Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Български възход" - новият политически проект на Стефан Янев

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

Стефан Янев обяви създаването на нова политическа формация с името „Български възход". Това съобщи във фейсбук профила си бившият служебен министър-председател.

Инициативен комитет ще се събере на 5 май, за да приеме учредителна декларация с основни принципи на политическа партия „Български възход"

Янев посочва, че страната ни е в дълбока криза, икономиката не работи пълноценно, социалната система е пред колапс, няма смислено политическо лидерство и България се нуждае от нова перспектива.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев

Няма да има кабинет "Кожарева", изборите ще са след 20 октомври

Изборите се отлагат. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с номинирана за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Държавният глава заяви, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и за това поредните парламентарни избори няма да се проведат на 20 октомври. Причината – оставането на вътрешния..

публикувано на 19.08.24 в 11:44
Горица Грънчарова-Кожарева

Кожарева остави голяма част от стария кабинет. Калин Стоянов - начело на МВР

Политическата нестабилност в България не е преодоляна. Затова изключително важно е днес да бъде намерен диалог между институциите, които управляват държавата. Вярвам, че спазването на конституционния принцип за разделение на властите е основна предпоставка за намаляване на напрежението. Честата смяна на правителства засилва усещането на нестабилност...

публикувано на 19.08.24 в 11:34

Обратно броене: Обявяват състава на новото служебно правителство

Имената на новите служебни министри ще бъдат обявени до броени часове.  Горица Грънчарова- Кожарева ще върне днес на президента Румен Радев папката с предложените от нея 19 кандидати за постовете в изпълнителната власт. След това държавният глава трябва да издаде указ за назначаването на служебното правителство и да насрочи предсрочния парламентарен..

публикувано на 19.08.24 в 08:30

Очаква се новото служебно правителство да положи клетва на извънредно заседание на НС във вторник

Служебният кабинет с министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева ще положи клетва на извънредно заседание на НС във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание във вторник, 20-ти август, за клетва на новия служебен кабинет, ако президентът издаде указа за това"...

публикувано на 16.08.24 в 15:48

Галъп: Избирателите на ДПС биха предпочели формация на Доган пред такава на Пеевски

Избирателите на ДПС биха предпочели почти единодушно формация на Ахмед Доган пред формация на Делян Пеевски. Това е показал социологически експеримент, проведен от "Галъп интернешънъл болкан" в рамките на обща анкета за електоралните нагласи от началото на този месец.  Фаворит, ако изборите бяха днес, са ГЕРБ-СДС с 25 на сто от гласовете,..

публикувано на 16.08.24 в 08:48
Горица Грънчарова–Кожарева

Новото служебно правителство: Бавят ли се преговорите? Кой ги бави?

Продължаващите разговори около състава на новото служебно правителство, водени от определената за премиер Горица Грънчарова - Кожарева, станаха повод за разнопосочни коментари в кулоарите на НС от страна на парламентарни формации.  Чуха се както твърдения, че процедурата се бави, така и призиви за прекратяване на взаимните нападки. По начина, по който..

публикувано на 15.08.24 в 14:31

Горица Грънчарова-Кожарева – новият служебен премиер на България

Държавният глава Румен Радев определи Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател. "В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът определя заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за кандидат за служебен министър-председател", се посочва в съобщение от прессекретариата на държавния..

публикувано на 09.08.24 в 09:14