Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Болярово: "Да бъдем истински християни!"

Празнично послание по повод Великден към жителите на Община Болярово отправи кметът Христо Христов. 

В него градоначалникът посочва: "Отбелязваме най-големия празник за православните християни, наричан Празник на всички празници. Възкресението на Иисус Христос е най-великото събитие в историята на християнството.  Извор на вдъхновение, светлина и радост! Емблема на вечната духовна пролет в живота, на вярата и оцелялата в изпитания надежда. Великден е празник, който събира цялото семейство, близки и приятели."

Христов пожелава на жителите на Община Болярово: "Здраве, спокойствие и благополучие във всеки дом! Да се постараем да изпълним мислите и сърцата си с това, което е чисто, светло и достойно за човека, това, което е градивно и непреходно. Да бъдем скромни, да бъдем добри, състрадателни, да прощаваме и да даряваме, да благодарим от сърце за това, което имаме, да бъдем истински християни! "


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Созопол чества своя празник днес

На Света Марина празнува град Созопол. Програмата през деня включваше литургия в храма „Св. влкмч Марина“, освещаване на трапеза и плувен маратон.  БНР Бургас стана част от празника на града с открито студио на главната улица в Созопол.  Созопол - културната столица на Южното Черноморие Сливенският митрополит Арсений благослови..

публикувано на 17.07.24 в 15:37

Кръстовището между улиците "Македония" и "Патриарх Евтимий" временно е затворено

Във връзка с обновяването на водопроводната и канализационна мрежа в Бургас, по ул. „Патриарх Евтимий“, от днес до 29 юли – понеделник, се въвежда временна организация на движението на превозни средства, съобщи Община Бургас. Затворено за автомобили е кръстовището с ул. „Македония“.

публикувано на 17.07.24 в 15:25
Село Воден, община Болярово, област Ямболска, е в пламъци.

Усложнява се обстановката в крайграничната община Болярово

Усложнява се обстановката в крайграничната община Болярово. Огънят е достигнал до къщите в село Воден и се налага временна евакуация на жители. Силният вятър в следобедните часове отново е разпалил пожара, като огънят е преминал към къщите в село Воден, информира говорителят на полицията Татяна Павлова.  На мястото на пожара са над 10 екипа от..

публикувано на 17.07.24 в 15:19

Камено ще има нова пожарна и пожарен автомобил с финансиране от международен проект

През следващите две години Община Камено и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас ще бъдат част от международен проект Co-Resilience - „Сътрудничество за изграждане на капацитет за устойчивост на общността при горски пожари и ранно предупреждение в Черноморския басейн“. Той се финансира от първата покана по програма на Европейския..

публикувано на 17.07.24 в 14:36

Премиерът разпореди от днес да има отворена телефонна линия за сигнали за пожари

По разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев МВР разкрива телефонна линия, на която могат да бъдат подавани сигнали за пожари. Телефонната линия 02 901 1298 вече е отворена и ще бъде на разположение денонощно на всички граждани, които искат да сигнализират институциите за възникнал пожар. Единният телефон за спешни случаи 112 продължава..

публикувано на 17.07.24 в 12:35
Димитър Недев, гост в откритото студио на БНР-Бургас в Созопол

Созопол - културната столица на Южното Черноморие

Созопол има претенции да бъде културната столица на Южното Черноморие, каза Димитър Недев, директор на Историческия музей при  участието си в откритото студио на БНР - Бургас по повод празника на града - Св. Марина. Изграждат уличната мрежа в кв.„Мисаря“, проектът се финансира от държавния бюджет Една от интересните изложби, която..

публикувано на 17.07.24 в 12:17

КНСБ: 2615 лева са нужни за издръжката на семейство с дете

1453 лева е необходимият месечен доход за издръжка на един работещ, който живее сам, а за тричленно семейство от двама възрастни с едно дете сумата е 2615 лева. Това сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за второто тримесечие на годината.  За първи път от 2013-а година насам доходът за издръжка намалява в..

публикувано на 17.07.24 в 11:14