Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортното училище чества 49 години от създаването си

Бургаското спортно училище „Юрий Гагарин“ чества 49 години от създаването . Тържеството ще се проведе в зала „Бойчо Брънзов“.Началото е в 12:30 часа. Сред поканените са кметът на Община Бургас Димитър Николов, зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Диана Саватева, председателят на парламентарната комисия за децата, младежта и спорта Иван Ченчев, представители от РУО-Бургас, бивши възпитаници на Спортното училище, деятели.

Ще бъдат отбелязани и 61-години от първия космически полет на патрона на училището „Юрий Гагарин“.

Предвидена е богата развлекателна програма с рецитал и брейк. Ще се включат и ученици от Спортното училище, които ще демонстрират своите умения по акробатика, художествена гимнастика, баскетбол и борба- класически и свободен стил – все спортове, които през годините са донесли и носят много купи, медали и призове от световни и европейски първенства, престижни международни турнири и държавни шампионати.

В сградата на СУ „Юрий Гагарин“ ще бъде открита изложба – портрети на бивши директори на училището.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Конкурсът на НБУ "За моята България" става регионален

Ученическият конкурс „За моята България“ се провежда днес в Бургас за шести път по инициатива на Началното базово училище „Михаил Лъкатник“. Конкурсът е в две направления -"Рецитирам за България"-изпълнение на поетична творба от класически и съвременни български автори и "За теб, родино моя" за изпълнение на песен. Това е и първото издание, в което..

публикувано на 18.04.24 в 14:05

„Проф. д-р Асен Златаров“ ще подготвя бъдещи парамедици в нов център

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще обучава следващия си курс парамедици в новия си Център за професионално обучение „Бургас“, съобщи висшето училище. В него те ще придобиват трета степен на професионална квалификация. Тя включва подготовка за оказване на първа помощ, транспортиране на болни и пострадали и при необходимост подпомагане на..

публикувано на 18.04.24 в 12:39

ОУ „Васил Априлов“ с концерт по повод 65 години от създаването си

Марияна Стефанова е директор на основното училище от 20 години. Тя разказа за създаването на учебното заведение през далечната 1958-1959 година: „С протокол номер 22 от 5 септември на Изпълнителния комитет на градски народен съвет – Бургас се обособява ново начално училище. Самото училище не е имало своя собствена сграда. През 1961 година..

обновено на 18.04.24 в 10:03

Сливенски ученик стана лауреат на Националната олимпиада по немски език

Ученик от сливенската езикова гимназия получи най-престижното отличие - лауреат - на Националната олимпиада по немски език, която се проведе на 30 март в Пловдив, съобщи общината. Атанас Исмаилов е ученик в 12 "е" клас в Профилираната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов". Получената на олимпиадата оценка 6.00 се признава като..

публикувано на 17.04.24 в 17:25

Обявиха 2 май за неучебен ден в Карнобат

2 май ще бъде неучебен ден в община Карнобат, реше кметът Георги Димитров. Така учениците ще почиват шест дни със събота и неделя - от 1-ви до 6 май включително. 2-ри беше единственият учебен между Деня на труда (1 май), Великден (3-5 май) и Гергьовден (6 май). Димитров обяви решението си, като се обърна към учителите и учениците с думите:..

публикувано на 17.04.24 в 15:11

Кариерна борса се проведе в Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

Кариерна борса с участието на водещи работодатели се проведе в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Тя бе насочена към студенти в областта на технически науки. В събитието се включиха и представители на Регионалната служба по заетостта и Регионалния център за развитие на социалната икономика. Кариерната борса са провежда за втора..

публикувано на 17.04.24 в 12:22

Реализират дуално обучение в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“

500 ученици от професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ ще бъдат обхванати в дуално обучение в Академия „Успешно ново начало“. Целта е да се откликне на нуждата на пазара за осигуряването на работна ръка в областта на туризма. Проектът беше представен днес по време на обществено обсъждане на концепцията за..

публикувано на 15.04.24 в 13:32