Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата от „Славейковото“ показаха на свои връстници как да се опазва морето чистоБургаското училище „П.Р. Славейков“ провежда финалната част по отбелязване на 110-годишнината от основаването си. Интердисциплинарни уроци, благотворителен концерт, маратон и поход са сред проявите, с които учениците се включват в честването на юбилея през тази седмица. Всички събития се случват пред погледите на техни връстници от други три училища – СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Белослав, НУ „П.Р. Славейков“ в гр. Бяла  и ОУ „Отец Паисий“ – село Лозенец, обл. Добрич, които са им на посещение по Програмата „Иновации в действие“.

Днес, на плажа, учениците съчетаха полезното с приятното, като заедно участваха в игри с екологична насоченост. На импровизирана сцена до брега на морето те показаха знания по опазване на околната среда, редуциране употребата на пластмаса, а разделени на отбори, участваха в игра, свързана с разделното събиране на отпадъци. 


Директорът Силвия Аврамова обясни, че дейности на открито се провеждат всеки последен петък от месеца и преминават под надслов „Учене чрез силата на екипната креативност“.

„Нашето виждане е, че освен сериозно учене, на децата трябва да се даде възможност да се забавляват. Ние сме наясно, че едно дете се чувства добре, когато му се предоставят дейности, от които изпитва емоция, както и такива, които му носят собствена изява. По този начин децата придобиват самочувствие, щастливи са от успеха, който постигат и са доволни от изделията и продуктите, които сътворяват в екип“, заяви директорът.

Програмата по отбелязване на 110 години от създаването на Славейковото училище продължава и утре, от 11.00 часа в Морската градина, когато предстои да се проведе пети благотворителен марaтон. На 5 май ще се проведе благотворителен концерт, посветен на юбилея – от 11.00 часа в Дома на НХК.

Подробности ще чуете в прикачения файл. Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Три нови магистърски програми на СУ ще се изучават в бургаския филиал

Три нови магистърски програми на Геолого-географския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се изучават в бургаския филиал от тази година, съобщават от ВУЗ-а. Те са в професионално направление „Науки за земята“ и имат за цел подготовка на специалисти за справяне с проблемите, предизвикани от измененията на климата и..

публикувано на 18.06.24 в 13:48

В Бургас подписаха новия Колективен трудов договор в сферата на образованието

Кметът Димитър Николов и представители на учителските синдикати в Бургас подписаха новия Колективен трудов договор в сферата на образованието. В документа са договорени условията на труд и заплащане в учебните заведения.  Предвидено е увеличение на допълнителните плащания и увеличение на заплатите на квалифицирания непедагогически персонал в училищата и..

публикувано на 18.06.24 в 12:14

Курс по японски език и култура за ученици през юли в Бургас

Двуседмичен курс „Мацури - магията на японските летни фестивали“ ще се проведе в Бургас. Организатори са Филиалът в Бургас на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и Факултета по класически и нови филологии, Катедра Японистика.  Курсът е предназначен за ученици от 7 до 12 клас и ще се провежда всеки делничен ден в периода от 29 юли до 10..

публикувано на 16.06.24 в 13:30

Тракийският университет в Царево започна кандидатстудентската си кампания

В Общинския исторически музей в Царево  Тракийски университет – Стара Загора даде официален старт на кандидатстудентската си кампания в черноморския град. За втора поредна година старозагорското висше училище предлага възможности за изнесено обучение по редица свои специалности в базата си в Царево. На информационен щанд представители от..

публикувано на 15.06.24 в 08:43

Катя Мишева е новият директор на дирекция „Образование“ в Бургас

Катя Мишева е новият директор на дирекция „Образование“ в Община Бургас. В последните 24 години тя бе директор на ДГ „Вълшебство“. Тя заменя на поста  Веселина Таралова, която  бе част от структурата на общинската администрация още от 2007 г. Новият директор на общинската дирекция „Образование“ работи по редица проекти и програми в сферата на..

публикувано на 14.06.24 в 15:21

Мария - момичето с две пълни шестици на матурите от Сливен

Дванадесетокласничката Мария Къчева от Природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов" в Сливен е с две пълни шестици по 100 точки на матурите по БЕЛ и математика, съобщи за БТА директорът на учебното заведение Мариана Милева.  А Мария е една от общо трима зрелостници в страната, които имат такъв резултат. "Това е безспорно високо постижение",..

публикувано на 14.06.24 в 14:19

Тракийският университет представя в Царево специалностите си

С празничен концерт в Царево Тракийски университет – Стара Загора стартира кампания за представяне на специалностите си и възможностите за изнесено обучение в черноморския град. Днес от 18:30 ч. на площада пред Община Царево ще бъде даден официален старт на кампанията. Това ще стане с концерт на странджанската фолклорна изпълнителка Златка..

обновено на 14.06.24 в 12:47