Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Петър Москов: Незабавно да започне проучване на собствените ни залежи от природен газ

От предсрочни избори има смисъл само, ако единствената алтернатива не е ГЕРБ, посочва лидерът на КОД

В контекста на войната с Украйна България първо трябва да се осигури енергийната сигурност  на страната чрез внос на енергоносители, различни от сегашния внос от Русия и то по стабилен и прогнозируем начин. Незабавно да се започне проучване и експлоатация на собствените залежи от природен газ, които според международните проучвания при настоящото потребление ще задоволят нуждите ни в следващите 100 години. Това заяви в Бургас лидерът на КОД Петър Москов след национална работна среща на структурите на партията:

„Фактът, че в българския План за възстановяване и устойчивост е записано, че през 2025 година ще затворим 40% от въглищната ни индустрия за нас е престъпление срещу възможността на българската икономика да бъде функционална и конкурентноспособна.“

Москов говори още за гарантиране на националната сигурност през такова военно присъствие във взаимодействие с партньорите от НАТО, което да направи невъзможен украинският сценарий за България.

Относно ситуацията с пренасочването на бежанците от хотелите той коментира:

„Виждам много грешки в подхода, защото когато ни наясно, че това предстои, трябва да организираш няколко неща-битовото настаняване, медицинското обслужване, възможността на децата да влязат в образователния процес и интеграцията на тези хора. Всяко едно от тези неща беше направено на парче, въпреки наличието на координационен щаб, който се занимаваше с това. Тази невъзможност на държавата да организира този процес качествено ме притеснява, че ще доведе до обратна реакция у хората.“

От предсрочни парламентарни избори има смисъл, само ако алтернативата на настоящата коалиция не е ГЕРБ, заяви Москов и обяви намерението на КОД да работи за мобилизиране на собствените структури и търсене на съюзници за силното дясно обединение, в което, по думите му, се е провалила десницата на прехода. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Поморие е новият областен председател на ГЕРБ

Кметът на Поморие Иван Алексиев е новият областен председател на ГЕРБ-Бургас. Той застава начело на структурата след като дълги години тя беше водена от бившия депутат Димитър Бойчев.  Промяната е отразена и на централния сайт на партията. Там обаче все още като общински лидер фигурира името на бившия народен представител Иван Вълков, за когото още през..

публикувано на 04.07.22 в 16:16

Галя Захариева от ГЕРБ бе избрана за кмет на Нова Загора

Кандидатът на ГЕРБ в Нова Загора Галя Захариева печели на първи тур кметския мандат, съобщи говорителят на Общинската избирателна комисия Християна Йорданова.  След окончателното преброяване на гласовете от частичния вот в неделя говорителят на ОИК Християна Йорданова обяви официалните резултати.   „Окончателните резултати са: Галя Захариева (ГЕРБ)..

публикувано на 04.07.22 в 07:51

В община Нова Загора избират кмет

Избори за кмет се провеждат днес в община Нова Загора. Предсрочните избори идват след преждевременната смърт през пролетта на кмета Николай Грозев. За кметската надпревара се борят четирима кандидати от различни партии, коалиции и инициативни комитети. Право на глас в община Нова Загора имат 29 922 избиратели. Те са разпределени в 63 секции..

публикувано на 03.07.22 в 07:46

Връчването на мандата ще бъде излъчено на живо по БНР

Процедурата по връчването от президента Румен Радев на Асен Василев от "Продължаваме промяната" на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на 46-ото Народно събрание ще бъде излъчена на живо от 17.00 часа на сайта и в социалните мрежи на Българското национално радио. Кандидатът на ПП за премиер в нов кабинет ще бъде Асен Василев

публикувано на 01.07.22 в 14:37

Нов общински съветник се закле днес в Бургас

Нов общински съветник се закле днес.  Това е Иван Иванов , той заема мястото на Георги Събев от СЕК.  С тази клетва започна заседанието днес.  Към дневния ред се включат още 7 точки.  Общинският съвет в Бургас ще проведе заседание  

обновено на 28.06.22 в 09:31
Министерски съвет

Правителството на Кирил Петков подава оставка

Днес се очаква да бъде депозирана оставката на правителството на премиера Кирил Петков, след като миналата седмица кабинетът не успя да преодолее вота на недоверие. Предстои президентът Румен Радев да проведе консултации с парламентарните групи преди да връчи мандат за съставяне на ново правителство. Кирил Петков: Няма да се махна от пътя на..

публикувано на 27.06.22 в 08:32

Със 170 гласа НС одобри решение за Северна Македония, но постави условия

Със 170 гласа "за" и 37 "против" Народното събрание одобри проект за решение, което може да отблокира процеса на интеграция на Северна Македония с Европейския съюз, но постави редица условия. 21 депутати се въздържаха при гласуването. Депутатите гледат три проекта, даващи "зелена светлина" за начало на европреговори на Скопие С решението..

публикувано на 24.06.22 в 14:12