Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Русален Михайлов: Видеото, с което участвам в конкурс е за вярата, защото тя е сила

Русален Михайлов
Снимка: Свобода АтанасоваБургазлия снимал се в европейски музикални и филмови продукции, участва в конкурс за кратко авторско видео на тема „Пребори страховете си“. Видеото е озаглавено „Вяра“, снимано е от негов колега видео оператор в продължение на седмица, разказва Русален Михайлов. По думите му, именно вярата е силата, която може да извади човек от трудни ситуации. Част от видеото е заснето и в бургаския православен храм „Света Богородица“. 

Филмът е споделен в най-голямата интернет платформа, а конкурсът продължава до неделя включително (15 май). Предизвикателството е било голямо, защото целият кратък филм от близо 5 минути е трябвало да бъде готов на 15 април, обясни Русален Михайлов:


„Влязох случайно в една група  „Bulgarian youtube filmmakers“, там видях, че има конкурс „Пребори страховете си“. Аз съм го изживял това нещо, преди доста години, тогава се обърнах с въпроси направо към сливенския митрополит, споделих му, че имам паник атаки, фобии. Той  ме посъветва да се върна към вярата и Бог. Така ми даде още по-голяма сила. Все още продължавам всяка неделя да съм на църква.  Историята си е действителна във видеото. Направихме екип с оператора Веселин Трендафилов, който е и много добър монтажист. Имам познат, Боян  Аврамов, който направи специално за видеото и музиката, за да е всичко авторско.

Творческият процес е изисквал и нощни снимки, заради тематиката със страховете. На финала искахме филмът да изглежда реално, а не като филм. затова и църквата влиза в кадър.  Имало е и екстремни моменти, породени от снимането на няколко детайла отново, заради по-добри идеи. Една от тях е била, нов кадър  с част от текст: Стойчо Станчев е човекът, който направи кадри с дрон. 

Важното е, че това, което е влязло във видеото вече е коментирано и оценено до момента, като конкурсът е почти на финала си, посочи още Русален Михайлов.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сарафово празнува с концерт и заря на пристанището

С безплатен сладолед и подаръци за децата, томболи с награди, концерт и заря, бургаският квартал Сарафово отбелязва днес 100 години от създаването си. Кулминацията на празника ще е тази вечер на рибарското пристанище.  Преди 100 години част от бежанците от Одринска Тракия започват да се заселват в днешното Сарафово. Първоначално живеят в сламени..

публикувано на 28.05.22 в 09:00

Модата "веро във фонтана" не подмина и Несебър

Манията фонтаните да се пълнят с препарат за съдове не подмина и морето. Тази сутрин фонтан в Несебър осъмна, „бухнал“ от пяна. Снимките на съоръжението, което се намира преди провлака за Стария град, бяха пуснати в групата Обществен съвет-Несебър. Камерите биха били добра превенция срещу подобна вандалщина, отбелязва авторът на снимките. Н..

публикувано на 26.05.22 в 16:05

Дочка Савова: В групата "Купи подарък" има много любов, подкрепа и позитивна енергия

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата  Купи подарък от майка на дете с увреждане . В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с..

публикувано на 22.05.22 в 15:00
доц. Светла Далакчиева

Светла Далакчиева - колекционерът на пясък от цял свят

Светла Далакчиева е главен уредник в Природонаучния музей, тя е и доцент и преподавател по „Екология“ в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Далакчиева е и инициаторът  за събиране на пясък от цял свят. Началото на  колекцията е поставено през 2014 година и до днес в нея има 650 образци. Има зелен пясък от..

публикувано на 22.05.22 в 14:20

Оперната прима Таня Иванова: Мечтая само да правим красива музика

Сопраното Таня Иванова гостува през тази седмица на сцената на бургаската опера в ролята на Тоска от Пучини. Тя беше откровена за музиката и живота и в предаването на БНР – Бургас „Ева в неделя“. Оперната  прима е завършила  музикално училище "Любомир Пипков" и по-късно музикалната академия "Панчо Влодигеров" в гр.София...

публикувано на 22.05.22 в 13:20

Ченгене скеле, Акве Калиде и Остров "Св. Анастасия" се включват в Нощта на музеите

КТК "Ченгене Скеле", ТК "Акве Калиде" и ТК Остров "Света Анастасия" се включват в инициативата "Европейска нощ на музеите" на 21май (събота) с богата програма и много възможности за бургазлии и гостите на града. Рибарско селище Ченгене Скеле ще предложи беседа и посещение на музейната си експозиция с вход свободен. Беседите ще се проведат..

публикувано на 21.05.22 в 09:30

Представят "Светът в зрънце пясък" - колекция от пясъци от цял свят

Природонаучният музей ще се включи в Нощта на музеите тази събота, 21 май с представянето на нова постоянна експозиция под надслов „Светът в зрънце пясък“. Тя представя колекция от крайморски пясъци от цял свят, която музеят събира вече 8 години, съобщи главният уредник Светла Далакчиева: „ Каним ви на едно вълшебно пътешествие..

публикувано на 19.05.22 в 09:00