Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районната прокуратура в Сливен разследва смъртта на новородено дете

| обновено на 11.04.22 в 14:20

Новородено дете е намерено изхвърлено в дере край новозагорското село Коньово, съобщиха от Районната прокуратура в Сливен. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на новородено от майката по време на раждане или след това. Родилката е 19-годишна. 

Сигналът към полицията за труп на бебе подават група деца от селото в четвъртък следобед. Родилката е отвела полицаите до мястото, където е изхвърлено детето. Тя самата е съобщила, че го е родила в изоставена къща. При огледа на трупа е установено, че има черепно-мозъчна травма. В момента се установява как е причинена тя, каза говорителят на Районната прокуратура Христина Блецова.

Момичето е отказало хоспитализация, но е установено, че  е прикривало бременността си. Това ѝ е първо раждане. Вече са проведени разпити по случая, като младата майка до момента не е разпитвана. 

Предстои да бъде и бъде назначена и психолого-психиатрична експертиза. Назначени са съдебномедицински експертизи на майката и на починалото дете, които да установят точната причина за настъпилата смърт на новороденото. 

След заключенията на така назначените експертизи, ще бъде изяснена и точната правна квалификация на деянието, се казва в съобщението на прокуратурата. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Остава в ареста айтозлия, обвинен в блудство и грабеж

Апелативният съд в Бургас наложи мярка за неотклоние "задържане под стража" спрямо айтозлия, обвинен за блудствени действия и грабеж.  Случаят е от 29 август тази година в близост до ЖП гарата в Айтос, когато мъжът откраднал мобилен телефон и други вещи, притежание на непълнолетно момче. Деянието е извършено в съучастие с друг мъж. След това..

публикувано на 09.09.24 в 16:03

67 жп релси са били откраднати от района между гарите Сливен и Гурково

67 железопътни релси са били откраднати от района между гарите Сливен и Гурково, съобщават от полицията. Двама са арестувани по случая.  Откраднатите релси са нови и са оставени по протежението на железопътната линия в случай, че се наложи в участъка да се подменя повредено трасе. Първите сигнали за изчезнали релси са подадени в полицията в Сливен в..

публикувано на 09.09.24 в 12:48
Снимката е илюстративна.

Автобус на градския транспорт блъсна 70-годишна пешеходка в Бургас

Автобус на градския транспорт е блъснал 70-годишна пешеходка на кръстовището на бургаските улици "Цар Петър" и "Иван Вазов", съобщи бургаската полиция.  Жената, която е пресичала правилно, е с фрактура на дясната ръка и е била прегледана в болница, но е отказала хоспитализация. Инцидентът е станал на 7 септември около 16:20 часа, когато 57-годишният..

публикувано на 09.09.24 в 09:52
Една от катастрофите през почивните дни стана на ул.

14 кражби, 13 престъпления, 10 катастрофи и три пожара за 4 дни в Бургаско

14 кражби, 13 престъпления, 10 катастрофи и три пожара е регистрирала полицията в област Бургас през последните четири дни на изминалата седмица, включващи дългия празничен уикенд. Разкрити са 33 престъпления и са образувани 21 бързи производства, съобщи областната дирекция на МВР тази сутрин. В катастрофите са пострадали 11 души, повечето..

публикувано на 09.09.24 в 09:16

Двама пострадаха при пожар в жилищна кооперация в Ямбол

Пожар пламна рано тази сутрин в жилищна кооперация в центъра на Ямбол. Пострадали са 68-годишна жена и 35-годишният й син, двамата са настанени са за лечение в областната болница.  Сигналът за пожар на последния етаж в шестетажната  кооперация на пл. „Освобождение“ е подаден  малко след 5 часа тази сутрин. На място са изпратени три противопожарни..

публикувано на 09.09.24 в 09:00
Снимката е илюстративна.

Мъж се удави в морето край неохраняемия плаж на с. Лозенец

Мъж се е удавил в морето край село Лозенец, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас тази сутрин. Случаят е от 5 септември, когато в Районното управление в Царево бил получен сигнал за изваденото тяло от района на неохраняемата зона на централния плаж. Починалият е 56-годишен жител на старозагорското село Кънчево. Тялото му е било откарано за..

публикувано на 09.09.24 в 08:49

Мъж нападна 62-годишна своя позната в Синеморец, отказала да му даде 1000 лева

29-годишен мъж е влязъл с взлом в дома на 62-годишна своя позната в Синеморец, искайки ѝ пари. Жената отказала да му даде 1 000 лева, за които криминално проявеният жител на селото настоявал, след което той я ударил няколко пъти в лицето, избягал и се скрил. За случая от 2 септември късно вечерта съобщи тази сутрин Областната дирекция на МВР..

публикувано на 09.09.24 в 08:37