20:30 часа на сцената на Летния театър. Представлението е третото от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“. Те се осъществяват за седемнадесети пореден път от Държавна опера – Бургас и  Община Бургас. Балетът е по музика на..

публикувано на 15.07.24 в 13:47

Светослав Лобушки: Рецептата за шлагер е хубава мелодия с текст, който докосва

Композиторът Светослав Лобушки участва с две песни в конкурса „Бургас и морето“, чийто финал е на 28 юли в Летния театър. Това са “На татко“ по текст на Мариета Ангелова и в изпълнение на Яница Кънева и „Просто любов“, която ще представят „Дует Аморе“ по текст на телевизионния водещ Костадин Филипов. Композиторът каза: "Залагам на две песни,..

обновено на 15.07.24 в 11:53

В Бургас предстои и Cinema&Beer Weekend

Предстои тематичен уикенд Cinema&Beer Weekend, от 19 до 21 юли, който ще обедини Международния филмов фестивал Бургас (BIFF`24) и Metalhead Beer Fest. Международен филмов фестивал Бургас е сред най-чаканите летни събития, което среща публиката със свежи таланти и утвърдени имена от киноиндустрията. Събитието стартира на 19 юли и ще продължи чак..

публикувано на 15.07.24 в 10:54

"Танцът Живот" - музикално-театралният спектакъл на Диана Дафова в Бургас

"Танцът Живот" е новият музикално-театрален спектакъл на Диана Дафова. Той включва музикални изпълнения, артистично поднесен текст и хореография в различни жанрове, допълнени от оригинални костюми и специални ефекти. Спектакълът ще бъде представен тази вечер в Дома на културата НХК от 19.00 часа. Режисьор на постановката е Борис Радев, хореографията е на..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Впечатляващ финал на „Солинария“ 2024

Завърши 4-ото издание на Младежкия арт фестивал “Солинария” в Созопол.  На сцената излязоха талантливите изпълнители от „Еврохор“ - уникален проект, който популяризира хоровата музика и насърчава културния обмен в Европа.  Под диригентската палка на Марко Амхерд и Донка Митева, 40 изпълнители от 19 държави впечатлиха публиката със своята програма...

публикувано на 14.07.24 в 09:02