Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Абитуриентите от Немската гимназия получиха своите езикови дипломи

В Областна администрация Бургас тържествено бяха връчени езиковите дипломи на 119 ученици от Немска езикова гимназия „Гьоте“. Документът отварят пред абитуриентите вратите на всички университети в Германия. Заместник областният управител Пламен Янев поздрави гимназистите и техните учители от свое име и от името на областния управител Стойко Танков. 

„От днес вие сте активна част от света на възрастните. На вас, младите, енергични и знаещи хора, разчитаме много“, каза в приветствието си г-н Янев. „Затова бъдете смели в желанията си, дръзки и уверени по новите пътища, които ще поемете; търсещи, непримирими, свободни. Имайте гражданска позицията, вълнувайте се за бъдещето тук в Бургас и България“, допълни още той.

Тържеството на елитната бургаска езикова гимназия беше уважено и от културното аташе на Посолството на Германия в България.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

3402 четвъртокласници се явиха на НВО по математика (ОБНОВЕНА)

В 10:00 часа започна Националното външно оценяване по математика за четвъртокласниците.   Изпитът е с продължителност един час.  3402 -ма са учениците, които са се явили на днешния изпит, който се провежда във всички начални о основни училища, каза за БНР Бургас временно изпълняващата длъжността началник на Регионалното управление на образованието в..

обновено на 27.05.22 в 10:51

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” обучи студенти и изследователи за мониторинг на Черно море

Бургаският университет „Проф. д-р Асен Златаров“  финализира обучение на студенти и изследователи за извършване на мониторинг и защита на водите и морската среда в Черно море, съобщи висшето учебно заведение  Обучението бе по Проект „Създаване на учебна мрежа за консолидиране на усилията за съвместен контрол и мониторинг на околната среда в..

публикувано на 27.05.22 в 07:15
Христо Симеонов

Нови учебни програми за учениците, предстои обществено обсъждане

Учебните програми за учениците предстои да се преработят, като преди това бъдат представени за обществено обсъждане. Това каза за БНР-Бургас депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Симеонов. Това е и един от проблемите, поставени в пилотно проучване, инициирано от него, за образованието в областта: „Съдържанието, което свалихме..

публикувано на 24.05.22 в 16:27

Учителка от Несебър е отличена с грамота "Неофит Рилски" от МОН

Несебър отбеляза 24 май с тържествено награждаване на учители и културни дейци от цялата община и концерт. Събитието се състоя на площад „Жулиета Шишманова“ на сцената пред Центъра за култура и образование „Артиум“, а множество жители присъстваха на празника в чест на създателите на азбуката ни - светите братя Кирил и Методий.  С грамота..

публикувано на 24.05.22 в 15:14

Бургас отбелязва 24 май с шествие

В Бургас след двугодишно прекъсване заради ковид пандемията днес ще има празнично шествие на детски и учебни заведения, и на културните институти, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.  Над 6 500 деца и учители ще се включат в шествието, което ще потегли в..

публикувано на 24.05.22 в 07:10

250 студенти от випуск 2022 на БСУ получиха дипломите си

250 студенти от випуск 2022 на Бургаския свободен университет получиха своите дипломи на тържествена церемония в атриума на висшето учебно заведение. Те са от 42 специалности , като най-много са завършилите право и предучилищна и начална педагогика.  „Ние оставаме верни на това да сме Университета на Бургас и Университета на..

публикувано на 23.05.22 в 13:27

Над 700 студенти учат педагогика и филология в университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Над 700 студенти са избрали да учат педагогически специалности и филология в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Това съобщиха от ВУЗ-а в навечерието на празника на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Педагогическите специалности в университета са наследник на богатата история на Учителския институт „Христо Ботев“ в..

публикувано на 23.05.22 в 11:59