Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Над 400 борци от 9 държави идват в Руен за празника на общината

Конни надбягвания, мотокрос, футбол, концерти за 43 г от създаването й

| обновено на 29.05.22 в 13:19Конни надбягвания, мотокрос, концерти са част от празничната програма по случай 43 години от създаването на община Руен. Проявите започнаха в събота, продължават и днес, 29 май. Кулминацията са народни борби, в които ще се включат над 400 състезатели от 9 държави. Откриването им е от 13:30 часа.

„За първи път тази година ще се проведе друг вид борба - кураш, която е организирана от Узбекистан. Лично президентът на Узбекистан е обявил награден фонд от 25 хиляди евро, който ще се раздаде на борците. Ще дойдат участници от 8 европейски държави да се борят за наградите. Първото място е 2 500 евро или 5 000 лв. Паралелно ще има и наша борба“, каза кметът Исмаил Осман.

Жителите и гостите на града ще могат да наблюдават също мазни борби, както и борби в категориите момичета, кадетки и жени.

Вечерта на площада до общината е концерта на Тита и Емрах, който ще завърши със заря. 

Повече чуйте в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 5-ти юли

Продължаваме темата с лицата на МВР. Какво има в дактилоскопския куфар, с който се ходи на местопрестъпление и мечтаят ли все още малчуганите да станат пожарникари? Как започна работата по мечтания от десетилетия обходен път на Карнобат? Коментар по темата за пазаруването на депутати. Ще обърнем поглед и към социалните..

публикувано на 05.07.22 в 14:44

Поетапно ще намалеят проблемите с тока в Банево и Ветрен

Токовите удари в няколко бургаски квартала и през това лято предизвикаха обществено напрежение. Как и кога може да се реши проблемът? Депутатът Жечо Станков съдейства за организирана среща на гражданите с представител на ЕВН. Чести токови удари, за секунди или части от секундата, притесняват местните жители от Банево и Ветрен. Случват се в..

публикувано на 05.07.22 в 14:15

Илиян Янчев: Турците правят още две ленти на ГКПП-то, ние защо чакаме

Въпросът за разширението на граничния пункт в М. Търново трябва да бъде поставен на дневен ред. Само така ще се облекчи трафикът , смята кметът на общината Илиян Янчев. В момента при пиково натоварване преминаването през границата отнема между 3 и 6 часа. Граничният пункт в М. Търново все още не е отворен за товарни коли до 5..

публикувано на 05.07.22 в 14:02

Община Бургас с награда от Фонд "Флаг"

Община Бургас беше удостоена със специална награда за активната си работа по разработването и реализирането на проекти. Това стана на специална церемония, посветена на 15-та годишнина на Фонда "Флаг". На нея бе отдадено заслужено внимание на хората, които работят заедно и допринасят за развитието на градовете и средата за живот в тях. Наградата от името..

публикувано на 05.07.22 в 12:51

Затварят част от "Шейново" за две седмици

Временна организация на движението се въвежда на част от бургаската улица  „Шейново“. В участъка от ул. „Хан Крум“ до ул. „Цар Иван Шишман“ се извършват  ремонтни дейности по ВиК мрежата. Затова и се въвежда пълно затваряне на пътната отсечка от 05 юли. Ограничението ще продължи 2 седмици.  Добре е водачите да се съобразяват с въведената..

публикувано на 05.07.22 в 12:19

Държавен вестник публикува решенията за ДДС на хляба и отстъпката за горивата

В Държавен вестник бяха публикувани актуализациите на държавния бюджет, с което в сила влиза нулевата ставка на ДДС за хляба и брашното, както и отстъпката от 25 стотинки за литър гориво. Тя обаче ще може да бъде ползвана в края на седмицата и ще бъде по желание на всяка отделна бензиностанция. Бензиностанциите ще могат да предоставят отстъпката за..

публикувано на 05.07.22 в 09:43

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 5 ЮЛИ!

Темите в предаването днес: Празник е за служителите на МВР.  Всички структури в системата бяха представени през уикенда със своите техника и въоръжение. Звена като „Охранителна полиция и КАТ“, „Гранична полиция“, „Жандармерията“, „Пожарна безопасност и защита на населението“, Сектор „Специални тактически действия“ съществуват и са ефективни..

публикувано на 05.07.22 в 07:00