Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Децата от „Славейковото“ показаха на свои връстници как да се опазва морето чистоБургаското училище „П.Р. Славейков“ провежда финалната част по отбелязване на 110-годишнината от основаването си. Интердисциплинарни уроци, благотворителен концерт, маратон и поход са сред проявите, с които учениците се включват в честването на юбилея през тази седмица. Всички събития се случват пред погледите на техни връстници от други три училища – СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Белослав, НУ „П.Р. Славейков“ в гр. Бяла  и ОУ „Отец Паисий“ – село Лозенец, обл. Добрич, които са им на посещение по Програмата „Иновации в действие“.

Днес, на плажа, учениците съчетаха полезното с приятното, като заедно участваха в игри с екологична насоченост. На импровизирана сцена до брега на морето те показаха знания по опазване на околната среда, редуциране употребата на пластмаса, а разделени на отбори, участваха в игра, свързана с разделното събиране на отпадъци. 


Директорът Силвия Аврамова обясни, че дейности на открито се провеждат всеки последен петък от месеца и преминават под надслов „Учене чрез силата на екипната креативност“.

„Нашето виждане е, че освен сериозно учене, на децата трябва да се даде възможност да се забавляват. Ние сме наясно, че едно дете се чувства добре, когато му се предоставят дейности, от които изпитва емоция, както и такива, които му носят собствена изява. По този начин децата придобиват самочувствие, щастливи са от успеха, който постигат и са доволни от изделията и продуктите, които сътворяват в екип“, заяви директорът.

Програмата по отбелязване на 110 години от създаването на Славейковото училище продължава и утре, от 11.00 часа в Морската градина, когато предстои да се проведе пети благотворителен марaтон. На 5 май ще се проведе благотворителен концерт, посветен на юбилея – от 11.00 часа в Дома на НХК.

Подробности ще чуете в прикачения файл. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Огнян Маринов: Против съм да има само по един учебник

Колко трябва да бъдат учебниците по един предмет, това беше един от въпросите на провела се среща  в София. На нея президентът Румен Радев подчерта, че трябва да има широко обществено обсъждане дали да се учи само по един учебник и дали да има типизирано съдържание на учебниците по предмети като български език и литература, история и..

публикувано на 30.03.23 в 09:00
снимката е илюстративна

Осем училища в Ямбол са получили заплашителни мейли за бомба

Без паника е преминала евакуацията на учениците от 8-те основни училища в Ямбол, в които беше получен сигнал за бомбена заплаха. В момента в района на учебните заведения има засилено полицейско присъствие. Директорите и на осемте училища са преценили да прекратят учебните занятия. В НУ "Кирил и Методий"  се обучават  близо 330 деца, за..

обновено на 29.03.23 в 13:10

Пробно е достъпна електронната система за прием в 1 клас в Бургас

Всички родители на деца във възраст за записване в първи клас, могат да се запознаят от днес с електронната система за прием , съобщават от Община Бургас. Официално тя ще бъде активирана за кандидатстване в 08.00 часа на 11 май. Целта е да се улеснят родителите на бъдещите ученици при кандидатстването за прием в училище и да имат достатъчно..

публикувано на 28.03.23 в 14:54

Започна записването за участие на ученици в математическия турнир „Многознайко“

Започна записването за участието в единствения по рода си за Бургас и региона математически турнир „Многознайко“, информират от Общината. Надпреварата е насочена към деца от предучилищна възраст и се организира от Център за млади таланти, Бургас и Фондация „Шанс за децата и природата на България“.  Заявките за участие се приемат до 18.04.2023 г. на..

публикувано на 28.03.23 в 12:57

Нидерландия остава най-предпочитана сред кандидат-студентите

Интересът към образованието в чужбина се връща след периода на ковид пандемията, а все повече зрелостници се ориентират към паралелно кандидатстване в две държави. Тенденциите очерта изложението „Световно образование“, което се провежда днес в Бургас.  Над 15% е ръста в търсенето на възможности за продължаване на образованието в чужбина..

публикувано на 27.03.23 в 13:45

Първата в страната морска стая на открито ще бъде открита в СУ"Любен Каравелов" Несебър

„Морска класна стая“ на открито ще бъде изградена в несебърското училище„Любен Каравелов“. Тя ще се реализира по проект, спечелен от Местната инициативна рибарска група в Несебър. Кътът ще е предназначен за учениците от начален етап, обясни директорът на училището Ирина Велкова. Ще има три зони: "Две от тях ще бъдат отвън, на открито. Там в..

публикувано на 27.03.23 в 12:00

Млади изобретатели от Ямбол създават роботизирана ръка

Ученик от 9 клас от Ямбол, заедно със своя преподавател, създават роботизирана човешка ръка. В момента те усъвършенстват изобретението си и се надяват то да достигне до хората, които имат нужда. Идеята е дошла, след като ученика вижда страдащи хора, загубили ръка след различни инциденти или инвалиди. Ученикът е от профилирана гимназия..

публикувано на 27.03.23 в 11:24