Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира международното изложение на биопродукти в Бургас (снимки)

Производители на биохрани и напитки от България, Румъния, Франция и Италия представят своята продукция на международно изложение в Бургас. То се провежда на пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в дните 11 и 12 май.


На щандовете са представени мед и пчелни продукти, месни деликатеси, ръчно изработени сувенири, сладкиши, рибни ястия и други.


В изложението участват над 100 представители на местни инициативни групи. Инициативата се организира от Министерството на земеделието със съдействието на Община Бургас по повод навършването на 30 години от прилагането на подхода ЛИДЕР. Неговата цел е да насърчава развитието на икономиката в селските райони.


Подобен тип изложения дават възможност на земеделските производители да предлагат директно своята стока на потребителите.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Занаятчии и артисти ще превърнат Царево във фестивално градче за 10 дни

Фестивал на творческите занаяти и изкуство ще се проведе в Царево. Той е под надслов "Вдъхновение" и се организира за поредна година.  В рамките на десет дни морският град ще е домакин на събитието. Предвидени са творчески р аботилници, циркови номера, музика на живо и различни артистични изпълнения.  Майстори-занаятчии ще представят продукцията..

публикувано на 11.08.24 в 16:00

Организират концерт - спектакъл „Преображение Господне в Странджа 1903 година"

Фолклорен концерт – спектакъл посветен на 121 години от избухването на Илинденско - Преображенското въстание ще се проведе на открита сцена „Охлюва“ в Бургас. Той е под надслов „Преображение Господне в Странджа 1903 година" и се организира от сдружение „Пенсионерски клуб-Пристанище Бургас“, съобщи ръководителят му Стоя Янчева:  "За пета..

публикувано на 11.08.24 в 15:00

Влакът „Чайка“ от София до Бургас също ще се движи с новодоставените вагони от Германия

БДЖ ще пусне в движение още от новодоставените германски вагони, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. Те ще влязат в съставите на бързия влак „Чайка“ от понеделник, 12 август, който пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия. Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава от..

публикувано на 11.08.24 в 14:30

Минимални промени в цените на основните храни на борсите у нас

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас,..

публикувано на 11.08.24 в 11:00
снимката е илюстративна

Четири дни без топла вода в Бургас заради ремонт

Спират топлата вода за всички абонати на “Топлофикация”-Бургас за четири дни в разгара на сезона.  Спирането е от 00:00 часа днес, 11 август, съобщиха от дружеството.  Топла вода няма да има до 20:00ч. на 14-и август. Причината за това е извършването на ремонт на главния топлопровод в Бургас.

публикувано на 11.08.24 в 07:30

Настаниха в Центъра за психично здраве в Бургас жена, буйствала днес в "Меден рудник"

34-годишна бургазлийка бе задържана от служители на Четвърто районно управление в Бургас, съобщиха от бургаската полиция. В момента тя е настанена за лечение в Центъра за психично здраве заради криза на психическа основа.  Установено е, че жената е живеела с петмесечния си син в апартамент на осмия етаж в бл. 81 в к-с “Меден рудник”. Следобед  изпаднала..

публикувано на 10.08.24 в 21:30

Родители боядисаха оградата на детската градина на Болярово

 Родители на деца от Болярово  освежиха оградата на  детска градина днес.Въпреки високите температури,те успяха да я боядисат в по-голямата и част, съобщават от общината. Следващата събота инициативата на родителите ще подкрепят и учителите. Предстои освежаване и на игровите съоръжения. „Децата които посещават детската градина в Болярово и филиалите и в..

публикувано на 10.08.24 в 17:34